Beiersdorf doet het goed – P & G aast?

01:15 - 00:45
luistertijd 01:15 - leestijd 00:45

Deze speculaties zijn vandaag te lezen op de website CosmeticsDesign. De cosmeticatak van P & G doet het niet zo goed momenteel, terwijl Beierdorf, met met name Nivea zeer goede zaken doet.

Volgens de site zijn er in 2003 wel eens verkennende gesprekken geweest, maar nu ontkennen woordvoerders in alle toonaarden dat er iets gaande is. Maar kleine operationele bewegingen zijn wel waarneembaar. Zo heeft het Beiersdorf concern via een van haar investeerders Maxingvest, wel nieuwe aandelen in P & G gekocht, dit werd door Reuters op 16 mei al wereldkundig gemaakt.

P & G heeft naar eigen zeggen nooit ontkend Beiersdorf een interessant bedrijf te vinden. Het Duitse concern is goed bezig in nieuwe markten als Brazilie en India, maar ook in het Verre Oosten. Dat maakt het een interessante partij aldus financiele trendwatchers.

Beiersdorf heeft enige tijd geleden La Prairie ingelijfd en dat zal de nodige kennisassimilatie hebben opgeleverd. La Prairie heeft wel haar eigen kantoren gehouden, en blijft een aparte businessunit onder het Beiersdorf concern.

Lees ook:

 

Lees ook