Gelcrème voor de doffe huid...

02:53 - 01:43
luistertijd 02:53 - leestijd 01:43

BeautyJournaal’s stagiair Jessica was aanwezig bij de energizing breakfast van Origins, georganiseerd door Unlimited PR. Een klein gezellig plukje pers was hierbij aanwezig voor de presentatie van een nieuw product als aanvulling op de GinZing oogcrème van Origins. Een goede start van de dag, waarbij het glas gevuld werd met een ginseng sapje en fruit en muffins naar binnen werden gewerkt.

De belofte

De Ginzing Energy-boosting moisturizer is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die wat extra’s willen doen voor hun huid. Deze olie-vrije gezichtscrème zou het vermogen hebben om de vermoeide, doffe huid weer te laten stralen en hydrateren.

Wat zit erin?

Veel Panax Ginseng, maar ook cafeïne. Panax Ginseng is afkomstig van de Chinese Koriaanse Ginseng plant (familie van de klimop) en staat bekend om zijn positieve invloed op onze vitaliteit. Het zou de huid moeten helpen versterken en de zichtbare tekenen van vermoeidheid moeten tegengaan. Cafeïne helpt de huid te kalmeren, aldus Origins. BeautyJournaal kent cafeïne overigens vooral als een vetblokker maar ook als hydratant. Verder bevat de moisturizer o.a. kastanje, olijf, citroen en munt. Kastanje helpt dode cellen op de huidoppervlakte te verwijderen en olijf zou het vermogen moeten hebben om voor een gezonde gloed te zorgen. Munt werkt verkwikkend en stimuleert energie. De geur van citroen staat bekend om mentale vermoeidheid tegen te gaan.

En, hoe voelt het?

Het viel mij gelijk op hoe licht de crème aanvoelde en hoe snel het door de huid werd opgenomen. De crème heeft een aangename citroengeur. Het lijkt mij een fijne gezichtscrème voor de warme zomerdagen, wanneer je meer behoefte hebt aan een lichte gelformule. De moisturizer kun je zowel ’s ochtends als ’s avonds aanbrengen. Ginzing Energy-boosting moisturizer kost €25. Origins hoopt met deze prijs een jongere doelgroep aan te spreken. Het 100% natuurlijke merk is exclusief verkrijgbaar bij Douglas.

De wetenschappelijke feiten

De uitkomsten van de proefpersonen na het gebruik van de GinZing Energy-boosting moisturizer waren erg positief, maar helaas werd er in het persbericht geen informatie verschaft welke huidcondities en leeftijden de vrouwen hadden, hoeveel vrouwen het product hadden uitgeprobeerd en voor hoe lang. De uitkomsten:

Op een lange termijn: 98% van de vrouwen gaf aan dat bij regelmatig gebruik de huid aanzienlijk was vernieuwd en verfrist.

Lees ook:

Lees ook