Cosmeticaclaims Gezicht Natuurlijk 100% Rimpels en slapte

Natuurlijke primeur: Origins Plantscription Antiveroudering serum

Niet alleen is het plantaardige huidverzorgingsmerk Origins uit het concern van Estee Lauder voor het eerst in Nederland, ook wordt een veelbelovend nieuw anti-aging gezichtsserum geïntroduceerd: Plantscription antiverouderingsserum.

Tijdens de introductie van het merk voor de pers in het najaar in Nederland, sprak ik ook even kort met cosmetisch wetenschapper Lieve DeClerq, die aan de wieg heeft gestaan van dit serum. Ze is er beretrots op omdat er echt een doorbraak is bereikt in het plantaardige spectrum met een serieus werkend anti-aging ingrediënt. Een stof die even goed zou kunnen werken als het medicinale retinoïdezuur, waarvoor je normaal naar de dokter moet om rimpels en pigmentstoornissen minder zichtbaar te maken.

Uit klinisch onderzoek zou blijken dat het serum kan opboksen tegen de medicinale stof, zonder dat de bekende bijwerkingen optreden als lichtgevoeligheid, vervellen, branderigheid, prikkelingen, roodheid, droogheid, schilferen en jeuk.

Concurrent van retinoïdezuur

Volgens Jane Lauder, waarmee BeautyJournaal ook persoonlijk sprak, is Plantscription een van de belangrijkste productlanceringen in de geschiedenis van Origins. ‘Het is een bewezen middel om de productie van natuurlijk fibrilline (een belangrijke elastische huidvezel) te verhogen. Volgens dr. Lieve Declercq, global woordvoerder plantenfysiologie en moleculaire biologie van Origins, is fibrilline een vitale vezel voor de elasticiteit, stevigheid en jeugdige turgor van de huid. ‘Fibrilline geeft de huid “veerkracht” zoals een springveer steun geeft aan een matras. Anogeissus, de plant waar het om draait hier, bleek zeer effectief te zijn voor de ondersteuning en opbouw van natuurlijk fibrilline. Daarom zijn we zo enthousiast over deze krachtige plant.’ Lieve Declercq heeft samen met wetenschappers van de Universiteit van Straatsburg aan de formule gewerkt.

Anogeissus

De heilige Anogeissus boom groeit in Ghana, aan de Golf van Guinee in West-Afrika, zo weten we uit de persinformatie. Plaatselijke Afrikaanse stammen oogsten het extract van de Anogeissus, dat bekend staat als “Siiga” (ziel) en wordt onttrokken aan de bladeren en schors van de Anogeissus boom. Het wordt gebruikt als natuurlijk geneesmiddel voor wonden, vanwege de antimicrobiële eigenschappen. Het Lauder concern laat weten dat de Anogeissus op milieuvriendelijke wijze geoogst wordt. De boom wordt niet beschadigd en de werkzame stof wordt geëxtraheerd uit gesnoeide takken of direct van de boom, zonder deze te ontvellen.

Naast Anogeissus wordt er ook gebruik gemaakt van Siegesbeckia en rozemarijnextract ter bescherming van de elastische weefsels in de huid. Siegesbeckia, een kleine struik uit Oost-Azië, bestaat uit een grote, groenige stam waaruit ovale of driehoekig gevormde bladeren groeien. De plant heeft aan de bovenkant kleine, gele bloemen die bedekt zijn met kleverige haartjes. In de traditionele Chinese geneeskunst wordt Siegesbeckia gebruikt als behandeling tegen verschillende kwalen. Siegesbeckia is de afgelopen jaren veel gebruikt in producten van verschillende Estee Lauder-merken. Ook bij het L’Oreal concern werd het veelvuldig gebruikt.

Tests

Plantscription werd twintig weken getest op vrouwen in de leeftijd van 42-63 jaar. Twaalf verschillende parameters waaronder lijntjes, rimpels, stevigheid, lifting, helderheid, glans, gladheid, egale teint, ouderdomsvlekjes, roodheid en grootte van de poriën werden biofysisch gemeten. Dermatoloog dr. Darren Mollick die het onderzoek leidde, leverde Plantscription en een bekend retinoïden recept. Beide werden getest en de resultaten werden klinisch beoordeeld. Onafhankelijk dermatoloog en etnobioloog dr. Marcus McFerren onderzocht het optreden van lijntjes, rimpels, roodheid, irritatie en afschilferen van de huid bij vrijwillige proefpersonen.

Resultaten na 12 weken, volgens de Origins informatie:

  • 57% klinische vermindering van lijntjes en rimpels
  • 64% klinische verbetering van zichtbare lifting van de huid
  • 41% klinische verbetering van de stevigheid van de huid
  • Een belangrijke verbetering in de zichtbare vermindering van de mimieklijntjes tussen de ogen en een merkbare zichtbare vermindering in diepte en lengte van de rimpels.

Dit klinkt natuurlijk wel leuk, maar wat zegt het als de informatie over de test met de retinoïden crème erbij ontbreekt en een vergelijking tussen die twee? Er valt nu niets te vergelijken, dus is het dode-musjes-informatie helaas. De proof is in the pudding, we gaan maar eens testen om met het blote oog te kijken wat er gebeurt.

Plantscription wordt gecommuniceerd als veilig en effectief voor alle huidtypen. 30 ml kost € 62,50.

Bekijk hieronder ook nog ons interview met Jane Lauder:

[media id=152 width= 620 height=350]

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen