shop Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation De starfoundation van onze Dian! Prachtig dekkend en egaliserend in 1 laagje. Zeer lang houdbaar. Hydraterend en met een lightweight gevoel. In meer dan 40 kleuren. Bekijken Voor het testen van nieuwe huidverzorgingsproducten ben ik altijd  te porren. Ik verheug me er altijd weer op om de nieuwe crèmes […]

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

Voor het testen van nieuwe huidverzorgingsproducten ben ik altijd  te porren. Ik verheug me er altijd weer op om de nieuwe crèmes te proberen en de INCI  lijstjes uit te pluizen naar nieuwe plantaardige ingrediënten. Zo ook met de nieuwe productlijn van Alpienne, een voor mij nog onbekend merk natuurcosmetica maar in Oostenrijk en Duitsland al een stuk bekender, zo ik heb begrepen.

Wat maakt het merk Alpienne zo bijzonder?
Alpienne producten worden op basis van oude en werkzame recepturen ontwikkelt en naar de nieuwste wetenschappelijke ervaringen geoptimaliseerd. De 100% natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig van kruiden en planten uit de Alpen.  De ingrediënten worden door kundige mensen door traditionele processen verwerkt.  Zo is de biologische hop afkomstig uit de regionale brouwerij, de bijenhoning en propolis van bijen uit het natuurpark Kaunergrat, de goudsbloemen in eigen tuin gekweekt  en wordt alles verbouwd binnen een straal van 40 a 50 kilometer.  Tijdens het arbeidsintensieve fabricageproces (de planten en kruiden worden met de hand geplukt ) wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Naast de Bio certificering hebben de producten ook een CO-2 neutraal certificaat.

Alpienne Biopur
Biopir, het waardevolle extract uit het beste bierhop, is een bijzonder effectief middel voor uw huid en haren. Het geheim ligt in de enorme hoeveelheid aan natuurlijke vitaminen van het B complex, Aminozuren, mineralen en spoorelementen. Het bierhop wordt ook als natuurlijk geneesmiddel ingezet bij acne, eczeem, furunkel ( steenpuisten ), onreine huid, schimmelziekten en slecht genezende wonden. Het bevat een grote hoeveelheid aan Niacinamide.  Over Niacinamide – ook wel B3 genoemd, lees je hier meer. Het gehele assortiment bestaat uit acht verschillende producten voor huid en haarverzorging.

De afgelopen periode heb ik een drietal producten uit het Biopir assortiment getest. Biopir dagcrème, Biopir nachtcrème en de Biopir bodylotion.

Wat beloven de Alpienne Biopir producten voor mijn huid te doen?

Dagcrème:
“Effectieve hydraterende anti-aging crème voor overdag, met een bijzonder hoogwaardige olijvenolie en puur Biopir. De aanwezige vitamine B3 zorgt voor een snelle regeneratie van de huid en reguleert de vocht huishouding. De aanwezige vitamine B6 en Biotin, helpen bij huid oneffenheden en stimuleren op natuurlijke wijze het vernieuwingsproces van de huid”. INCI: Olijfolie, biergist, bijenwas, aardappelextract, wolwas, citroengras, zeoliet ( vulkanische klei ).

Nachtcrème:
“Een nachtcrème combinatie met de verzorgende en regenererende werkstoffen van Biopir, effectieve bierhop extract en waardevol Sint Janskruid extract. Aangevuld met etherische olie van vanille en grapefruit is deze crème een toverformule”. INCI: Olijfolie, biergist, Sint Janskruid, hop, bijenwas, aardappelextract, wolwas, water, vanille orchidee, grapefruit.

Bodylotion:
“Biopir bodylotion is een energieke compositie bestaande uit hoogwaardige ingrediënten zoals olijfolie, bijen -en wolwas en bronwater uit Tirol. Met zuivere Biopur, Propolis en extracten uit grapefruit en vanille’’. INCI: Olijfolie, biergist, bijenwas, propolis extract, aardappelextract, wolwas, water, vanille orchidee, grapefruit.

Hoe zijn de producten van Alpienne Biopir in het gebruik?
Allereerst valt op dat de crèmes, zowel de dag- als de nachtcrème wat vettig zijn van textuur en daardoor niet zo heel snel  de huid intrekken. Dit komt volgens het bedrijf dat er geen kunstmatige emulgatoren aan de producten toe zijn gevoegd. Daarom kan het ook zo zijn dat er eerst een druppel olie uit de flacon komt. Bij de bodylotion en de nachtcrème is het belangrijk deze alvorens het gebruik eerst om te schudden. Volgens de fabrikant moet je de crèmes tenminste drie minuten in laten trekken. De nachtcrème geeft bij mij enige prikkeling op de huid, dit verdwijnt na een aantal minuten. Waarschijnlijk komt dit door de hoge concentratie niacinamide.

Nog iets dat erg opvalt is de geur. Aan de dagcrème en nachtcrème zijn etherische oliën van grapefruit en vanille toegevoegd. Ik ruik voornamelijk de geur van grapefruit en daar moet je van houden. Nu vind ik deze geur heel erg lekker maar ik kan mij zo voorstellen dat men deze te heftig zal vinden. Maar aangezien de fijne werking van de crèmes zou ik deze geur even buiten beschouwing laten, want hij verdwijnt ook weer snel.

Conclusie
Ik heb de producten nu ongeveer zes weken gebruikt en ondanks het wennen aan de textuur en de geur, ben ik heel erg tevreden over het resultaat! Ik heb niet echt een moeilijke huid maar had toch wat last van couperose op mijn rechterwang. Deze is nagenoeg helemaal verdwenen. Ook heb ik al van meerdere mensen gehoord dat mijn huid er zo goed uit ziet.  Het klopt dat ik helemaal geen last heb van pukkeltjes of andere irritaties. Een fijne bijkomstigheid is dat mijn huid inderdaad mooi glad is en stevig aanvoelt. Misschien helpt het aardappelextract ( solanum tuberosum ) ook daarbij? Aardappel zou helpen tegen ontstekingen en een kalmerende werking hebben op de huid.  Maar beautyJournaal’s Monique voegt toe dat de hoge dosis niacinamide wel eens voor het effect zou kunnen zorgen.

Zijn er dan helemaal geen negatieve dingen op te merken? Wel een paar, zo vind ik het jammer dat de nachtcrème in een tube verstopt zit en niet in de fijne hygiënische pompdispenser zoals de dagcrème. En ten tweede, dat we te weinig lezen over dit soort nieuwe spannende natuurcosmetica!

De Biopir producten zijn niet goedkoop maar zeer zuinig in het gebruik. De Biopir dagcrème kost €44,90 voor 50ml. Biopur nachtcrème €44,90 voor 50ml en de Biopir bodymilk (prijs op aanvraag). De producten worden via Bos Vitaal in Nederland gedistribueerd.

Lees ook