Verkleint optisch grove poriën…

03:06 - 01:51
luistertijd 03:06 - leestijd 01:51

Clinique Pore Refining Stay-Matte Hydrator

Inmiddels heeft Clinique een hele rij producten in de serie ‘Pore Refining Solutions’ waaronder ook een foundation. Een kort overzicht van de serie vind je hier. Volgens mij hebben we allemaal wel (eens) last van vergrote poriën en een glimneus.

Ik heb een serum getest van Clinique met de volgende claims:

‘Hydratreert en matteert tegelijk gedurende 8 uur. De T-zone blijft fris en comfortabel mat. Verdoezelt vergrote poriën door licht reflecterende deeltjes’.

Dat klinkt precies als wat je zoekt, toch?

Het serum is wit, half vloeibaar en komt uit een pompflesje, in de altijd prachtige lichtgroene verpakking met zilveren dop en zwarte letters. Je kunt goed zelf bepalen hoeveel eruit komt en het flesje is zo gemaakt dat alle ingrediënten goed lucht- en lichtdicht verborgen blijven. Omdat je het zo goed kunt doseren gaat een flesje heel erg lang mee. Voordelig! Je dient het serum tweemaal per dag op een schone huid aan te brengen. Ik breng het zelf als laatste product aan, na de dagcrème en zonbescherming.

Opvallend bij het gebruik is de alcohol-geur. Vind ik zelf niet zo prettig, ook omdat alcohol oxiderend kan werken op je huid, maar het serum doet inderdaad onmiddellijk zijn werk: matte huid! In vergelijking met het matterende product dat ik normaal gebruik werkt dit vooral langduriger. Pas na de lunch ben ik toe aan een blottingpaper – niet helemaal acht uur dus, maar wel veel langer dan andere matterende producten die ik geprobeerd heb. Bovendien glimt mijn neus dan nog niet heel erg, het product doet nog steeds zijn werk.

Wat zit er in, met een uitleg van Clinique:

Oil control:

Laminia saccharina vermindert overtollig vet onmiddellijk, maar ook langdurig. Silicapoeders absorberen olie en geven een matte finish. Polyethylene reflecteert licht en geeft een zijde-achtige finish.

Hydraterend:

Squalene, linolzuur, cholesterol, tarwekiem- en gerstextract en lecithine zijn hydraterende stoffen die tevens de beschermlaag van de huid versterken. Polymeren,optische stofjes en silica doen poriën uiterlijk verfijnen.

Porie verdoezelend:

Sojaeiwitten versterken de steunstructuren in de huid, zodat de poriën kleiner lijken. Dimethicone maakt het serum makkelijk smeerbaar. Mica, Lipolight en silica reflecteren het licht.

Porie verfijnend:

Denatured Alcohol maakt de huid glad en geeft een fris effect, Glucosamine is een exfoliant, die de poriën schoon houdt, vitamine E is toegevoegd als anti-oxidant.

Geschikt voor alle huidtypes. (Allergy Tested. 100% Fragrance Free. Dermatologist Tested. Non-Acnegenic. Oil-Free. Ophthalmologist Tested).

Harriet concludeert:

Een product dat de poriën werkelijk kleiner maakt bestaat niet, maar er zijn hier zoveel optische ingrediënten aan toegevoegd dat je ze veel minder zichtbaar zijn. En daar gaat het om. Bovendien matteert het uitstekend, zonder uit te drogen. Je kunt het dus ook over je hele T-zone of hele gezicht gebruiken als je een vette huid hebt. Belofte waargemaakt!

Lees ook