Vermindert rimpels en verstevigt de huid!

03:56 - 02:21
luistertijd 03:56 - leestijd 02:21

Het is met verschillende klinische proeven aangetoond dat Retinol dient ter bestrijding van de algemene huidveroudering, zoals rimpels, lijnen en vouwen in het gezicht en van stevigheidsverlies door het stimuleren van collageen en hyaluronzuur productie. Het is ook bewezen dat Retinol de huid en het weefsel duidelijk verbetert, dat het de anti-pigmentatie bevordert. Daarnaast toont Retinol de effecten van anti-acne en poriën minimalisatie. Dit alles leidt tot een meer jeugdige verschijning van de huid.

Medik8 Retinol Eye TR™ Professional Strength Under-Eye Night Serum

Retinol Eye TR is een speciaal geformuleerd Retinol serum voor gebruik in het delicate gebied onder de ogen. Het bevat een zeer stabiele en ingekapselde all-trans retinol met een concentratie van 0,1%. Retinol Eye TR smelt in de huid en geeft een niet-vette, droge poeder afwerking. Het irriteert niet zoals gewone retinol producten door de unieke time-release (TR) formule.

Wat doet het nog meer?

Medik8 Retinol producten gebruiken een nieuw Time-Release systeem om het niveau van prikkeling terug te brengen, aangezien dit zeer vaak gemeld wordt door gebruikers van de standaard retinol producten. Het werkt door het vrijgeven van actieve moleculen verspreid in tijd in plaats van een grote “hit” in één keer. De huid krijgt dezelfde dosis retinol per toepassing, maar verspreidt over uren in plaats van minuten. Ondanks dat mensen met een gevoelige huid nog steeds vinden dat Retinol enige prikkeling produceert in het begin is de mate van sensibilisatie aanzienlijk verminderd.

Helaas is de instabiliteit nog altijd de zwakte van standaard Retinol. Retinol oxideert gemakkelijk: het wordt dus inactief wanneer het is blootgesteld aan zuurstof van zowel de lucht of van het water in crème producten. Hoewel Medik8 en enkele andere professionele merken de stabiliteit in Retinol revolutioneren, is de technologie met een ingekapselde laag niet waterdicht. Daarom heeft Medik8 drie verdere verbeteringen aan al hun Retinol producten aangebracht om te zorgen voor de hoogste potentie op het moment van gebruik. Ten eerste, Medik8 Retinol is alleen geformuleerd in niet-waterige serums (bijv. geen crèmes die gemengd water en olie bevatten). Ten tweede, Medik8 Retinol partijen zijn opgeslagen onder inert Nitrogen gas, alvorens gevuld te worden. Ten slotte geeft Medik8 een strikte dertig dagen garantie op een kleine partij.

Het bewijsmateriaal over de doeltreffendheid van Retinol is beschikbaar in het Medik8 Wetenschap afdeling.

Dit artikel maakt deel uit van het merkendossier van Medik8 en wordt je rechtstreeks, zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Ga hier naar de uitgebreide website van Medik8 voor meer informatie.

Artikelen die BeautyJournaal zelf schreef over Medik8:

Lees ook