Gerti wordt hier echt gelukkig van!

04:45 - 02:51
luistertijd 04:45 - leestijd 02:51

Paul Mitchell

Dertig jaar gelden bouwde Paul Mitchell en zijn vrienden een Awapuhi farm, een gemberplantage vanwege de hydraterende eigenschappen van gember. Na dertig jaar brengt Paul Mitchell een nieuwe, luxueuze lijn op basis van awapuhi op de markt.

Als ik op Wikipedia ‘awapuhi’ opzoek, kom ik inderdaad tegen dat het sap van deze gemberplant door vrouwen op Hawaï gebruikt wordt om hun haar glans te geven. Hoe objectief deze informatie is, weet ik niet, maar het maakt me wel nieuwsgierig. Op alle producten van deze lijn staat het onderschrift ‘wilde gember’. Of hier echt sprake is van wilde gember heb ik mijn twijfels. Wild staat haaks op een plantage.

Hoe dan ook, met mijn al sinds jaren gekleurde haar, dat ook nog eens snel pluist, ben ik al tijd op zoek naar de beste shampoo die mijn haar glanzend en gezond houdt. Dus test ik deze nieuwe lijn van Paul Mitchell.

De producten

De hele lijn bestaat uit negen producten waarvan ik er zes test:  shampoo, conditioner, masker, olie, volume spray en een haarlak. De producten zijn verpakt in stijlvolle zwarte flessen en tubes met een zilver en groene opdruk. De flessen misstaan niet in mijn kleine witte badkamer. Alle producten hebben dezelfde zachte, lichte fris kruidige keur van gember. Ik vind het heerlijk om een keer geen snoepjeslucht rond mijn hoofd te hebben hangen. De meeste haarproducten ruiken te zoet, denk aan Kerastase Chroma Captive, of te chemisch.

De test

De shampoo is vrij dik en moet je eerst goed verdelen over je natte handen voordat je hem in je haar smeert. De shampoo schuimt niet heel erg. Daardoor heb ik de neiging mijn haren voor een tweede keer te wassen. De shampoo geeft dan meer schuim. Maar dat is eigenlijk niet nodig. Een keer wassen is genoeg. De conditioner is veel dunner dan de shampoo. Je moet voorzichtig zijn dat hij niet tussen je vingers doorloopt. Het masker zit er qua dikte tussenin. De conditioner spoel ik na twee minuten uit. Van het masker maak ik regelmatig een kuurtje en laat het dan een half uur zitten.  Na de eerste keer gebruik ben ik direct om. Mijn haar glanst prachtig, voelt stevig maar niet zwaar.

Styling

Na het wassen zijn de verzorgings- en stylingproducten aan de beurt. Eerst breng ik wat Styling Treatment Oil aan, waarbij ik de hoofdhuid vermijd en vooral de punten goed behandel. Daarna  verdeel ik mijn haar in plukjes en spray telkens wat Hydromist Blow Out spray tegen de haaraanzet . Deze volume spray werkt perfect. Mijn haar heeft volume en zit niet zo plat tegen mijn hoofd. Nog een beetje Finishing Spray en klaar.

Het resultaat is glanzend, luchtig en bewegend haar. Mijn haar voelt niet zwaar, niet vet. Ik ben meestal voorzichtig met volume sprays omdat die het haar plakkerig kunnen maken. Dat is hier absoluut niet het geval. De lak maakt mijn haar niet hard. Er blijft beweging in.

Toch een paar kritische opmerkingen. Een heel pompje van de olie is te veel voor mijn halflange haar.  Een half pompje is genoeg, maar dat is lastig doseren. Met de blow out spray kun je goed op de haaraanzet richten. Toch spuit ik in het begin soms in mijn gezicht omdat de spray te wijd uitwaaiert.

Het resultaat

Mijn haar voelt zacht en glanst erg mooi. Het is stevig en niet zwaar. Ook de kleur wordt niet aangetast door deze shampoo. Eén, twee, drie, vijf weken, mijn haar blijft er stralend uitzien alsof het net gekleurd is. En misschien heeft dit hier niks mee te maken, maar ik heb minder last van haaruitval. Dat kan natuurlijk aan het seizoen liggen, maar het verschil was zo groot dat het me direct opviel. Ik ben gelukkig met mijn dansende haar.

Gerti concludeert:

Nooit meer drogisterij merken voor mijn haar! Ik weet het nu zeker. Ondanks de zoete geur en de onhandige verpakking was ik al enthousiast over Kerastase Chroma Captive (lees onze groepstest nog maar eens). Van Paul Mitchell Awapuhi word ik helemaal gelukkig en blij: het totale resultaat, de glans, volume en stevigheid, de aangename geur,  de handige en stijlvolle verpakking. Ja, aan kappersmerken hangt een ander prijskaatje, maar ik zie aan mijn haar een groot verschil en heb het extra geld er graag voor over.

Lees ook