Spinning in het zwembad = strakker lijf!

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

Deze maand trapt high-end fitness studio Aqua Studio in hartje TriBeCa in New York hun eerste fietslessen af. Niet op het droge, maar middenin een zwembad. De 45 minuten lange én natte fietssessie belooft je een flinke workout te geven, effectiever dan een gewone spinles. Door de waterdichtheid moeten je spieren extra hard trainen, harder dan bij welke training dan ook. Het resultaat; een superstrak bikiniproof lijf. De trend is ook al overgewaaid naar ons land.

Aqua Studio’s founder Esther Gauthier testte een onderwaterfietslesje enkele jaren terug uit in Parijs en was er zo gecharmeerd van dat ze het concept naar haar huidige woonplaats in New York bracht. Aquacycling is bedacht door een Italiaanse fysiotherapeut die naar een oplossing zocht om het herstel van geblesseerde atleten te versnellen. Drie jaar terug werd zijn concept geïntroduceerd in Frankrijk, erna volgden meerdere landen in Europa en nu dus ook Amerika.

Denk nu niet dat je helemaal nat wordt van aquacycling; slechts de onderkant van je lichaam dompel je onder water, de rest blijft droog (ja, ook je haar!). Liefhebbers kunnen ter verkoeling natuurlijk altijd nog achteraf een duik in het zwembad nemen.

Even googelen brengt ons naar een Nederlandse webshop waar je een aqua fiets kunt bestellen (handig voor als je zelf een zwembad hebt). In Nederland zelf kun je ook een lesje aquacycling boeken; bij Sportcentrum de Waterakkers in Heemskerk bijvoorbeeld of bij Health and (Aqua) Sports in Culemborg. In Amsterdam biedt Sportplaza Mercator aquacycling aan. Het enige wat je zelf moet meenemen, is een zwempak…

Wij zijn fan!

Lees ook:

Lees ook