Zonder bultjes en puistjes!

03:21 - 02:00
luistertijd 03:21 - leestijd 02:00

De meeste vrouwen hebben de neiging zich te concentreren op de verzorging van hun gezicht en vergeten vaak de rest van hun lichaam. Toch verraadt je lichaamshuid ook dat je ouder wordt. Vooral als je je lichaam niet zo goed tegen de zon hebt beschermd als je gezicht. Maar huid is huid en het idee dat je hals, decolleté of welk lichaamsdeel dan ook een andere huidverzorging nodig heeft dan je gezicht, is een fabeltje. Schade door de zon (bruine vlekjes, rimpeltjes en verlies aan elasticiteit) wordt overal op je lichaam steeds meer zichtbaar. De huid van knieën, hielen en ellebogen zijn vaak droog en ruw. Sommige mensen hebben last van rode pukkeltjes (Keratosis Pilaris) of puistjes op hun lichaam die aangepakt moeten worden. Paula en haar team geven tips voor het verkrijgen van een gladdere en meer gelijkmatige lichaamshuid.

  1. Bescherm ook je, benen, hals, decolleté armen en handen  die blootgesteld zijn aan daglicht dagelijks tegen de zon met een product met minimaal SPF15.
  2. Exfolieer ook je lichaamshuid. Paula’s Choice RESIST Weightless Body Treatment with 2% Beta Hydroxy Acid en RESIST Skin Revealing Body Lotion with 10% AHA zorgen voor een gladdere en gelijkmatigere lichaamshuid .
  3. Vermijd zeep: zeep of een reiniger in een vaste vorm droogt de huid bijna altijd uit en verstopt de poriën. Gebruik een milde lichaamsreiniger (douche gel of body wash).  Aanbevolen:  All Over Hair & Body Shampoo van Paula’s Choice.
  4. Knieën, hielen en ellebogen zijn vaak dik, ruw en met eelt bedekt. Dagelijks gebruik van een plaatselijk exfoliërend product met 1% of 2% BHA (salicylzuur) kan het probleem oplossen. Vergeet ook niet ze regelmatig in te smeren met een extreem verzachtende crѐme. Aanbevolen: Paula’s Choice BHA-producten en Beautiful Body Butter.
  5. Acne, puistjes en andere onzuiverheden komen ook vaak voor in de nek, op de rug, dijen of billen. Gebruik een milde reiniger, een goed geformuleerd exfoliërend product (om te voorkomen dat de poriën verstopt raken) en een product met benzoylperoxide (om acne te voorkomen).
  6. Rode pukkeltjes op armen, bovenbenen en schouders zijn meestal verstopte poriën, die soms een beetje geïrriteerd kunnen raken. Door exfoliёring met een BHA product vermindert de verstopping en de ontsteking. Resultaat: aanzienlijke verbetering van de conditie van de huid. Aanbevolen: Paula’s Choice RESIST Weightless Body Treatment with 2% Beta Hydroxy Acid.

Ga voor meer informatie over deze geweldige producten naar de website van Paula’s Choice, je kunt daar direct bestellen.

Dit nieuws maakt onderdeel uit van het merkendossier van Paula’s Choice en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

*************************

Wat BeautyJournaal zelf over Paula’s Choice schreef:

 

Lees ook