Voor de grillige gecombineerde huid

09:40 - 05:48
luistertijd 09:40 - leestijd 05:48

Soms word ik radeloos van mijn huid die kampt met een vette T-zone, couperose, soms wat acne, gevoelig en dan weer rood, droog en trekkerig. Dan heb ik het nog niet over mijn huidveroudering; vale huid, vochtzakjes onder de ogen en verzakking rond mijn kaaklijn.

Paula Begoun adviseert een gecombineerde huid ook gecombineerd te verzorgen. Vette delen met producten voor de vette huid en drogere delen met producten voor de droge huid. Tsja, en zo komt het dat je kastje overvol raakt en ik vraag me hier af; is dat werkelijk nodig? Werkt een lijn voor de gecombineerde huid voor beide huidcondities?

Shop Skin Balancing hier online

 

Laat ik maar eerst deze productlijn gaan gebruiken voor de gevoelige, gecombineerde huid van Paula’s Choice, de Skin Balancing line. Mijn testperiode is de winter, de periode waarin mijn huid verandert van vet naar rood en droger en aanhoudende vette T-zone. Met vooruitziende blik hoe deze serie gaat aanvoelen in de warmere maanden. Want vooruit zien is regeren!

Reiniging: Skin Balancing Oil-reducing cleanser

Verpakking: Paula, doe wat aan deze verpakking, dit is een ergernis! Je moet erg hard knijpen om wat reiniging uit de flacon te krijgen en dan heb je gelijk veel te veel. Zonde, dat kan anders!

Gebruik: Deze reiniging schuimt mild en daar hou ik van, ik heb het gevoel dat ik dan schoner ben door het afspoelen. Na gebruik is mijn huid glad en schoon zonder een trekkerig gevoel. Naarmate het kouder werd vond ik dit prettig in de ochtend maar gebruikte voor de nacht een vollere reiniging. Met kou krijg ik drogere en rode wangen en dan is deze reiniger te stevig voor mij. Ik kijk uit naar de zomer en dan komt het goed van pas, dan is mijn huid veel vetter.

Op de website van Paula’s Choice lees ik dat de reiniger geschikt is om oogmake-up te verwijderen. Dat heb ik geprobeerd en dat beviel niet goed, dat ging trekken. Ik gebruik liever een milde oogmake-up remover, die niet schuimt.

Shop Skin Balancing hier online

 

Toner: Skin Balancing pore reducing toner

Verpakking: Het is dezelfde flacon als de reiniger maar door de waterige substantie ondervind ik geen problemen. De kanteldop werkt prima en doseert goed.

Gebruik: Een toner gebruik ik niet dagelijks en als ik het gebruik dan alleen mijn t-zone. Het zou wel goed zijn want het barst van de antioxidanten die de huid beschermen.

Ondanks dat de fles in mijn zicht staat, ik moet zelfs deze fles verschuiven om de dagcrème te pakken, lukt het me niet om dit product trouw te gebruiken.

Shop Skin Balancing hier online

 

Serum: Skin Balancing super antioxidant concentrate serum

Verpakking: Smalle tube met puntje om secuur te doseren. Gewend aan het andere serum verwachtte ik hier ook een vloeibaar serum maar deze is wat vaster van substantie. Zelfs nog viskeuzer dan een gel. Dat zal wel komen omdat deze een matte finish geeft.

Gebruik: Dit serum verdeeld wat lastiger dan de andere Paula’s Choice serums en ik gebruik meer product. Meestal doseer ik wat ik nodig heb op mijn vingertoppen en verspreid het zo over mijn gezicht. Dit serum stip ik op mijn gezicht en verdeel het dan, dit gaat beter!

Maar daarna, allemachtig wat een gladde en matte huid! Dit goedje zit vol met gladmakers, waardevolle antioxidanten en retinol die de huid beschermen en versterken. Verder zie ik een paar soorten siliconen die volgens Paula Begoun overtollig vet absorberen. Als antioxidanten zijn o.a. groene thee, cranberry en vitamine C toegevoegd! Alle ingrediënten richten zich op het voorkomen van ontstekingen en het mat houden van de huid.

Ik hoop dat Paula dit serum nooit verandert, ik wil niets anders meer. Ik kijk uit naar de zomer omdat ik dit alleen ga gebruiken en daarover zonbescherming. Waarom heb ik dit nooit eerder gebruikt, vroeg ik aan mezelf? Omdat Retinol me wat huiverig maakte en dit niet wordt geadviseerd bij een gevoelige huid met couperose. Nu weet ik beter en gebruik dit omdat Retinol- en derivaten de huid versterken. Daarbij leer ik iedere dag meer over cosmetica, zelfs Vit A crème kan ik met verstandig gebruik goed verdragen.

Shop Skin Balancing hier online

 

Dagverzorging: Skin Balancing Daily Mattifying Lotion SPF 15

Verpakking: Goede tube die blijft staan met klapdop die sterk is. Als ik de tube tegen het licht houd zie ik de inhoud en dat vind ik prettig.

Gebruik: Deze crème is behoorlijk vloeibaar, het verdeelt daarom wel weer makkelijk over mijn gezicht. Dit soort crèmes met een SPF masseer ik niet in, ik breng het op en laat het drogen. Om rullen en gaten in de beschermingslaag (SPF) te voorkomen. Daarna kan ik prima mijn foundation aanbrengen en rult het nooit.

Over deze crème alleen maar lof, blijft zo goed als een dag werken mat en ik vertrouw erop dat deze gigant ook op een zomerse dag mij de mattigheid geeft! Op de INCI ontdek ik niacinamide en dat is een stofje waar ik heel gek op ben, het kalmeert, exfoliert mild en hersteld mijn huid.

Shop Skin Balancing hier online

 

Nachtverzorging: Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel

Verpakking: Brede tube met klapdop, functioneert goed.

Gebruik Deze gel is wittig transparant. Ook deze crème is prettig om te verdelen op de huid en droogt snel. Daarna voelt mijn huid zacht en glad en ziet er gematteerd uit. Deze gel hydrateert beter dan de Skin Balancing Daily Mattifying Lotion SPF 15 en dat voelt net iets prettiger wat het geschikter maakt voor de nacht. Nu vind ik het niet belangrijk dat een nachtcrème mat is, hydrateren is belangrijker!

Maar het is niet alleen een nachtcrème, je kunt het prima gebruiken op de dag als je daarbij maar een goede SPF gebruikt. Deze gel is een zeer goede basis voor foundation en je kunt het gebruiken als een primer. Je ziet door het matterend effect je huidskleur egaler worden.

Shop Skin Balancing hier online

 

Jolanda concludeert:

Al jaren ben ik een grote fan van Paula Begoun en Paula’s Choice, haar Bijbel ligt naast mijn bed. Maar wat ik niet snap; als je alleen de tekst leest over deze lijn dan mis je relevante informatie. Zoals het belang van exfoliëren, milde verzorging en gecombineerde verzorging voor de gecombineerde huid. Op de website is zoveel informatie te vinden maar je moet het wel gaan zoeken, doorklik-mogelijkheden bij de producten zou prettig zijn. Ik vind het ook een gemis dat de BHA’s en AHA’s niet gekoppeld zijn aan de Skin Balancing line wat wel zo is bij de Resist lijn. Dat zou een goede toevoeging zijn aan de complete huidverzorging (exfoliëren) wat Paula Begoun zo belangrijk vind!

Over mijn vraag; heb je veel producten nodig om een gecombineerde huid goed te verzorgen? Had ik gehoopt om daar Nee op te antwoorden maar het is een Ja.

Ja, je moet aardig wat producten hebben om je huid goed te verzorgen. Ik merkte toen het najaar overging naar de winter deze producten niet voldoende comfort gaven. Vooral de reiniging en de crèmes schoten net wat te kort. Het is verstandig om je huid aan te voelen en te bekijken wat je gaat gebruiken. Al kies ik op werkdagen graag voor de matterende producten en gebruik dan een reiniger die wat milder is. Soms kies ik om mijn exfoliant eens een paar dagen niet te gebruiken of juist wat vaker. Het blijft zoeken naar combinaties die voor je werken! Paula heeft een uitgebreid artikel geschreven over het verzorgen van de gecombineerde huid.

Shop Skin Balancing hier online

 

Lees ook