Ze gelooft dat krulhaar toch iets anders nodig heeft

05:00 - 03:00
luistertijd 05:00 - leestijd 03:00

Sebastian Trilliance

De claim die kreeg ik er niet bijgeleverd, maar op hun site zeggen ze dit er zelf over: ‘Prepare for shine sublime. Trilliance Shampoo, with rock crystal extract, creates a dazzling foundation by cleansing and polishing hair to a natural diamond shine.’ Dus.

Ja, wie wil dat nou niet? Schoon haar is één ding, maar glanzend haar is pas echt mooi. Nou ben ik een beetje een shampoo-addict. Ik heb shampoo voor droog haar, voor krulhaar, voor geverfd haar, voor droog, krul- én geverfd haar, voor lang haar, voor kort haar, shampoo die elke dag mag, shampoo die ook mijn hoofdhuid wast (?), shampoo van de Action voor 1 euro en shampoo met zijde, met kasjmier, met parelextract, met… nou ja, met wat níet voor heel veel geld. Ik pas nauwelijks nog in mijn douchecabine met al die flesjes op de vloer. De enige shampoo die ik nog niet heb, is mijn Ideale Shampoo. De shampoo die niet alleen mijn haar wast, maar die er ook voor zorgt dat ik na het wassen een mooie bos glanzende, goed gedefiniëerde bos krullen heb. En niks geen pluis.

Zou Sebastian Trilliance dan eindelijk dat gat in mijn leven kunnen opvullen? We gingen het zien…

O ja, ik moet ook nog even zeggen dat ik een hekel heb aan veranderingen. Of tenminste, aan dingen die veranderen, maar dan niet ten goede. Dus als ik jarenlang gewend ben aan een shampoofles met een dop aan de bovenkant en een conditioner in een ‘omgekeerde’ fles die op zijn dop staat, moet dat niet opeens anders. Onder de douche heb ik mijn leesbril niet op, en als shampoo en conditioner in identieke flessen zitten, weet ik niet wat wat is. Oke, het ene flesje is zwart en het andere wit, maar dan moet je maar net weten welke de conditioner is en welke de shampoo. Dus meerdere malen heb ik naar mijn bril moeten graaien om de etiketten te kunnen lezen. Of waste ik mijn haar met de conditioner en vice versa.

Aan de substantie was het in elk geval niet te zien. Beide dezelfde dikte en geur en nauwelijks schuimend. Bovengenoemd bezwaar even terzijde, in gebruik zijn het prima produkten. Volgens de fles bevatten ze bergkristal, dat voor een groot gedeelte bestaat uit siliciumdioxide. Dat zou goed zijn voor haar, nagels en botten. Het is ook een belangrijk bestanddeel van cement (!). Het ruikt lekker fris, maar niet te sterk, het schuimt niet veel en is makkelijk uit te spoelen. Het natte gewassen haar is goed kambaar en voelt heerlijk zacht aan.

Het gebruik

Maar dan. Ik heb de shampoo meerdere malen gebruikt en mijn haar daarna op verschillende manieren gedroogd: aan de lucht, met de föhn en de diffuser, eerst aan de lucht en dan met de föhn en eerst met de föhn en dan aan de lucht.

De laatste methode is mijn favoriet: ik blaas er eerst ondersteboven wat volume in en creëer daarna de krullen met de diffuser. Dan laat ik het droog worden aan de lucht, liefst buiten uit de zon. Als het dan droog is, hark ik de krullen wat los met mijn vingers en spuit/smeer er meestal nog een spulletje in. Het voelt dan altijd heel lekker, maar lekker zitten doet het pas een dag of twee, drie later, als het wat viezer en stugger is. Op de dag dat ik het weer moet wassen, meestal een week later, voelt het heel vies, maar zit het prachtig.

Het leven valt niet mee. Heeft Sebastian het mij wat gemakkelijker gemaakt? Ik ben bang van niet. Van helemaal niet. Welke droogmethode ik ook gebruikte, van shine sublime en dazling was ab-so-luut geen sprake. Het was zacht, zijdezacht en het rook heerlijk, maar als ik in de spiegel keek werd ik erg ongelukkig. Ik heb nog nooit zo’n slappe bos pluis op mijn hoofd gehad dan na het gebruik van deze shampoo. Pas na een dag of drie, vier en heel veel smeerseltjes werd het weer een beetje toonbaar.

Alexandra concludeert:

Voor mijn krulhaar een ongeschikt product, al beweert het merkt dat het voor alle haarsorten geschikt is. Tegen de tijd dat ik lang stijl haar heb – je weet maar nooit – zal ik het wel weer eens proberen. Maar nu even niet.

Lees ook

Lees ook