Weg met rimpels!

03:25 - 02:03
luistertijd 03:25 - leestijd 02:03

Retinol (een afgeleide van vitamine a) krijgt al een tijd heel veel aandacht in de wereld van de huidverzorging en is zelfs een van de best onderzochte huidverzorgingsingrediënten. Waarom? Omdat onderzoek duidelijk aantoont dat de huid heel veel baat heeft bij het gebruik ervan.

Wat retinol doet:

Retinol is een antioxidant en kan dus het proces dat schadelijke vrije radicalen de huid er ouder uit doen zien en zich ouder laat gedragen, stoppen. Retinol helpt rimpels voorkomen en verhoogt de collageenproductie.

Retinol is een extreem effectief celcommunicerend ingrediënt, wat betekent dat dit stofje zich letterlijk aan bijna elke huidcel kan hechten en doorgeeft dat die cel zich als een gezonde, jongere huidcel moet gaan gedragen.

Retinol is effectief bij het behandelen van puistjes en eczeem, vermindert huidverkleuringen en maakt rimpels die zijn veroorzaakt door de schadelijke invloed van de zon minder diep.

Is retinol het beste ingrediënt om huidveroudering tegen te gaan?

Ondanks de vele voordelen van retinol is het belangrijk te beseffen dat er niet één enkel ingrediënt bestaat dat in al de complexe behoeften van de huid kan voorzien. Ondanks de supersterrenstatus van retinol zijn daarnaast in ieder geval een goed geformuleerd zonnebeschermend product, een product met alphahydroxyzuur of betahydroxyzuur om te exfoliëren, een milde reiniger, een serum en/of nachtcrѐme vol antioxidanten, andere celcommunicerende ingrediënten en huid-identieke stoffen nodig.

Samen vormen al deze verschillende producten en ingrediënten een sterke huidverzorgingsroutine die je een mooie en gezonde huid geeft die er jonger uitziet.

Let op: koop alleen producten met retinol die in een verpakking zitten die ondoorzichtig is en die blootstelling aan de lucht tot een minimum beperkt of verhindert (geen potjes!), want de kwaliteit en werking van alle vormen van vitamine A gaat achteruit als ze herhaaldelijk aan lucht of licht worden blootgesteld.

Aanbevolen Paula’s Choice product met retinol:

RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum bevat een mengsel van hoog gestabiliseerde retinol, krachtige antioxidanten en huidherstellende ingrediënten. De kalmerende, zijdeachtige textuur werkt direct om de huid, hoe oud die ook is, te helpen er jonger uit te laten zien en zich jonger te gedragen. Na langer gebruik zal je gaan zien dat rimpels minder zichtbaar worden, dat de huid gladder wordt en dat de huidtonus verbetert.

Ben je benieuwd, maak dan snel gebruik van onze aanbieding: RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum deze maand verkrijgbaar met 15% korting!

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Dit nieuws maakt onderdeel uit van het merkendossier van Paula’s Choice en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Wat BeautyJournaal zelf over Paula’s Choice schreef:

Lees ook