Nederlander koopt meer apparatuur voor thuis, aldus Beurer

02:02 - 01:13
luistertijd 02:02 - leestijd 01:13

Wist je dat ruim 80% van de Nederlanders zich zorgen maakt over hun gezondheid en 83 procent de afgelopen 3 jaar actie ondernam om iets aan hun gezondheid te doen?  Dat zegt de Duitse aanbieder van wellness apparatuur voor thuisgebruik.

Op beautygebied verzorgt 55 procent huidproblemen thuis en 49 procent doet er alles aan om de huid strakker te maken. Ook zegt Beurer dat de gemiddelde Nederlander de uiterlijke verzorging een gemiddeld cijfer van 7,6 geeft, de gezondheid krijgt een 7,3.

Als we op deze cijfers af moeten gaan is de gemiddelde Nederlander is dus massaal aan het doe-het-zelven geslagen met de aankoop van verschillende apps, meetapparatuur en beauty gadgets om zowel de gezondheid als het uiterlijke voorkomen goed in de gaten te houden. Zo heeft meer dan 87 procent een weegschaal thuis en halen steeds meer mensen ook bloeddrukmeters, massageproducten en gezichtssaunas in huis.

Nu ja, op de redactie behoren we blijkbaar niet tot deze groep, hoe zit dat met jullie?

Toename aan apparaten voor thuis

Beurer merkte dat de verkoop van hun producten de laatste tijd flink is gestegen. Het bedrijf heeft meer dan 120 producten in het assortiment: van bloeddrukmeters tot elektrische dekens en van massagestoelen tot gezichtsauna’s. Georg Walkenbach, algemeen directeur van Beurer vertelt: “We zien dat consumenten in toenemende mate zelf letterlijk een vinger aan de pols willen houden wat betreft hun gezondheid. Met moderne meetapparaten van Beurer, waarbij gegevens direct op laptop of smartphone kunnen worden opgeslagen, kunnen consumenten zelf hun gezondheid in kaart brengen.

Wat de gemiddelde Nederlander graag in huis wilt hebben? Massagestoelen en massagekussens (22 procent). Hmmm….dat zouden wij ook wel willen, ja!

De meest gewilde apparaten voor thuis zijn gezichtssauna (15%), gezichtsborstel (15%) en laser of IPL-ontharingsapparaat (14%).

Wij horen graag jullie mening hierover.

Lees ook:

Lees ook