Hiep hiep hoera!

01:13 - 00:44
luistertijd 01:13 - leestijd 00:44

Het Franse beautymerk Bourjois werd in 1863 opgericht door theateracteur Joseph Albert Ponsin. De man deed echter meer dan alleen acteren: zo ontwikkelde hij make-up voor zijn collega’s. Zijn eerste creaties waren romige make-up sticks in verschillende kleuren met namen als Jaloux, Vieillard, Amoureuz en Roméo, vernoemd naar theaterpersoonlijkheden uit die tijd. Een paar jaar later, in 1968, neemt ene Alexander Napoléon Bourjois alle werkzaamheden van Ponsin over. Vanaf dat moment wordt zijn achternaam het merknaam. Make-upmerk Bourjois is geboren.

De afgelopen 150 jaar zorgde Bourjois er mede voor dat vrouwen over de hele wereld hun vrouwelijkheid en persoonlijkheid volop toonden d.m.v. make-up. Daar hoefde je echter niet alleen een echte française voor te zijn. Bourjois maakt, zoals het merk zelf zegt, ‘Parijse chic voor iedereen toegankelijk’.

Bekijk onderstaande video voor de geschiedenis van Bourjois in een notendop

Lees ook:

Lees ook