Nagelexpert Ben van Rijn legt uit: Zoals je weet ben ik verbonden aan het nagel-en handverzorgingsmerk Trind. Trind heeft als pay-off ‘color and care’. Het kleurt en verzorgt tegelijkertijd. Hiervoor heeft Trind gezocht naar ingrediënten die een bijzondere interactie met de nagelplaat kunnen aangaan. Het decoratieve aspect – kleur, glans, parelmoereffect – van de laklaag […]

01:43 - 01:02
luistertijd 01:43 - leestijd 01:02

Nagelexpert Ben van Rijn legt uit:

Zoals je weet ben ik verbonden aan het nagel-en handverzorgingsmerk Trind. Trind heeft als pay-off ‘color and care’. Het kleurt en verzorgt tegelijkertijd. Hiervoor heeft Trind gezocht naar ingrediënten die een bijzondere interactie met de nagelplaat kunnen aangaan. Het decoratieve aspect – kleur, glans, parelmoereffect – van de laklaag stond nu niet langer meer centraal, maar gezocht werd naar stoffen die zich aan de nagelplaat zouden kunnen koppelen teneinde de structuur daarvan te verbeteren.

Hechtend vermogen

Voor een dergelijk effect zijn een drietal eigenschappen van de stof van belang:de grootte van het molecuul; de geometrie van het molecuul; de polariteit van het molecuul. Deze eigenschappen bepalen of het molecuul zal “passen” en “hechten” in de keratinestructuur van de nagelplaat. Uiteindelijk werden een drietal ingrediënten geselecteerd die aan de door ons gestelde eisen voldoen.

Uiteraard zijn deze ingrediënten terug te vinden in de lijst op de verpakking, het zijn: mercaptopropionic acid; dimethiconol;dimethyl oxobenzo dioxasilane.

Formaldehyde

De Caring Colors bevatten geen formaldehyde. Dit ingrediënt is alleen geschikt voor een nagelverharder, die als kuur van een paar weken gebruikt moet worden. Langdurig “alledaags” gebruik van formaldehyde kan op den duur tot gevolg hebben dat de nagel star en stug wordt, waardoor hij makkelijker afbreekt. Ook kunnen er verkleuringen optreden.

Heb jij een vraag aan onze nagelexpert Ben van Rijn? Stel hem via het contactformulier.

Bestel hier producten tegen schimmel van de nagels:
[bestelbutton url=”http://www.dokteronline.com/nationale/apotheek/?tt=333_12_54895_nagelschimmel&r=%2Fhuidnagel-schimmels%2F”]

Lees ook