Eerste hulp bij een (post)menopauzale huid…

02:24 - 01:26
luistertijd 02:24 - leestijd 01:26

Tijdens de menopauze gebeurt er veel met je huid; deze verliest weefselmaterie, wordt  dunner, verliest zijn souplesse en levenskracht. In de menopauze nemen de lipiden in je huid (die je huid hydrateren) af met 57 procent zodat de huid droger aanvoelt. Kortom: vooral tijdens de menopauze heeft je huid een extra boost nodig. Voeden alleen is echter niet genoeg, de huid moet ook gereconstrueerd worden.

De nieuwste NEOVADIAL MAGISTRALE-lijn van Vichy zorgt voor een lipidenreconstructie door de huid te leren om haar eigen lipiden aan te maken door middel van een uniek complex essentiële oliën die, als ze samenkomen, een intercellulair cement creëren en de huid zodoende het ontbrekende bouwstof (lipiden in dit geval) weer zelf kan aanmaken.

1. Distelolie: bevat omega 9 en omega 6 die de huid verzachten en voeden.
2. Rijstkiemolie: zeer rijk aan omega 9, omega 6 en omega 3 en Y-orizanol die de natuurlijke lipidensynthese van de huid stimuleert.
3. Karitéboter: bevat een concentraat van omega 9 en omega 6 die de huid hydrateren, verzachten en kalmeren en de lipogenese van de opperhuid stimuleren.

Daarnaast voegt Vichy Pro-Xylane en Proteic Gf toe aan de NEOVADIAL MAGISTRALE-lijn. Deze beide stoffen zorgen ervoor dat de huid haar fundering terug krijgt en de huiddichtheid verbetert.

De claims:

De lijn bestaat uit producten voor tijdens en na de menopauze. Voor tijdens de menopauze is er een dag- en nachtcrème (50ml €29,95, 50ml € 31,95) en voor na de menopauze kun je de dag- en nachtcrème in één gebruiken (50ml €32,35). Vanaf de menopauze kun je ook kiezen voor de lippencreme (15ml €24,50) en de BB cream €27,41).

Lees ook:

Lees ook