Haal de schoonheidssalon naar je huis!

03:40 - 02:12
luistertijd 03:40 - leestijd 02:12

Geen zin in een bezoekje aan de kapper, tandarts, wax- of schoonheidssalon maar moet er wel het een en ander aan je gebeuren? Plan dan een beautydagje thuis in. Met onderstaande to do’s hoef je je zeker niet te vervelen en bespaar je ook nog eens geld!

1. Mani-pedi

Na een bezoekje aan de schoonheidsspecialist ben je al gauw tientallen euro’s kwijt. Leuk om eens te doen als je écht geen zin hebt of als je je gewoon eens wilt laten verwennen. Net zo leuk is het om de nagelsalon naar je eigen huis te verplaatsen. Met je favoriete programma aan en een wijntje erbij wordt deze ‘ladies night’ pas echt compleet.

2. Bovenlip harsen

Niets zo vervelend dan de waxsalon verlaten met een rode bovenlip en een bekende (of nog erger: je ex!) tegen het lijf lopen. Doe dit toch lekker thuis waar niemand, behalve misschien je huisdier, je kunt storen. En als de deurbel gaat, doe je net alsof je niet thuis bent. Het is jouw feestje.

3. Pony bijknippen

Waarom helemaal naar de kapper fietsen en een fortuin uitgeven aan die paar millimeters eraf? Voor dat geld kun je ook je favoriete beautyproduct kopen. En ach, als je écht scheef knipt, is de kapper slechts 1 belletje bij je vandaan…

4. Facial

Een gezichtsreinigingsborstel die vibreert en roteert en zodoende voor een superzachte en schone huid zorgt, maakt bezoekje aan de schoonheidssalon verleden tijd. Dit handige apparaatje reinigt, stoomt, scrubt en hydrateert je huid in één behandeling.

5. DIY bodyscrub

Doe eens iets anders met je olijf olie dan koken! Meng deze met bruine suiker en je hebt je eigen scrub. Vergeet niet erna je douche extra goed schoon te maken om een glijpartij te voorkomen.

6. Tanden witten

Je zult versteld staan wat een beetje bakpoeder en peroxide met je tanden doet. Dag Hollywoodsmile!

7. Hot oil haarkuur

Prachtige lokken krijg je door warme olie in je haar te smeren, je hoofd in te wikkelen met folie en vervolgens 15 minuten te wachten. Was je haar erna met warm water gevolgd door een plens koud water voor een extra mooie glans. Let wel dat je de olie, voordat je het in je haar smeert, niet te heet is om brandwonden te voorkomen…

8. Wenkbrauwen epileren

Misschien is dat ene bezoekje aan de wenkbrauwsalon toch tegen gevallen omdat je erna thuiskwam met een ‘verbaasd’ gezicht. Nee, zelf doen is ook zeker een aanrader. Soms wil je ook wel eens zelf aan je wenkbrauwen plukken..

9. Volumineuze lokken

Haal de Blow Dry Bar naar je eigen badkamer en creëer volumineuze lokken met krulborstels en heel veel haarlak. Coupe mislukt? Dan was je je haar gewoon weer en start opnieuw.

10. Neon haarkleuring

Kleur je haar eens net als Katy Perry in een kittig neonkleurtje. Ben je bang dat het je niet staat? Probeer dan eens een spoeling.

11.Bikinilijn trimmen

Dit hoeft niet perse met hars strips (dat laten we liever aan de profs over!) maar gewoon met een ladyshaver of scheermes. Dan kun je er weer een dagje tegenaan.

Lees ook:

Lees ook