tijdrovende haarbehandeling

01:13 - 00:43
luistertijd 01:13 - leestijd 00:43

Ach wat een heerlijke weer in de categorie Broodje Aap verhalen. Er is ooit in 1959 een onderzoek gedaan naar stoffen in sperma die mogelijk ook nuttig waren voor andere zaken dan het produceren van babies.

Het betrof stierensperma. Hierin zitten lipoproteinen en glutaminezuur, een aminozuur. Ondanks de plakkerige structuur van sperma, kan dit goedje haar wel degelijk een beetje coaten, dus was glans geven, zo lang het maar niet gewassen wordt. Maar daar blijft het ook bij, verwacht er geen verzorgende effecten van, zoals siliconen die kunnen geven.

Ook gegeven het feit dat sperma op een nogal arbeidsintensieve manier verkregen moet worden, is het natuurlijk eenvoudiger een fijn product bij de kapper of de drogist te halen. Excellente shine sprays te over in onze moderne wereld.

The Beauty Brains uit Amerika verwijzen in deze context naar het volgende onderzoek uit 1959:  “The chemical composition of bull semen with special reference to nucleic acids, free nucleotides and free amino acids” Biochem J v.73(2); Oct 1959.

Nog meer pikante verhalen:

Lees ook