Highlight van de dag: haarshow L’Oréal Professionnel!

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Op de laatste dag van de Amsterdamse modeweek stonden o.a de shows van L’Oréal Professionnel, Tony Cohen en Marga Weimans centraal met haarstylisten als Olaf van den Wildenberg, Francis Schroembges, Charlie Le Mindu, Berni Ootjes, Tommy Hagen, Leander Grotenhuis en Peter Wellen.

Show 1: L’Oréal Professionnel

Tijdens de haarshow van L’Oréal Professionnel passeerden de meest pompeuze haarcreaties de revue. De show begon met een danser inclusief rechtopstaande coupe die na een weelderige dans nog steeds mooi overeind bleef staan. Erna volgden twee roodkleurige modellen met twee gespiegelde coupes; glad opgestoken aan de ene kant, een bos krullen aan de andere kant. Haarstylist Olaf van den Wildenberg was verantwoordelijk voor deze coupes. Een grungy look liet juist Francis Schroembges zien met volumineus getoupeerd haar tegenover dip-dyed suikerspinkleuren. Beide haarstylisten stylden sommige modellen ter plekke op de catwalk wat weer voor veel dynamiek zorgde tijdens de show.

Erna kwamen de geweldige kapsels en kleding van haarkunstenaar Charlie Le Mindu voorbij. Le Mindu is vooral bekend als vaste pruikenmaker van Lady Gaga. Hij vond zijn inspiratie niet alleen in stoere vrouwen als Grace Jones, Nina Hagen en Rossy de Palma, maar ook in fetisjisme, folklore, etnische carnavals en mythische Yeti-wezens. Elke outfit kostte hem zo’n 500 uur om te maken. Bijzonder was deze show dan ook zeker.

Show 2: Tony Cohen

Haarstylist Berni Ottjes koos voor de show van Tony Cohen glanzende steile lokken die van achteren kaarsrecht waren afgeknipt. Nadruk lag hier op de lengte: het ene model had nog langere lokken dan het andere, natuurlijk al dan niet met de hulp van extensions.

Show 3: Marga Weimans

De Nederlandse Marga Weimans nam de Amerikaanse actrice en showgirl Louise Brooks, de jaren ’20 en het kubisme ter inspiratie voor haar nieuwste collectie. Dat betekent pikzwarte strak gesneden boblijnen en kubussen puur ter decoratie. Het leek net alsof er een blik met tientallen Louise Brooks met de typerende grafische bob werd losgetrokken. Aan het einde van de show werden de kubussen van de modellen gehaald; wat overbleef waren draagbare jurkjes.

Overige shows: Melissa Siegrist, Shani Van Breukelen & Dorhout Mees

Haarstylist Leander Grotenhuis wisselde kuiven met lang haar af tijdens de mannenshow van Melissa Siegrist terwijl Peter Wellen tijdens de show erna (van Shani Van Breukelen & Dorhout Mees) koos voor natuurlijk los en opgestoken haar.

Bekijk ook de haartrends gespot op de Amsterdam Fashion Week van dag één, dag twee dag drie en dag 4!

Lees ook