Look of the day: a la Florence Nightingale!

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Op dag 4 van de Amsterdamse modeweek stonden de shows van Dennis Diem, Maidenform The Art of Form, Elise Kim, Domenico Cioffi & Jivika Biervliet, Winde Rienstra en Nata Ryzhen gepland. Net als de kleding, trokken de prachtige coupes weer alle aandacht.

Dennis Diem

Haarstylist Mark Melief bedacht voor de show van Dennis Diem  engelachtige blonde Britse meisjes. Florence Nightingale 2.0: iets minder streng met een rauw randje. De modellen droegen het haar in een middenscheiding, strak naar achteren gedragen met twee opgerolde vlechten aan de zijkanten. Hiervoor gebruikte Mark een oude techniek: een soort diagonale vlecht die je tijdens het maken indraait. Door het twisten ontstaat er vanzelf een knotje. Het geheel had iets magisch, ook omdat de kapsels als finishing touch werden ingespoten met huidkleurige en witte spuitbussen. Zo leek het net alsof de modellen versteend waren.

Backstage ging het er zo aan toe:

 

Maidenform 

Haarstylist Berni Ottjes koos ook voor knotjes tijdens de show van shapewear- en lingerielabel Maidenform (denk aan de corrigerende slip van Bridget Jones, maar dan vrouwelijk en sexy). Net als de shapewearcollectie (een ode aan de vrouwelijke vormen) waren ook de kapsels supervrouwelijk. Ottjes kwam hier met verschillende looks: clean met een staart strak naar achteren of een lage knot. Om het allemaal niet te strak te maken, was het haar tegen de richting in gekamd. Zo werd de look meer grungy.

Elise Kim

De Vietnamese ontwerpster Elise Kim presenteerde tijdens de Amsterdam Fashion Week deel twee van haar collectie. Het eerste deel, dat ze vorig jaar showde, ging over het moment waarop je in slaap begint te vallen. Deel twee gaat juist over (duistere) dromen die je hebt als je in een diepe slaap bent. De kapsels, bedacht door Mark Melief, werden hierop aangepast: zo droegen de modellen alle haren los in een slag of met pijpenkrullen. Nadruk lag juist op het nonchalante: het mocht niet te perfect zijn.

Domenico Cioffi & Jivika Biervliet – Nata Ryzh

Tijdens deze gedeelde show (eerst showde Domenico, erna Jivika) droegen de modellen bij de eerste presentatie een brede scheiding met twee vlechtjes in het midden. Haarstylist Bianca van Zwieten introduceerde tijdens de show van Jivika Biervliet de hoge mannenknot. Een nieuwe trend?! De haarstylist nam even later Japan ter inspiratie voor de show van Nata Ryzh. Zo zag je perfect symmetrische kapsels tegenover opgerolde pony’s.

Winde Rienstra

De prachtige creaties van Winde Rienstra werden vergezeld door strak gesneden pitzwart geverfde pony’s en smokey eyes. Haarstylist Leander Grotenhuis was hiervoor verantwoordelijk.

 

Bekijk ook de haartrends gespot op de Amsterdam Fashion Week van dag één, dag twee en dag drie!

Lees ook