Een ode aan Edwin Oudshoorn

01:56 - 01:09
luistertijd 01:56 - leestijd 01:09

Op dag 3 was ik zelf ook aanwezig bij de show van Edwin Oudshoorn. Heerlijk om zijn werk weer te zien. In mijn vorige bestaan als modejournaliste heb ik hem eens uitvoerig geïnterviewd over zijn ontwerpen, zijn visies en inspiraties. Hij hield in die tijd nog kantoor in een prachtig oud maar koud pandje op het plein rond de grote kerk in Leiden. Tegenwoordig is zijn haute couture salon op de Wallen in Amsterdam te vinden. P.s. deze snapshots komen uit mijn eigen camera.

Vrouwen zijn dol op zijn werk en geef ze eens ongelijk. Prachtig uitgewerkt, mooie romantische verhalen met een knipoog naar antieke tijden (wat zijn generatiegenoot Jan Taminiau ook zo fraai en chic kan doen), in prachtige vaak antieke kleurschakeringen, maar altijd zodanig vormgegeven dat er een relatie met de moderne tijd blijft bestaan. Al was het maar door de subtiele tegendraadse verwerking van materialen. In deze show bracht hij een midzomernachtsprookje tot leven.

L’ Oreal is een belangrijke sponsor van de Amsterdam Fashion Week en brengt ons elke dag haar backstage nieuws en de belangrijkste haartrends. Deze keer heb ik uit de diverse shows die getoond werden alleen Oudshoorn gekozen, omdat ik dit zowel qua haar – van Tommy Hagen, als make-up – van Lydia le Loux – en ontwerpen het meest aansprekend vind. Bekijk hieronder de how to van Tony Hagen met de haarlooks:

Ik hoop trouwens dat volgend jaar ook een make-upsonsor dit soort prachtige verslagen gaat uitbrengen voor de pers en dat de make-upartists eens fijn in het zonnetje gezet gaan worden, want ook zij verdienen dat echt heel erg.

Lees ook de looks van dag 1 en van dag 2.

Bekijk hier nog een filmpje van de openingsavond:

http://youtu.be/K5gSG_htgcU

Lees ook