Lekker ruiken tijdens de feestdagen...

02:58 - 01:46
luistertijd 02:58 - leestijd 01:46

diptyque presenteert vol trots haar winternoviteiten: de hyperinnovatieve ‘Le Sablier’ en de nieuwe geur ‘Volutes’.

Le Sablier, hourglass diffuser 34 Boulevard Saint Germain

Voor deze nieuwe manier van het parfumeren van het huis heeft diptyque zich laten inspireren door de zandloper, het middeleeuwse instrument om tijd te meten. Zonder begin en zonder eind, een eeuwigdurend proces. Ver van alle beschikbare geavanceerde technologieën; dit oerprincipe past bij iedereen en ligt perfect in de hand. Geen knopjes, batterijen en ingewikkelde mechanismen en toch hyperinnovatief. Het enige benodigde instrument is je hand; hiermee draai je het Hourglass om zodat het parfum zich druppel voor druppel beweegt naar de tegenovergestelde glazen flacon en de ruimte vult met de betoverende sensatie van het signatuur huisparfum 34 Boulevard Saint Germain. Laat je inspireren door de eenvoud van het druppelende goud.

Een 75 ml vulling verspreidt gemiddeld twee maanden het kenmerkende parfum. Le Sablier is tot twee maal navulbaar en met name geschikt voor kleinere ruimtes.

Groen, spicy

Een unieke, charismatische geur met frisse, groene en spicy noten. Een eerbetoon aan de favoriete ruwe materialen van Diptyque. Kenners zien de link met de klassiekers van het huis; a-typische groene noten, specerijen, bloemen en tenslotte, rijke, dromerige houten en balsems. Het resultaat is een originele, innovatieve geur die in geen enkel ‘hokje’ past. Prijs Le Sablier: € 110,- (inclusief vulling). Navulling: € 30,-.

Eau de Parfum en Eau de Toilette Volutes
Een olfactieve reis van Marseille naar Saigon

Volkomen trouw aan de traditie van het huis, neemt diptyque je ook met deze creatie mee op reis. Dit keer de route die Yves Coueslant, een van de drie oprichters van het merk, als kind in de jaren ’30 van de vorige eeuw regelmatig aflegde. Per schip van Marseille naar Saigon.

Dromerig, rokerig

Volutes is de olfactieve interpretatie van deze reizen; oneindige luchten, oneindige zeeën, exotische havens met dito namen (Port Said, Djibouti, Colombo…) en kruidige geuren. Avontuur en mysterie, in de was gezet hout aan boord, fraaie houten wandpanelen in de salons en mooie vrouwelijke passagiers, die nog mooier leken door het gevoel van saamhorigheid, avontuur en vrijheid.

Volutes opent met frisse specerijen, roze peper, peper uit Madagaskar en saffraan. Fluwelig en tegelijkertijd gereserveerd en verder uitgediept in het hart door warm en droog hooi en een prachtige gouden honingnoot. Iris geeft een gevoel van soepel en zacht suède terwijl immortelle en mirre samen met de tabak een vage herinnering aan sigarettenrook en zelfs bitumen oproepen. Verkrijgbaar in 50ml en 100 ml Eau de Toilette (resp. €62,- en € 82,-) en 50 ml Eau de Parfum (€ 95,-).

Lees ook:

Lees ook