Floral powdery....

01:43 - 01:02
luistertijd 01:43 - leestijd 01:02

Als je juist nu verlangt naar tropische warmte, paradijselijke stranden en een exotische cocktail, breng je deze droom zeker dichterbij met Poudre de Riz van parfumeur Pierre Guillaume, in zijn parfumlijn Huitieme Art.

Vorig jaar schreven we al uitgebreid over deze nieuwe ster in de parfumwereld. Journalist Hans Blommaert had een treffende omschrijving: ‘De parfums van Guillaume overtuigen zo al – ze zijn mooi, origineel, bijzonder – maar met de bijna dansende toelichting van Guillaume komen ze pas echt helemaal tot leven en worden ze een totaalervaring.’

Pierre Guillaume (Clermond-Ferrand, Frankrijk, 1977) startte in 2002 zijn eigen parfumhuis Parfumerie Générale, waarin hij zijn ervaring in de chemie en zijn liefde voor parfum bijeen bracht. In 2010 startte Guillaume Huitième Art, waarbij hij samenwerkt met parfumcriticus Octavian Coifan. Het is een verwijzing naar het feit dat haute parfumerie de achtste kunstvorm is. Guillaume laat bij deze geuren de traditionele geurpiramide los, er zijn geen top-, hart- en basisnoten. Elke geur bestaat uit twee of drie noten die allemaal tegelijk hun magie loslaten.

Poudre de Riz is zijn negende geur. Een floral powdery zoals hij het noemt, geconcentreerd, met 15% parfum. Het centrale akkoord is opgebouwd rond rijstpoeder (ook wel gezichtspoeder genoemd) en Monoï, de exotische witte bloem. Aangevuld met rozenblaadjes, sandelhout, iris, tonkaboon, tulo balsem en benzoïne. En je ruikt een warme ondertoon van vanille.

Poudre de Riz is een heerlijke zachte geur die mooi dicht op de huid ligt en je subtiel omarmt als een kostbare kasjmier deken. 50 ml € 95,-. O.a. te koop bij Annindriya Perfume Lounge in Amsterdam.

Lees ook