En waar vind ik een littekenpoli?

01:23 - 00:49
luistertijd 01:23 - leestijd 00:49

Ik word binnenkort geopereerd aan een ruim dertig jaar oud litteken, het is een hersteloperatie. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het litteken inderdaad zo mooi mogelijk heelt? En waar vind ik een goede littekencrème: bij de drogist of in de apotheek?

plastisch chirurg dr Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam vertelt: 

‘Het masseren en vet houden van het litteken vanaf ongeveer twee weken na de ingreep is voldoende. U hoeft geen dure crème te kopen. Siliconen crèmes kunnen worden voorgeschreven, maar die zijn vaak niet nodig wanneer er geen aanleg is om dikke stugge en verheven littekens te vormen. De crèmes kunt u bij een drogist of apotheek krijgen.’

Met vriendelijke groet, Dr. Frank Niessen

Lees ook dit over littekens:

En tot slot:

Littekenpoli’s

Er zijn nu in Nederland ook speciale littekenpoli’s opgericht in ziekenhuizen. De poli in het VU Medisch Centrum is te bezoeken op maandag om de week. Afspraakinformatie lees je hier. En lees hier meer over de poli in het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.

Lees ook