De strijd tussen de BB creams is losgebarsten en of je er als merk nu heil in ziet of niet, bijna allemaal gaan ze overstag om een kruimel uit deze cosmeticataartpunt mee te pakken.

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

De strijd tussen de BB creams is losgebarsten en of je er als merk nu heil in ziet of niet, bijna allemaal gaan ze overstag om een kruimel uit deze cosmeticataartpunt mee te pakken.

3-in-1
Max Factor komt nu met een nieuwe foundation met drie functionaliteit die wat ons betreft ook heel uitstekend als BB cream kan voldoen. Als die naam erop had gestaan hadden we het heilig geloofd. Maar Max Factor lijkt vooralsnog niet mee te doen met deze wellicht kortstondige trend.

Gezichtje-bedekje
Toch lijkt het merk wel heel goed gekeken te hebben naar de wensen van consumenten nu. Let wel: jonge consumenten die graag nog hun huid bedekken – in tegenstelling tot volwassen consumenten die minder willen afdekken, maar juist transparantie zoeken in een spel met licht om lijntjes minder zichtbaar te maken. Jonge consumenten zoeken naar producten die vlekjes en divers gekleurde onregelmatigheden moeten camoufleren.
Facefinity zorgt voor een langhoudende, matterende teint waarbij oneffenheden zorgvuldig worden gecamoufleerd. Het product is een foundation, concealer en primer ineen, zo lezen we.

De claims
De primer is verantwoordelijk voor de lange houdbaarheid, de dekkende belofte wordt gekoppeld aan het uv filter dat erin zit en de concealer is de vlekwegpoetser. De primer legt een lightweight laagje over de huid, zg. micro correctors zorgen voor een mat effect en talgabsorptie, de uv bescherming heeft een spf 20.

Conclusie
En, klopt het allemaal? Ik- Monique, heb het even uitgeprobeerd en inderdaad, dit product dekt als een tierelier en neemt in een klap alle verkleuringen (rood, bruin…) uit de huid weg. En mat is hij zeker ook. Ik heb twee kleuren gemengd van de zes om enigszins bij mijn eigen tint in de buurt te komen (nude en golden beige) maar het vlotte niet echt. Nu moet ik zeggen dat ik helaas al mijn hele leven dit probleem heb met de MF foundations: nog nooit heeft een kleur gematcht jammergenoeg. Ook de textuur was helaas geen succes voor mij. Te droog, te pancakey, te onnatuurlijk. Wellicht ben ik al te oud voor dit product hoewel ik nog een redelijk gemengde huid heb. Maar dekken doet hij dus als de beste. Dus mocht je wel goede matches maken met MF foundationkleuren, en wel jong zijn en dekking verlangen tegen een vriendelijke prijs: dit kan je vriendin worden – voor 14,99 euro.

Lees ook:

Lees ook