Dit is echt een aanrader: prijs-kwaliteit is uitstekend

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

Decubal dagcrème SPF 15

Al eerder heb ik een serie producten van Decubal getest, waar ik erg tevreden over was, maar niet over de verpakking.  En zie, de nieuwe gezichtslijn van Decubal staat in de drogist, in een nieuw jasje!

Op mooie, cleane, witte doosjes en plastic flessen of potjes staat nu verticaal de merknaam in rode letters.  De informatie erop is helder, zonder wollige marketingtaal. Qua uitstraling doet het denken aan  apotheekmerken als Vichy, La Roche Posay en Avène, en ook een beetje aan de nieuwe lijn van Dr. van der Hoog.

De gezichtslijn bestaat uit 3 gezichtscrèmes, een oogcrème, een serum, drie verschillende maskers, een peeling, een tonic en twee reinigers. Dus het super basic programma is vernieuwd en uitgebreid.

Beloften

Ik heb de dagcrème SPF 15 getest , een crème voor de droge en gevoelige huid met intensieve verzorging , bescherming door een  zonnefilter, zonder parfum en parabenen. Volgens Decubal ondersteunt de crème het natuurlijk  herstellend vermogen van de huid met vitamine B5, die de huid verzacht, voedt en hydrateert. Vitamine E is toegevoegd als antioxidant, om de huid te beschermen en de huidconditie te verbeteren. Daarnaast zijn er  drie zonnefilters aan toegevoegd tegen schadelijke UV-straling.  De crème bestaat tenslotte voor 11% uit lipiden (hydraterende, olieachtige ingrediënten).

Hoe is het product in gebruik?

De crème zit in een transparant plastic potje met wit deksel.  Het smeert fijn, hydrateert bijzonder goed en geeft de huid een mooi zacht glanzend aanzien. Make-up gaat er prima overheen en pakt goed. Normaal gebruik ik alleen crèmes in luchtdichte verpakkingen omdat door  zuurstof de werking antioxidanten in een crème snel verminderd. Dat is dan ook het enige jammere aan het product. Maar omdat er alleen vitamine E in zit die hier gevoelig voor zou kunnen zijn en de crème erg fijn van samenstelling is, vind ik de pot in dit geval niet erg. Bovendien is het geheel parfumvrij en dat betekent in dit geval geurloos, erg fijn. Soms kan een parfumvrij product vreemd ruiken. Hoe goed ook, dat is dan weer minder  prettig.

Absoluut top vind ik de duidelijke uitleg op de website van Decubal. Geen site met overdreven claims en zogenaamd onafhankelijke onderzoeken met ongelooflijke resultaten, maar precies die informatie die je nodig hebt. Ik ben nog geen ander merk tegengekomen – behalve Paula’s Choice – dat alle ingrediënten prominent in beeld zet met een duidelijke werking van het ingrediënt er achter. Als andere merken dat nu ook eens  zouden doen!

Harriet concludeert

Wederom ben ik fan van dit Decubal product. Het doet wat op de verpakking staat: voeden, hydrateren en beschermen. Ik gebruik het ook voor mijn decolleté, mijn onderarmen en als handcrème. Ben je op zoek naar een goede basic gezichtscrème met SPF, bovendien goed van prijs, dan moet je deze crème zeker eens proberen. Bij mij blijft hij in gebruik als multifunctioneel  product. Als zonbescherming, handcrème, voor het gezicht en als bodyproduct!

Lees ook