Met een glad huidje ontwaken

05:21 - 03:12
luistertijd 05:21 - leestijd 03:12

Ahava Extreme Day & Night Treatment

Ahava is pas sinds twee jaar verkrijgbaar in Nederland maar bestaat al sinds 1988.

Ahava betekent liefde in het Hebreeuws, liefde voor de magische omgeving rond de Dode Zee.
Het Israëlische merk Ahava ontwikkelt huidverzorgingsproducten op basis van fijne planten en mineralen uit de Dode Zee. Ahava geeft op haar website aan stevig te investeren in onderzoek, ontwikkelingen en testen om de therapeutische werking van mineralen op de huid te bestuderen.

Wat houdt de Extreme serie van Ahava in?

“From the Lowest point on earth to the highest peak on the planet”

Toen ik deze twee producten ontving, dacht ik in eerste instantie dat het hier zou gaan om speciale huidverzorgingsproducten tegen winterkou. Maar niks is minder waar, de papieren wikkel met een afbeelding van hoge besneeuwde bergen,  zette mij een beetje op het verkeerde been.

De Extreme Day Cream en de Night Treatment zijn bedoeld voor de rijpere huid om rimpels te verminderen en de huid te verstevigen.  Beide producten bevatten het Extreme Complex waar Ahava een patent op heeft aangevraagd. Het bestaat uit oa.: Gojibes ( antioxidanten ), IJslands mos ( enzymen, vitamine A ( retinol ) en vitamine B1, en dadelpalmextract ( rijk aan mineralen en vitamine A en E )  Deze ingrediënten zijn volgens Ahava afkomstig uit het hoogste gebied ter wereld, de Himalaya.  Voeg daar de heilzame mineralen uit de Dode Zee aan toe, samen met het Dunaliella groene alg ( antioxidanten )  en het gegeven dat beide gebieden, en je hebt een recept dat is samengesteld stoffen afkomstig van het hoogste en het laagste gebied op Aarde. Hoe trendy…..

Wat beloofd Ahava Extreme voor mijn huid?

De claim van de dagcrème:
Vermindert rimpels en verstevigt de huid. Deze met Ahava’s Extreme Complex versterkte dagcrème verstevigt de huid en strijkt diepe lijnen glad. De unieke crème voorziet uw huid van intense vochtigheid en versoepelt en verzacht uw huid. Gebruik Extreme Dagcrème om uw huid te beschermen tegen vrije radicalen en de textuur van uw huid te verfijnen.

De claim van de nachtcrème:
Vermindert rimpels en verstevigt de huid. Deze met Ahava’s Extreme Complex versterkte, voedende nachtbehandeling verwent uw huid terwijl u rust. Geniet van deze royale voedende nachtbehandelingen en ontwaak met een verzorgde soepele huid. Gebruik Extreme Nachtbehandeling om lijnen glad te strijken, uw huid te verstevigen en te kalmeren en de textuur van uw huid te verfijnen.

 

Hoe zijn beide producten in het gebruik?

De dagcrème zit in een mooie robuuste pot met een stevige donkerbruine schroefdop. Ik vind het jammer dat de crème niet in een pompflacon zit, dat werkt net wat hygiënischer.
De crème is dik en romig en voelt lekker zacht aan. De geur is licht zoet en prettig. Op mijn gezicht smeert deze crème prima uit en trekt ook vrij snel in.  Nadat de crème na een korte tijd is ingetrokken kan de make-up worden aangebracht.  In beide crèmes zitten (plantaardige) siliconen, vandaar dat het lekker zacht en fijn uitsmeert.  De crème is zelfs zo zacht dat ik het ook onder mijn ogen gebruik, dat voelt lekker verzorgt aan.  Vooral toen het in februari zo koud was, vond ik het het een heerlijk buffertje. Ik zie geen vermindering van rimpeltjes maar heb wel het gevoel dat deze crème mijn huid goed hydrateert en van voedingsstoffen voorziet.

De Night Treatment is een ander verhaal. In eerste instantie gebruik ik teveel van deze serumachtige substantie waardoor mijn huid een beetje begint te prikken. Eén pompje is echt al teveel. Er wordt geadviseerd 2 à 3 druppels van dit serum te gebruiken. Het is lastig doseren. Het serum voelt wel heel luxe aan op de huid. Het ruikt ook lekker fris.  Een product om naar uit te kijken voordat ik ga slapen. De volgende ochtend ziet mijn huid er lekker fris en glad uit. Ik heb zelfs geen slaaprimpeltjes. Fijn!

Debbie concludeert:
Ik ben erg blij met de Ahava Night Treatment. Tijdens het ontwaken zie ik een fijn huidbeeld:  zacht, glad en met minder rimpeltjes.  De dagcrème vind ik fijn voor de winter maar niet bijzonder. Aan het eind van de dag heb ik toch nog een glim-hoofd.  Er zijn aan beide producten (plantaardige) siliconen toegevoegd en nog een aantal andere synthetische stoffen. Maar nadat ik de INCI lijst heb uitgeplozen kom ik tot de conclusie dat AHAVA de moeite heeft genomen om voor de minst irriterende en huidvriendelijkste stofjes te kiezen. De hoeveelheid stoffen in de producten is wel duizelingwekkend, bovendien zijn de letters zo klein, ik kan het bijna niet lezen! De producten bevatten geen parabenen, zijn getest op allergieën èn natuurlijk dierproefvrij. Dat spreekt voor zich.

Ook interessant om te lezen:

 

Lees ook