Chanel – Crayon contour des yeux precision Beloften: trekt een nauwkeurig, duidelijk en mat lijntje rond de oogomtrek om de oogopslag te vergroten en te accentueren. Voor een fluwelen schaduw licht vervagen met het gummetje. Verpakking: mooi strak zwart potlood met het gouden Chanel logo. Resultaat: fijn zacht potlood dat goed afgeeft, waarmee je gemakkelijk […]

07:34 - 04:32
luistertijd 07:34 - leestijd 04:32

Chanel – Crayon contour des yeux precision

Beloften: trekt een nauwkeurig, duidelijk en mat lijntje rond de oogomtrek om de oogopslag te vergroten en te accentueren. Voor een fluwelen schaduw licht vervagen met het gummetje.

Verpakking: mooi strak zwart potlood met het gouden Chanel logo.

Resultaat: fijn zacht potlood dat goed afgeeft, waarmee je gemakkelijk je wimperaanzet invult. Voor een diep zwarte lijn een tweede laagje aanbrengen. Goed te vervagen met het latex gummetje aan het uiteinde. Superstrak te krijgen met wattenstaafje en (niet vette) remover. De eyeliner blijft goed zitten. Laat zich gemakkelijk verwijderen. Handig die bijgeleverde puntenslijper.

SHOP deze Chanel eyeliner oogpotlood hier online.

Revlon Colourstay Eyepencil

Beloften: houdt 16 uur lang. Intens zwart, waterproof. Door uitdraaimechanisme hoef je niet te slijpen.

Verpakking: eenvoudig vormgegeven uitdraaipotlood.

Resultaat: fijne zachte substantie die goed tekent en gemakkelijk een lijn trekt. In een keer goed dekkend. Blijft de hele dag zitten. Ik weet het, het hoort niet, maar ik heb ermee geslapen. Het zat er tot mijn verbazing de volgende ochtend nog op. En geen zwart kussen. Dus blijft heel goed zitten. De eyeliner is toch goed te verwijderen.

Prijs-kwaliteit: uitstekend. ca €9.95 SHOP dit oogpotlood hier online.

MAC powerpoint eyepencil

Beloften: waterproof, lang houdend. Gemakkelijk aan te brengen, geeft niet af en loopt niet uit.

Verpakking: een simpel potlood, de kleur die staat aangegeven aan het uiteinde klopt ook daadwerkelijk.

Resultaat: zachte substantie die gemakkelijk tekent. Door de zachtheid wel wat vaker slijpen voor scherpe punt. De eyeliner blijft perfect zitten. Aangebracht langs de onderwimpers liep iets uit in de loop van de dag. Droogt goed en snel nadat je het hebt aangebracht. Matte kleur zwart en is goed te verwijderen.

Prijs-kwaliteit: goed ca €15,00. SHOP dit oogpotlood hier online.

Rimmel soft kohl kajal eyeliner pencil

Beloften: met dit potlood maak je een zachte, gemakkelijk vervaagbare contourlijn. De kleur blijft lang mooi.

Resultaat: inderdaad een zacht potlood dat zich gemakkelijk laat vervagen. Dus heel geschikt als je van een niet te scherpe lijn houdt. Blijft goed op zijn plek zitten. Ik heb het langs de onderkant aangebracht, dit is iets minder gemakkelijk bij te werken. Moet wel vaak geslepen worden voor een scherpe punt. Laat zich gemakkelijk verwijderen.

Prijs-kwaliteit: uitstekend. ca €4,99. SHOP Rimmel oogpotloden hier online.

Maybelline Master Drama Kohl Liner

Beloften: meest dramatische kohlpotlood ooit. 100 % waterproof, houdt 16 uur lang

Resultaat: is absoluut intens dramatisch zwart. De substantie is heel crèmeachtig. Het glijdt heel soepel, je hebt bijna het gevoel dat het vloeibaar is op je ooglid. Blijft de hele dag goed zitten, ook redelijk bij de onderwimpers. Heel handig: slijpen hoeft niet. Door te draaien aan de onderkant komt de top naar boven. Gebruik een remover die geschikt is voor waterproof make-up om de eyeliner te verwijderen.

Prijs-kwaliteit: heel goed. ca. €7.99 SHOP dit oogpotlood hier online.

Estée Lauder double wear stay in place eyepencil

Beloften: houdt tot 12 uur lang. Loopt niet uit en gaat niet in lijntjes zitten. Potlood met applicator.

Verpakking: chic potlood met een gouden dop aan de ene kant en transparante dop aan de andere kant.

Resultaat: een fijn crèmig potlood, brengt gemakkelijk aan met de applicator en is goed te vervagen tot een zachtere lijn. Intens van kleur en blijft heel goed zitten. Blijft zelfs langs de onderwimpers langer zitten dan menig ander potlood. Je hebt wel een goede remover nodig.

Prijs-kwaliteit: prijzig maar mooi en goed. ca €18,00 SHOP dit oogpotlood hier online.

Yves Saint Laurent Dessin du Regard haute tenue long lasting eye pencil

Beloften: houdt 16 uur, waterproof. Is bestand tegen warmte en tranen. Flexibele punt geeft een vloeiende sensatie, applicatie en intensiteit.

Verpakking: er zit een sponsuiteinde aan en wordt geleverd met een puntenslijper, wat erg handig is. Mooi maar eenvoudig potlood met gouden dop.

Resultaat: glijdt inderdaad gemakkelijk langs je wimperlijn. Helaas bij mij brak de punt 2 keer af. Flexibele punt…..? Een intens zwarte kleur en blijft absoluut goed zitten langs de bovenwimpers. Vervaagt slechts iets in de loop van de dag langs de onderwimpers, maar loopt niet uit. Zelfs na het sporten. Helaas niet gehuild, dus of hij traanproof is, dat weet ik niet.

Prijs-kwaliteit: behoorlijk aan de prijs. Het duurste potlood in de test: ca €22,00. SHOP dit oogpotlood hier online.

Make-up Studio eyepencil natural liner

Beloften: een natural liner voor een natuurlijk effect.

Resultaat: een potlood met een stevige substantie die wel zacht aanbrengt. Glijdt gemakkelijk langs de wimperrand, je hoeft hem daardoor niet zo snel te slijpen. Blijft helaas niet lang op zijn plek. Langs de onderwimpers is de eyeliner al snel uitgelopen. Daarna volgt ook het bovenste ooglid. Niet zo geschikt als eyelinerpotlood. Meer een potlood om te vervagen of goed als basis voor een smokey eye.

Prijs-kwaliteit: matig. €9,90 SHOP dit oogpotlood hier online.

Pupa Milano multiplay eye pencil

Beloften: een creamy textuur die gemakkelijk aanbrengt, comfortabel voelt en lang houdt. Geen vegen en optimaal watervast. Kan als Kajal, eyeliner en oogschaduw gebruikt worden.

Resultaat: een crèmeachtige substantie die gemakkelijk aan te brengen is, bijna als een gel-liner. Blijft de hele dag goed zitten, zelfs langs de onderwimpers. Pas tegen het einde van de dag is hij bij de onderwimpers iets vervaagt. Mooie intens zwarte kleur. Is prima te corrigeren met een wattenstaafje en (niet vette) remover. Is watervast, ik heb in de stoom van de douche gestaan en het bleef zitten.

Prijs-kwaliteit: uitstekend. ca €12,95. SHOP dit oogpotlood hier online.

Max Factor Liquid effect pencil Black Fire

Beloften: een oogpotlood met eenvoudige applicatie en het effect van een vloeibare eyeliner met een superstrak lijntje. Met het gummetje te vervagen. Gemakkelijk verschillende looks mee te creëren.

Resultaat: een zacht, romig oogpotlood dat gemakkelijk aan te brengen is. Voor een strakke lijn wel eerst een scherpe punt slijpen. De kleur is mooi intens mat zwart. Maar ik vind het niet het effect van een vloeibare eyeliner geven. Eenmaal aangebracht droogt het snel in, dan is het met het gummetje niet meer te vervagen. Gemakkelijk meerdere looks creëren zoals geclaimd, is niet echt een optie. Maar dat betekent wel dat hij goed blijft zitten en dat klopt ook. Dus het blijft gewoon een goed eyeliner potlood.

Prijs/kwaliteit: goed.ca  €10,99 SHOP dit oogpotlood hier online.

Bekijk ook deze tuturial met Lydia le Loux voor het aanbrengen van je eyeliner:

[media id=153 width=620 height=350]

Ook met dank aan eyelinerfans Xaviera en Mylene die meegetest hebben!

De eyeliners die gebruikt zijn in het filmpje zijn te zien op de afbeelding rechts.

Kijk hier voor meer artikelen van Lydia of haar favoriete kerstlook van 2011.

Lees hier meer over de eyeliner:

 

Lees ook