I just love it! Ik word elk jaar zo vrolijk en hebberig van de limited make-upeditions voor de feestdagen. Voor de merken is het natuurlijk ook hét moment om eens flink uit te pakken. En geloof me, dat hebben ze dit jaar meer dan ooit gedaan! Sommige merken komen met prachtige verhalen, anderen met waanzinnige […]

06:33 - 03:56
luistertijd 06:33 - leestijd 03:56

I just love it! Ik word elk jaar zo vrolijk en hebberig van de limited make-upeditions voor de feestdagen. Voor de merken is het natuurlijk ook hét moment om eens flink uit te pakken. En geloof me, dat hebben ze dit jaar meer dan ooit gedaan! Sommige merken komen met prachtige verhalen, anderen met waanzinnige verpakkingen en goed doordachte producten en kleurcombinaties. In deze feestperiode komen merken ook opvallend vaak met hoogwaardige kwastensetjes voor in je tas. Ik vind dat je in deze periode meer waar voor je geld krijgt: en prachtige verpakkingen, en prachtige kleuren, en gecombineerde producten. Bekijk hieronder welke mijn favorieten zijn dit feestseizoen:

SHU UEMURA Absolutely Fabulous

De look is gecreëerd in samenwerking met award winning filmregisseur Wong Kar Wai. Geïnspireerd op een gedicht van Charles Bukowski ” Burning water, drowning in flames”. Hij heeft er zelfs een kort filmpje bij gemaakt: “MASK”, in samenwerking met de Taiwanese actrice Sandrine Pinna. Zo mooi! Als je van een feestje houd, kan je helemaal los gaan met deze look. Ik ben ook dol op de wimpers, en uiteraard zit alles in een beeldige verpakking. Helaas is Shu Uemura momenteel niet meer in Nederland te koop, maar wel in België.

Bekijk hier de prachtige film:

Christian Dior Très Chic

De limited edition heet de Celebration collection en bestaat uit in tweed uitgevoerde etuis met strikje & bedel. Beeldschoon en superhandig voor in je handtas. Het Multi Look Make-up Palette kost € 58,23. Het is een complete set waarmee je 2 draagbare make-uplooks creëert. Het bevat glanzende oogschaduws in zachte tinten gecomplimenteerd door zwart, een blush, een highlight, een mascara en een lipstick. Er is nog een oogschaduwpalette, € 35,-, een Lippalette, € 35,- en een Penseeletui, € 46,89.

Yves Saint Laurent – Tuxedo

Zoals Yves zei ooit: ” If I where to keep just one set of clothes it would be my Tuxedo “. Ik zou dolgraag een YSL lady’s tux bezitten, voorlopig doe ik het met deze makeup-look. Volgens de make-upartist Lloyd Simmonds is zwart is een kleur, zonder zwart is er geen lijn. Bij Yves Saint Laurent is zwart rebels maar ook chic en elegant. YSL zwart leeft, het is een suprême emotie. De kracht komt van binnen, het is licht vanuit zichzelf.

De prachtig gouden doosjes kunnen aan een gouden kettinkje om de arm worden gedragen. Er is een doosje met grijs-zwart tonen die je combineert met de prachtige verschillende paarlemoertonen wit voor de ultimate smokey eye. Noir Terriblement Black en Noir Terriblement Blanc oogschaduw palette kost  € 54,60. Voor de nagels is er de Manicure Couture – Nagellak Duo Terriblement Noir. Een combinatie van een matte en een glanzende lak, voor een ultra sophisticated black finish, € 31,70.  Omdat het accent op de ogen ligt, blijven de lippen licht. De lipsticks kosten € 29,75.

MAC – Ice, Ice baby!

Ice Parade “, Winter wonderfull snowglobe tinten voor een glam night, zo noemt MAC haar look.

Het is een serie zilverkleurige tasjes, gevuld met sprankelende producten voor een sneeuwkoningin in stijl. Echt, er is zoveel moois, dat het moeilijk kiezen wordt. Dit maakt het overigens ook fijn, omdat er op deze manier voor elk type vrouw een passende kleurcombinatie te vinden nis. Geweldig vind ik ook dat er een speciale brushkit, in drie verschillende uitvoeringen: de Brush Kit Essential, de Special Edition of de Mineralize kit. Ze kosten € 55,- per set. De doosjes met zes kleuren oogschaduw kosten € 43,- . De Ice delight lipbag met een lipstick, lippotlood en lipgloss kost € 43,-, de Ice delight eyebag met oogschaduw,eyeliner en mascara kost eveneens € 43,-.

GUERLAIN – Nachtblauw

Belle de Nuit heet de prachtige collectie van Guerlain, uitgevoerd in goud metaal. Er is een gouden poeder dat je over je huid kunt verstuiven, € 72,75. Met de fraaie blauw-zwarte oogschaduwcombinatie, € 51,53 kun je een mooie smokey eye creëren. Er zijn bijpassende lipsticks en blushers. Er is zelfs een bijpassend parfum: ” Vol de Nuit “.  Kortom, een complete, classy look.

BOBBI BROWN – Party time

Elk jaar weer komt Bobbi met van die fijne make-up mini kits. Ze zijn ideaal voor in je handtas. Dit jaar heeft ze de Ultimate party collection. De ‘dubbeldecker’ doos met 8 prachtige oogschaduws, 4 lipsticks en twee kwastjes voor lippen en oogschaduw. Het kost € 69,-. Er is ook een aparte Party Collection mini kwastenset in  een metallic doosje, € 59,-. Om hebberig van te worden is ook de Party shimmer highlight met imprinted shaker en cocktailglas, € 45,-. Zo leuk! En…ook Bobbi heeft een party parfum ontwikkeld: Bobbi’s Party met viooltjes, rozenblaadjes en sandelhout.

CHANEL – Klassiek

Les Scintillances, zo heet de collectie en hij komt in de iconische kleuren goud, rood, beige en zwart. Een echte klassieke Chanel-look met bijzonder mooie goudaccenten. Prachtig vind ik de Lumière Sculptee Highlighting powder. Make-upartist Peter Philips heeft zich hiervoor laten inspireren door de gesp van Coco’s lievelingsceintuur uit de jaren’30. Het is een poeder dat de huid zacht laat oplichten in roze en parelmoertinten. € 41,50. Verder is er een mooie eyeliner, Ligne Extreme in goud € 27,50. Een Highlight – Lumière Sculptee, € 55,-, lipsticks Rouge Allure, € 30,-, een nagellak in de kleur Carat, een goudroze, € 22,-. Er zijn oogschaduws in setje: Ombre Contaste Duo Noir-Ivoire, € 36,50, en solo: Ombre Essentiëlle Beige Lamé of Blazing Gold, € 26,-.

GIVENCHY – een gouden nacht

De collectie heet Nuit Celeste en is klassiek met glinsterende goud- en zwarttonen. Een absolute must have ” L’ Ore Celeste “,  een verstuiver met fijn goudpoeder waaraan ook een heerlijke geur zit, € 58,50. Het doosje L’Ombre Noir is een intens zwart  poeder dat je kunt gebruiken als oogschaduw, kôhl en eyeliner voor de ultimate smokey eye, € 47,50. Les Prisme Yeux mono D’Or is een prachtig palet met vier tinten goud om je smokey eye te complimenteren, € 27,50. Dan is er nog de Noir Celeste nagellak, diep zwart met goudglitters, € 16,50, Pheno’men Goldsparkle, een mascara met fijne goudglitters, € 28,50, de Rouge Interdit Rouge Celeste lipstick in donker bessenpaarsrood, € 27,50. En natuurlijk een mooie Gelee Interdit Or Lipgloss in goud, € 25,-.

Lees ook