shop Pat McGrath Lipgloss LiquiLUST Legendary Wear Matte Lipstick Absoluut longlasting, vederlicht, niet uitdrogend en met een top applicator waarmee je je lippen heel sharp kunt inkleuren. Favoriet van Monique en mua Lydia! Bekijken De feestdagen staan alweer voor de deur. Het wordt druk, dus is het slim om alvast te bedenken wat je met […]

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

De feestdagen staan alweer voor de deur. Het wordt druk, dus is het slim om alvast te bedenken wat je met je haar gaat doen. Je wilt niet Kerstochtend wakker worden met een vol schema zonder plannen voor een goed kapsel! Belangrijk is dat je op tijd begint met oefenen. Neem in het weekend voor Kerst extra tijd en probeer eens een ander kapsel. Wees voorbereid en probeer onderstaande kapsels met veel plezier, het kost je uiteindelijk minder tijd.

Voorbereiden, voorbereiden en nog eens voorbereiden

Zoals je een mise en place voor een driegangen diner voorbereidt, doe je dat ook met je kapsel. Dus voordat je ook maar iets met je haar doet, volg je eerst een stappenplan. Deze stappen zijn ook al eerder besproken in dit artikel, maar ik herhaal ze toch nog eens.

De Voorbehandel stappen

Stap 1: Maak je haar handdoekdroog.

Stap 2: Föhn je haar semi-droog.

Stap 3: Breng mousse aan in je haar en föhn het nogmaals.

Deze stappen zorgen ervoor dat je haar een bepaald soort stroefheid krijgt en dit doe je voordat je een kapsel gaat maken.

De kapsels

Na deze stappen kun je alle kapsels met je haar maken die je maar wilt. Old Hollywood is helemaal hot dit jaar en Mari van de Ven en Sally Brooks weten wel raad met deze trend.

Mari van der Ven gaat old Hollywood voor Kerst

Mari van derVen weet wel wat hij zou doen als Kerst kapsel. Mari: “Denk aan Rita Hayworth. Qua haar is het fijn om beweging te krijgen in het haar. Met een grovere krultang is dit mogelijk. Als je dit vervolgens uitborstelt krijg je een Hollywood slag in het haar. Vanuit daar kun je het gaan opsteken, maar het is hierbij belangrijk dat je rekening houdt met silhouetten (bijv. boven op het hoofd, of in de hals. Bekijk dit aan de hand van wat het beste bij je gezicht past). Bekijk de prachtige kapsels van Angelina Jolie, Nicole Kidman en Scarlet Johanssen als inspiratie voor deze Kerst. Dit zijn echte Old Hollywood kapsels met een moderne twist.”

Sally Brooks’ variatie op old Hollywood

Sally Brooks is ook geïnspireerd door old Hollywood en heeft een kapsel genaamd ‘Elegant Cascade’ voor deze Kerst. De dansende grove krullen zorgen voor een elegante maar moeiteloze uitstraling. Chique en nonchalant tegelijkertijd. Volg onderstaande stappen en maak een prachtig elegant kerstkapsel.

Elegant Cascade:

Stap 1: Maak grove krullen in het haar. Verdeel het haar in 4 delen zodat je het haar makkelijker in model kunt brengen. Maak het haar aan de achterkant vast met een elastiek in de vorm van een lage paardenstaart.

Stap 2: Speel met het haar bovenop voor meer hoogte en volume. Zet dit vast met een elastiekje aan de paardenstaart.

Step 3: Draai het haar aan de zijkanten en zet het met haarspeldjes vast aan de achterkant, in de paardenstaart. Zorg ervoor dat je het elastiekje verstopt onder het haar. Gebruik een paddle borstel en kam het haar van de ene kant naar de andere kant.

Stap 4:Doe hetzelfde aan de andere kant, alleen zorg hier dat je wat haar van de voorkant ook vastzet met haarspeldjes, zodat je een schuine pony creëert. Om ervoor te zorgen dat het haar blijft zitten, gebruik je een goede haarspray zoals, Nivea Volume Sensation Hairspray of Fuente Hair Mist.

Sleek Sophisticated

Als krullen niet helemaal jouw ding zijn, geen nood. Voor iedereen hebben wij een passend kapsel. Wat dacht je van een gladde, elegante en glamoureuze look. Dan is ‘Sleek Sophisticated’ het kapsel voor jou. Volg de onderstaande stappen en ga de kerst met glamour tegemoet.

Stap 1: Verdeel het haar in twee ongelijke (1/3 en 2/3) delen. Maak de helft met het meeste haar vast in een lage paardenstaart met een elastiekje.

Stap 2: Vlecht het haar als een normale vlecht en maak het vast met een elastiekje. Doe hetzelfde met de andere helft.

Step 3: Rol de vlechten samen op en zet ze vast met speldjes. Fixeer het haar met goede haarspray die ook nog eens extra glas aanbrengt.

Als dit allemaal niet lukt en je weet niet wat je moet doen voor Kerst, kies dan voor een klassieke ‘Ponytail’. Bekijk het filmpje hieronder en leer hoe je een gladde chique staart maakt.

Bekijk ook dit prachtige artikel over het maken van hippe knotjes (december 2012)

Bekijk hier de fraaie looks die kapper Kimm Koffijberg uitzocht, voor Kerst 2013

 

Veel plezier deze Kerst en zorg voor een stuk minder stress door je goed voor te bereiden.

Lees ook