Nonchalent, ultraglamourous, of fashion chic

09:03 - 05:25
luistertijd 09:03 - leestijd 05:25

rockchicKerstkapsels van Kimm Koffijberg

Classic Rock

Het belangrijkste is dat je het haar goed prept (= voorbereiden). Dat houdt in dat je op droog of nat haar een zachte mousse in het haar aanbrengt.

Hiermee bedoel ik pluk voor pluk een flinke hoeveelheid mousse. Daarna het haar drogen met de föhn en eventueel met borstel.

Vervolgens krul je het haar met een grove krultang of Carmen set. Laat dit goed afkoelen, daarna borstel je het haar door.

Breng nu op de aanzet volumepoeder aan en ook lichtjes in de lengten. Hierdoor wordt het haar stugger. Toupeer het gehele haar aan de aanzet.

Draai dan zonder er teveel bij na te denken een knot in het haar. Je kunt je haar ook ondersteboven houden en dan de knot erin draaien, dan komt hij hoger te zitten. Duw het haar met je vingers iets terug naar de aanzet. Wees daarbij niet bang dat er een plukje loslaat, dat maakt het geheel alleen maar nonchalanter.

Op de foto is een haarelastiek gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor een lint, strik of haarvlecht. Maak de knot lekker rommelig door met je vingers het haar wat uit elkaar te trekken. Werk het geheel af met een stevige, niet zichtbare, haarspray. Nog een tip van de kapper: denk nonchalant en maak het niet té perfect!

Productadvies: prep met Keune Design Mousse Brushing, een zachte luchtige mousse, poeder met Keune Blend Volume Powder en spray met de Keune Design Shaping Hairspray.

glamourstyleGlamour style

Ook hier is het weer van belang dat je het haar van te voren prept (voorbereidt). Heb je minder tijd, dan kan het ook met droog haar.

Breng pluk voor pluk een flinke hoeveelheid (lees: een schuimbol ter grote van een appel) mousse aan in het haar. Droog het met de föhn in tegengestelde richting voor extra volume bij de aanzet. Gebruik hierbij een borstel, dan ziet het er meteen mooi gepolijst uit.

Twist een kant van het haar: draai het haar naar binnen (zie linkerfoto). Zorg hierbij dat je je vingers losjes houdt, anders wordt de twist te strak. Je kunt de twist aan de binnenkant eventueel vastzetten met ponyspeldjes (dunne speldjes in een V-vorm) voor extra stevigheid.

Van al het overgebleven haar maak je een strakke staart. Het haar in de staart moet nu stevig en glad getwist worden. Vervolgens draai je de getwiste staart om een elastiek tot een knot. Zet de knot vast met stevige schuifspeldjes.

Finish de glamour look met een zachte hairspray om alle kleine haartjes weg te werken en gebruik voor de afwerking een glans spray.

Productadvies: prep met Keune Design Mousse Brushing, een zachte luchtige mousse, spray met de Keune Care Line Mineral Hairspray en maak af met de glans spray Keune Design Brilliant Gloss Spray.

fashion chicFashion chique

Kies je voor de simpele maar chique en stijlvolle staart, ga dan als volgt te werk:

Eerst het haar weer preppen. Pluk voor pluk mousse aanbrengen ter grootte van een appel. Vervolgens droog je het haar met of zonder borstel.

De stevigste staart krijg je door de staart op te splitsen zoals afgebeeld op de laatste foto. Zorg dat je het haar strak omhoog kamt vanuit de nek. Het kan zijn dat je het een paar keer moet uitvoeren voordat je de perfecte staart creëert.

Zodra het eerste gedeelte goed vast zit, kam je de rest van het haar, de voorpartij, bij de staart. Zorg dat je ook dit goed strak kamt en zet het vast met een elastiek.

Je kunt de staart ook in één keer vastzetten. Maar het voordeel van het in tweeën doen, is dat je de staart zonder oneffenheden, strakker en steviger krijgt.staart maken

Wil je de staart gladder, dan kun je op het laatst de stijltang gebruiken om het haar gladder en steiler te maken.  Je kunt er ook krullen in maken met de krultang.

Als finishing touch kun je een plukje vanuit de staart, steil of gevlochten, om het elastiek van de staart draaien. Geef de staart extra stevigheid en glans met hairspray.

Productadvies: prep met Keune Design Mousse Brushing, een zachte luchtige mousse en finish met Keune Shaping Hairspray Super.

Hollywood Wavehollywood waveDe zachte grove wave is een echte hit op dit moment. Ook hier is het weer belangrijk om het haar goed te preppen (voorbereiden).

Bij deze look moet de mousse aangebracht worden op nat haar voor extra stevigheid. Ook nu breng je weer pluk voor pluk mousse (ter grote van een appel) in het haar aan. Droog je haar met de föhn en eventueel een borstel om het haar mooi te polijsten.

Bepaal nu de plek van de scheiding. Vind je dat lastig? Houdt dan het hoogste punt van de wenkbrauw aan als richtlijn. Bij deze wave(krul) is een grove krultang nodig. Door te zorgen dat de aanzet glad blijft, draai je een slepende krul in, dat betekent dat je de krul vanaf de punt indraait tot ongeveer 15 cm vanaf de aanzet (hoofdhuid), zodat de rest glad blijft.

Heb je al iets meer ervaring, dan kun je de krultang ook halverwege in het haar draaien. De pluk die je om de krultang draait, moet niet dikker zijn dan 3 cm breed.

Vervolgens zet je het hele haar zo in: spray voordat je het haar indraait en breng haarspray op de lok aan voor extra stevigheid. Als al het haar gekruld is, borstel je het haar ongeveer 5 minuten uit. Door het borstelen maak je de krul zoals op de foto glad en grof. Wees niet bang dat je de krul eruit borstelt, want door de hoeveelheid mousse en haarlak zit de krul stevig genoeg in je haar. Houd er wel rekening mee dat je haar met deze krul altijd korter zal ogen!

Productadvies: prep met Keune Design Mousse Brushing, een zachte luchtige mousse en gebruik Keune Care Line Mineral Hairspray voor de styling.

Romantic beauty

romantic beauty

Hou je van los opgestoken en romantisch haar? Dan is dit de perfecte look. Weet alvast een ding: je moet dit niet perfect willen dragen, want dat hoort niet.

Voor het preppen, breng je de mousse op handdoekdroog haar aan, daarna droog je het met of zonder borstel. Pas als het haar goed afgekoeld is, doe je de Carmen set erin: de grovere rollers bovenop het hoofd, de fijnere rollers in de nekpartij.

Laat de Carmen set goed afkoelen, spray er wat haarlak op om vervolgens de rollers eruit te halen. Maak de krul wat losser met je vingers. Doe dit maar niet met de borstel, omdat dat de kans op pluizen vergroot.

Op de linkerfoto draagt Jessica Alba een losse vlecht, maar je kunt ook gewoon een strakke vlecht maken en die vast zetten met een schuifspeld. Als die eenmaal vast zit, kun je met je vingers tussen de vlecht (het klinkt misschien raar maar is wel de beste oplossing) even doen alsof je op je hoofdhuid kriebelt. Hierdoor komt de vlecht wat losser en heb je alsnog een losse vlecht.

Door het gebruik van de volumepoeder maak je het haar wat stugger. Het lijkt dan alsof er geen product in je haar zit, maar op deze manier creëer je extra volume en stevigheid van het haar.

Vervolgens toupeer je de kruin (dit is het hoogste punt op uw hoofd) voor volume. Dan zet je het bovenste gedeelte van je haar aan de achterkant vast met één schuifspeld. Het onderste gedeelte van het losse haar kun je het beste in tweeën vastzetten. Pak hiervoor al het haar met je handen bijeen en begin dit iets te draaien. Zet dit vast met schuifspeldjes.

Je kunt dit met meerde plukken herhalen. Hoe meer plukken, hoe groter de knot wordt hoe minder plukken hoe kleiner. Doe het niet te netjes. Op de rechterfoto zie je vrijwel hetzelfde alleen zit de knot wat hoger en de vlecht is een mooie lok.

Wees niet bang dat er plukken los vallen dat maakt de look alleen maar mooier! Werk het af met een stevige niet zichtbare haarlak.

Productadvies: prep met Keune Carline Mineral Mousse Define Style voor volume en glans, Keune Blend volume powder en als hairspray de Keune Mineral Hairspray Define Style.

Lees ook