Hema Miss Helen Beloften: accentueert de ogen. Verpakking: niets speciaals, simpel, zwart en klein.

06:37 - 03:58
luistertijd 06:37 - leestijd 03:58

Hema Miss Helen

Beloften: accentueert de ogen.

Verpakking: niets speciaals, simpel, zwart en klein. Geeft geen sterke geur af.

Resultaat: heeft een wiebelkwastje, maar dat is geen probleem. Je kunt er nog steeds een perfecte lijn mee zetten, dun of dik. De kleur is goed zwart en mat. Met 2 keer indopen krijg je een goede lijn. Hij blijft ook behoorlijk goed zitten. Niet waterproof.

Prijs/kwaliteit: uitstekend. €3,95 Shop de liner hier online.

Hema Miss Helen Waterproof

Verpakking: ziet er wat goedkoop en onhandig uit. Geeft een milde geur af. Het is een wat waterige substantie. Naarmate de pot vaker is open geweest en gebruikt, gaat het klonteren. De dop heeft een heel dun steeltje waarmee je de eyeliner vasthoudt. Dit is erg onhandig en dit beperkt de controle bij het zetten van de lijn.

Resultaat: voor een dekkende lijn heb je meerdere lagen nodig. Het kwastje is hard en zuigt niet genoeg pigment op. Lastig om foutjes te verwijderen met een beetje remover. Vlekt waardoor je na corrigeren nog meer moet corrigeren. Het resultaat is transparant en grof. De eyeliner blijft lang zitten maar brokkelt af. Ik zou hem hooguit met zwemmen gebruiken, omdat het waterproof is.

Prijs/kwaliteit: goedkoop maar niet geweldig. €3,95

Clarins Instant Liner

Beloften: tekent gemakkelijk, intense kleur, lang houdend.

Verpakking: het design is mooi. De geur is chemisch maar vervliegt snel. De textuur is fijn en de kleur intens mat.

Resultaat: het aanbrengen gaat gemakkelijk en zit er in een keer op. Het sponspuntje is precies goed met een goede buigzaamheid en neemt veel pigment op. Bij foutjes is het lijntje gemakkelijk te corrigeren, hoewel het wel een beetje vlekt. Geeft een mooie intens zwarte lijn die goed dekt. Na enkele uren loopt de lijn wel uit. Je moet dus veel bijwerken, maar dit is te doen. Blijft wel goed zwart. Is gemakkelijk te verwijderen met een watje en remover.

Prijs/kwaliteit: beetje prijzig. €25,00. Shop de liner hier online.

Essence Liquid eyeliner

Beloften: expressieve ogen in een mum van tijd.

Verpakking: handig compact voor in de handtas. De textuur van de inkt is prettig, vloeibaar maar druipt niet van de kwast af. De geur laat echter te wensen over, chemisch schoonmaakmiddelachtig.

Resultaat: Aanbrengen gaat redelijk. De punt is een beetje bot en flexibel en levert wat gestuntel op. Het doceren van de hoeveelheid inkt is tricky, een dun klassiek lijntje lukt moeilijk maar een dikke cat eye á la Amy Winehouse is zo gepiept. Corrigeren is mogelijk maar vergt wat moeite. De dikke romige inkt heeft wat droogtijd nodig. Het is wel in 1 keer intens zwart en blijft de hele dag goed zitten zonder smeer- en kraakeffecten.

Prijs/kwaliteit: tja. En dat voor €1,99

Pupa Milano Professionel Liner High definition precision eyeliner

Beloften: door scherpe punt een precieze liner. De eyeliner blijft perfect zitten. Eerst laten drogen dan bijwerken.

Verpakking: Handig om mee te nemen, duidelijk goed afgesloten voor lucht wat fijn is voor de houdbaarheid. Goede textuur, haast inktachtig maar dik genoeg. Een bescheiden geur.

Resultaat: de lange houder en kwastje maakt het gemakkelijk voor onervaren lijntrekkers om hun hand te laten steunen op de wang. Het verfijnde kwastje is ook perfect voor dunne lijntjes. Creatieve kunstwerkjes zijn hierdoor ook een mogelijkheid. De inkt is gemakkelijk weg te halen. Je krijgt een mooie scherpe lijn. Is gebruiksvriendelijk, stressvrij, intens zwart en blijft lekker lang zitten.Ook super voor een avondje uit.

Prijs/kwaliteit: zijn geld zeker waard. €16,95. Shop de liner hier.

Lancôme Artliner

Beloften: nauwkeurige precisie die urenlang houdt.

Verpakking: mooie smalle zwarte houder met gouden letters. Geen vreemde geur.

Resultaat: ben je onervaren met vloeibare eyeliner verwacht dan niet dat dit je in 1 keer gaat lukken. De lange flexibele punt (schuim/viltachtig) vergt een stabiele hand bij het aanbrengen. Hierdoor wel geschikt om een dunne lange lijn te creëren. Goed schudden voor gebruik voor een gelijkmatige dekking. Maar dan is het ook intens glanzend zwart. De flexibele punt geeft precies genoeg inkt af om een volledige lijn te zetten. Het blijft de hele dag goed zitten, vlekt en kraakt niet. De eyeliner loopt ook niet uit.

Prijs/kwaliteit: een heel goede eyeliner maar wel erg duur. €32,30. Shop de liner hier online.

Rimmel London Exaggerate eyeliner

Beloften: creëert een gelijkmatig regelmatig lijntje. Intens lang houdende kleur.

Verpakking: handig design, mooie verdeling van penseel en bassin. Ook stijlvol. De textuur is dik en door en door zwart. De geur is minimaal en erg maquillageachtig, niet chemisch.

Resultaat: het kwastje is ideaal: een goede dikte, goed puntig, en fijn gelegen aan de houder. Met een slag is een perfecte lijn aan te brengen. Het corrigeren gaat prima met een wattenstaafje. Het resultaat is een mooie, vloeibare eyeliner die lang blijft zitten.  Bijwerken is niet nodig. Experimenteren is ook gemakkelijk omdat de eyeliner dus zo gemakkelijk te verwijderen is. Voor beginnende eyeliner-liefhebbers een goede starter!

Prijs/kwaliteit. Uitmuntend. €5,95

Gosh Eyeliner Pen

Beloften: lang houdend, geeft intense kleur en mooie glans. De formule zorgt voor een perfecte dekking en vervaagt of klontert niet.

Verpakking: ziet er heel luxe uit voor de prijs. Mooi formaat. De geur is niet vervelend en de textuur is mooi glad en glanzend.

Resultaat: de lijn is gemakkelijk aan te brengen maar schuurt een beetje langs de wimpers. Je hebt meerdere laagjes nodig. Perfecte, soepele scherpe punt. Heel precies en gemakkelijk te corrigeren en vlekt niet. Blijft goed zitten en vervaagd niet, ook niet tijdens het sporten.

Prijs/kwaliteit: uitstekend. €7,99

Bekijk ook deze tuturial met Lydia le Loux voor het aanbrengen van je eyeliner:

[media id=153 width=620 height=350]

 

Ook met dank aan eyelinerfans Xaviera en Mylene die meegetest hebben! Binnenkort volgen nog testen met eyelinerstiften, gelliners en oogpotloden.

Kijk hier voor meer artikelen van Lydia of haar favoriete kerstlook van 2011.

Lees hier meer over de eyeliner:

Lees ook