Prachtige set die echt je teint verheldert

07:01 - 04:12
luistertijd 07:01 - leestijd 04:12

Dit keer een geheel andere inleiding dan jullie van mij gewend zijn…. want, helaas is dit de laatste review voor BeautyJournaal. Momenteel zit ik middenin de afstudeerfase van mijn studie waardoor ik jammer genoeg tijd tekort kom. Ik heb altijd met óntzettend veel plezier voor BeautyJournaal geschreven en ik heb er ook erg veel van geleerd.

Voor mijn laatste review mocht ik maar liefst een gehele gezichtverzorgingskit testen. ‘Tratamiento Intensivo Vit. C Pura’, wat een ‘intensieve vitamine C behandeling’ inhoudt.  Het merk Skeyndor is opgericht in 1966 en komt uit Spanje zoals de naam al doet vermoeden; om precies te zijn uit Barcelona. Het is een dynamisch en luxueus huidverzorgingmerk. Ik was nog niet bekend met de producten van Skeydor, maar de naam van het merk komt me wel erg bekend voor. De naam is mij verschillende keren opgevallen in de grotere parfumerieën. Het wekt bij mij inderdaad de indruk op dat het een luxe en kwalitatief goed merk is. Allereerst omdat het te koop is in de parfumerie en niet in de drogist. Ik ben op onderzoek uit gegaan om meer te leren over Skeyndor.

Skeyndor is afgeleid van ‘skin’ (huid) en d’or (goud), dit geeft natuurlijk aan dat het allure wil uitstralen. Als je goud hebt gevonden, dan weet iedereen dat je binnen bent, een echte vondst dus (hoop ik)! De lijn is zeer uitgebreid: gezichtsverzorging, lichaamsverzorging – waaronder ook een Svelte Contour en een complete SPA behandelingslijn met producten voor de ontharing – en zonneproducten. Zelfs voor mannen heeft Skeyndor een gezichtslijn. Voor de gezichtsverzorging bestaat er een Essential Line (cleansers, tonics, crèmes, scrubs, peelings en maskers), Aquetherm Line (speciaal voor de zeer gevoelige en allergische huid) en de Natural Defence Line (anti-aging). Alle producten zijn dierproefvrij, hypoallergeen en dermatologisch getest. In Nederland zijn salons die werken met Skeyndor. Op BeautyJournaal kun je een artikel lezen over de resultaten van de Mesoscience behandeling, een effectieve anti-aging behandeling voor het gezicht, die wordt uitgevoerd in salons. Het is een bijzondere methode, waarbij serieus resultaat geboekt wordt. BeautyJournaal heeft er ook een film over gemaakt. Dit kun je onderaan deze review nog eens bekijken.

Wat belooft het merk?
Met deze intensieve Vitamine C gezichtskit wordt resultaat geboekt op het gebied van huidvernieuwing. ‘De vitamine C producten geven uw huid opnieuw energie, verstevigen het collageen en zorgen ervoor dat uw huid er weer stralend uit gaat zien. Ideaal wanneer uw huid gestrest en vermoeid is. ’

Klopt dit ook in ‘real life’?
 De kit bevat de volgende drie producten:

  1. Pure Vitamine C Intense recovery factor, 6% vit C 3x 12 ml
  2. Vitamine C Bright eyes gel met 1,5% vit C  15 ml
  3. Vitamine C Protective Cream (dag/nachtcrème) met 3% vit C  50 ml

De werkzame stoffen zijn oa. planten en kruiden. Alle drie de producten bevatten een zeer hoog vitamine C gehalte met een hoog doordringbaar vermogen. Verder bezitten ze doeltreffende antioxiderende stoffen en zorgen de crèmes voor het aanmaak van het collageen (versteviging van de huid). Er zit een kiwi ingrediënt in dat bijdraagt aan het hoge vitamine C gehalte. Pro-vitamine A geeft een frisse en uitgeruste beleving van de huid. Samengevat bevatten de producten stoffen die vrije radicalen afremmen, hydraterende ingrediënten en zorgen ze ook voor bescherming. Daarnaast zorgt de dag/nacht crème ervoor dat het de tekenen van verouderen tegen gaat. De dagcreme bevat een SPF 10 en UVA bescherming.

‘Omdat vitamine C snel oxideert, is er een speciale techniek gebruikt om dit zo lang mogelijk uit te stellen: het is in poedervorm geleverd. Je drukt op het knopje van de fles – dan komt er een hoeveelheid poeder vrij die zich mengt met de vloeistof in het flesje.’

De Pure Vitamine C Intense recovery factor behoeft nog extra uitleg. Dit product geeft een soort shockbehandeling die de huid enkele dagen revitaliseert. Het belooft als resultaat: een mooiere teint, terwijl de huid verstevigd wordt. Het bevat 6 % pure vitamine C en natuurlijke vochtinbrengende bestanddelen en hydrateert de huid waardoor ze er jonger en stralender uit gaat zien.  Omdat vitamine C snel oxideert, is er een speciale techniek gebruikt om dit zo lang mogelijk uit te stellen: het is in poedervorm geleverd. Je drukt op het knopje van de fles – dan komt er een hoeveelheid poeder vrij die zich mengt met de vloeistof in het flesje. Even schudden en het is klaar voor gebruik. Je moet het wel binnen tien dagen opmaken en in de koelkast bewaren. De kit bevat drie van deze flesjes. Je kunt ze als kuur om de zoveel weken of maanden gebruiken, ik heb ze achter elkaar gebruikt.

De drie flesjes hebben een mooi hygiënisch systeem (pipet) en de dag/nacht crème zit in een tube met hygiënische afsluitdop. De oogcrème heeft een mooi pompsysteem wat zorgt voor perfecte dosering en hygiëne. De geur van alle drie producten ervaar ik als zeer prettig. Fris en fruitig, een sinaasappelgeurtje dat lekker verfrissend werkt in de ochtend.

Het Pure Vitamine C intense recovery serum heeft ongeveer een minuutje nodig om in te trekken op mijn huid. Ik neem tien druppels voor gezicht, hals en decolleté, het is voldoende. De dag/nacht crème trekt vervolgens snel in en ik heb er ook maar weinig van nodig. Ik heb een zeer vochtarme huid. Het is voor mij een bijzondere ervaring dat deze producten zo zuinig in gebruik zijn. Gedurende de dag blijft mijn huid prettig aanvoelen en heb ik geen last van een trekkerig gevoel. De hydratatiekracht is perfect.

De crème geeft een beetje een glansje wanneer ik het opsmeer, maar dit trekt vrij snel weg. Wanneer ik toe ben aan het opbrengen van mijn make-up, zie ik niets meer terug van die glans. De oogcrème is mij zelfs zeer goed bevallen. Geen droogtelijntjes neer! Dit is echt mijn grootste angst – als 29-jarige.

‘Gedurende de dag blijft mijn huid prettig aanvoelen en heb ik geen last van een trekkerig gevoel. De hydratatiekracht is perfect.’

Fleur concludeert:
Het is een mooi merk en ik heb deze producten als luxueus en echt fijn ervaren. Of mijn teint stralender is geworden kan ik niet zeggen, maar de hydratatiekracht vind ik top. De wijze waarop alles verpakt is, en hoe het ruikt, versterkt de luxe beleving voor mij helemaal.

De skeyndor Mesoscience behandeling:

[media id=102 width=620 height=350]

Lees ook