Afgelopen week hebben we onze film online gezet met make-upartist Lydia le Loux over de nieuwe wintertrends 2010.

01:38 - 00:58
luistertijd 01:38 - leestijd 00:58

Afgelopen week hebben we onze film online gezet met make-upartist Lydia le Loux over de nieuwe wintertrends 2010. Centraal staan de smokey eyes en de rode lippen. Hoe kies je de juiste kleuren eigenlijk bij je huidtint, en hoe bouw je een smokey eye op als je met drie kleuren werkt? Lezersvragen die onze Lydia beantwoort.

Voor een soft smokey eye, waarbij je 3 tinten/kleurschakeringen gebruikt:                  

De lichtste of een neutrale tint  breng je aan op het bewegende ooglid. Deze zorgt voor een licht accent tussen de schaduwtonen. De donkere kleur/tint gaat in de arcade boog. De donkerste tint langs de wimperaanzet onder en boven. En dan is het de kunst alles mooi te vervagen met een kwastje.

Hoe kies je de juiste kleur rood voor je lippen!

Bepaal eerst je huidtoon, ongeacht je haarkleur! Ben je een koel type met een roze ondertoon in je huid, kies voor blauwe rood tinten. Denk aan kersenrood en bosvruchten. Ben je een warm type met een gele ondertoon in je huid, kies dan oranjerood,tomaatrood of bruinrode tinten. Let op, want ook een donkere huid kan koel of warm van ondertoon zijn. Bij deze huid kan de kleur dieprood dus donkerder zijn. Heb je dunne lippen kies dan voor een niet te donkere tint. Hoe donkerder, hoe smaller ze zullen lijken.

Bekijk hier ook nog de video instructiefilm die we met Ldyia maakten over deze make-uptrend:

[media id=100 width=620 height=350]

 

Meer artikelen met Lydia vind je hieronder.

 

Lees ook