Wat zijn haar favo zonnebrandproducten, hoe maakt ze een door de zon rood geworden huid van modellen op? Wat zijn haar geheimen voor een zongekuste teint? Lees het! ‘Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: ga nooit de deur uit zonder een dagcreme met UV-Filter. Kijk eens bij merken als Avene, Dermalogica, LaMer, Etos huismerk, Hema, […]

04:17 - 02:34
luistertijd 04:17 - leestijd 02:34

Wat zijn haar favo zonnebrandproducten, hoe maakt ze een door de zon rood geworden huid van modellen op? Wat zijn haar geheimen voor een zongekuste teint? Lees het!

‘Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: ga nooit de deur uit zonder een dagcreme met UV-Filter. Kijk eens bij merken als Avene, Dermalogica, LaMer, Etos huismerk, Hema, Eucerin. Ze hebben prima dagcremes met een uv-bescherming. Gebruik ook altijd een foundation met een uv-factor, minimaal 15. Ik zie nog teveel mensen ‘even’ een terrasje pakken, of even snel een boodschap gaan doen, zonder aan uv-bescherming te denken. Ook van de modellen waarmee ik werk, weet ik dat ze graag even snel wat zon pakken in de pauzes en dan zie ik ze binnen komen met rode konen. Je raad het al….ik mag het oplossen. Want die roodheid moet natuurlijk gecamoufleerd worden voor de fotografie.

 

Tips tegen roodheid

Nu kan ik je vertellen dat dit vaak niet goed lukt. De huid snakt naar vocht, is van binnen oververhit en nog druk bezig zich te herstellen. Breng je dan make-up aan, zuigt de huid het beetje vocht wat daar in zit op. Het resultaat een vlekkerig laagje make-up, alsof de ingrediënten schiften. Een compact make-up wil bij lichte roodheid nog wel eens werken. Of een beetje concealer/camouflage, omdat daar meer pigment in zit. Maar eigenlijk is het wachten tot het proces van ontsteking en heling is beëindigd, het enige antwoord.

Ik heb altijd een flesje teatree olie bij me. Het stinkt ontzettend, maar het is een uitstekend middel voor compresjes omdat het letterlijk de brand uit de huid trekt. Ik doe een paar druppels in een glas water. Tijdens fotoshoots op verre, zonnige locaties heb ik hiermee bij menig model al veel narigheid voorkomen. En verder is ter verkoeling altijd prettig een  Aloë Vera gel, Calendula zalf en natuurlijk een aftersun crème met verkoelende eigenschappen.

Zongekuste make-up tips

In mijn collage van de ” bronzing look ” van 2 maanden geleden vind je verschillende nieuwe producten voor een sunkissed look. Persoonlijk ga ik nooit in de zon, en ik smeer altijd een spf 50. Voor op het strand of afterbeach party hou ik van getinte gel of creme. Geen echte foundation dus maar een getinte golden glow crème voor de huid of/en een beetje bronzing poeder. Een glosje op de lippen een glanspoedertje op de ogen. Favoriet zijn Mat Casmere foundation en Glam Bronze Minerals  en de Nutri Bronze Face met SPF15 van L’Oreal Paris, de Phyto teint eclat van Sisley en de Estee Lauder Bronzing Gel.

Ben je nog heel wit ? Er zijn nu zelfbruinende bodylotions of sprays met een lage dosis bruinende stoffen die je huid langzaam en natuurlijk bruin kleuren. O.a Touch of Bronze Moisturizing Body Lotion van Clinique, Garnier Ambre Solaire Institut Bronzer, L’Oreal Paris Sublime Bronze Spray, , Clarins Self Tanning Milk ,Tan Airbrush in a Can van Modelc0. Voor het gezicht heeft Lancome de Flash Bronzer met zelfs een SPF 15 erin. Lancaster heeft een Morning and Evening Bronze Toner, Clarins Liquid Bronze Selftanning en Olaz Everyday Sunshine met SPF 15. 

Bruin uit de spuit

Ultiem bruin word je met Airbrush tanning. Hiervoor ga je naar een salon. Je wordt staande binnen een paar minuten bespoten met een zelfbruinende vloeistof. Heel nieuw is de Infinity Sun, dat belooft met louter natuurlijke stoffen te werken voor een mooi bruin resultaat. Het is in Amerika ontwikkeld door dermatologen. Amerikaanse sterren zijn eraan verslaafd, heb ik gehoord. Ik heb ook iemand gezien die het had gedaan en het zag er inderdaad mooi, natuurlijk bruin uit.  met natuurlijke  tanning ingredienten bestaande uit antioxidanten en uitsluitend natuurlijke producten.

Heb jij een make-upvraag aan Lydia? Stel hem via info@beautyjournaal.nl, ovv Lydia.

Lees ook:

Lees ook