Cosmeticaclaims Gezicht Marketingtrends Rimpels en slapte Zakenpraat

Shopping! De stamcelbeschermende creme

Babyhuid dankzij stemcel creme of niet...
 

 

 

Juvena Master CreamMaster Cream van Juvena

Dit Zwitserse merk heeft de Master Cream waarbij gebruik wordt gemaakt van de huidvernieuwende SkinNova Technologie en een speciale peptide dat de werking van de huideigen stamcellen ondersteunt.  De huid wordt steviger, de diepte van de rimpels vermindert, de fijne lijntjes worden opgevuld, het vernieuwingsproces van de huid en de elasticiteit verbetert. De Mastercream is het eerste cosmetische product van Juvena dat zich niet alleen richt op de huidcellen maar ook op de huideigen natuurlijke stamcellen, de bron van een nieuwe huid. MasterCream creëert een nieuwe huid, van binnenuit. Adviesprijs 75 ml:  € 189,00.

 

 

Supremya SisleySupremÿa van Sisley

Supremÿa is Sisley’s nieuwe revolutionaire anti-aging nachtverzorging. ’s Nachts heeft de huid geen last van stress en kunnen natuurlijk herstelprocessen hun werk doen. Wat is het geheim van Supremÿa?  Dit is de formule die het speciaal door Sisley gepatenteerde Phyto-Complex LC12 bevat, een krachtige combinatie van 4 plantaardige werkstoffen die de levensduur van de cellen verlengt en hun regenererend en zelfherstellend vermogen aanzienlijk verbetert.  Resultaat: rimpeltjes en lijntjes worden zichtbaar opgevuld de dikte en structuur van de lederhuid vertoont een aanzienlijke verbetering. Sisley belooft dat je huid er binnen 2 maanden steviger, gladder, voller en glanzender uit ziet. Adviesprijs 50 ml. € 485,00.

 

 

 

 

 

Dior CaptureCapture R60/80 XP van Dior

Dior maakt gebruikt van het ingenieus transport systeem Stemsone. Dit zorgt ervoor dat een arsenaal aan herstellende en beschermende ingrediënten afgegeven worden op elke gewenst niveau van de rimpel. Onder de rimpel ontstaat nieuw leven en de basis wordt versterkt. Aan het huidoppervlak strijkt het de rimpels onmiddellijk glad. Na een gebruikerstest waren bij 88% van de vrouwen de rimpels zichtbaar verminderd na 1 maand, aldus Dior. Adviesprijs 50 ml. € 87,05

 

 

 

Protocell Face CreamEmerginC Protocell: 

Dit Amerikaanse cosmeceuticalsmerk richt zich op een combinatie van zoveel mogelijk gebruik van botanische extracten en zo min mogelijk synthetische toevoegingen. Het beroemde PhytocellTec™ Malus Domestica is erin verwerkt, de stof die nu zoveel furore maakt als hoeder van de huid-stamcellen. Daarnaast bevat de crème hyaluronzuur als krachtige vochtbinder, vitamine B5 en arganolie (rijk aan o.a. vitaminen, mineralen, lipiden en antioxidanten) werken vocht-inbrengend. De grote hoeveelheden tocoferolen uit arganolie en groene thee beschermen de huid tegen oxidatie en vrije radicalen. De crème is geschikt voor alle huidtypen en kan zowel als dag- en als nachtcrème gebruikt worden. Adviesprijs 50 ml € 90,-. Dit merk is nieuw in Nederland en kan alvast online besteld worden via Skinnovators.

 

 

Vichy AntioxAqualia Antiox van Vichy

We schreven hier al eerder over. Vichy heeft een nieuwe lijn, Aqualia Antiox. Deze crème zorgt voor een 24 uurs hydratatie voor een frisse en jonge huid. Zij maken gebruik van vitamine C en E en Citrus Polyphenol, een krachtig anti-oxidant, dat de stamcellen beschermt om de aanmaak van nieuwe cellen optimaliseren. Deze antioxidant kan op alle celniveaus inwerken tot de kern aan toe. Het resultaat is een stralende gehydrateerde huid met een frisse teint. Deze lijn is geschikt voor de twintigers en dertigers onder ons en de prijs is zeer aangenaam. Adviesprijs: € 17,95.

 

 

 

Lancome absolue precious cellsAbsolu Precious Cells van Lancôme

Lancôme komt met zijn crème Absolu Precious Cells. Deze crème combineert het Basaal-Reconstructie systeem, met onder meer het al eerder genoemde PhytocellTec™ Malus Domestica met Pro-Xylane,. Dit zorgt ervoor dat de omgeving van volwassen stamcellen zo verbeterd wordt dat de huid wordt aangezet om zichzelf te herstellen. Volgens Lancôme wordt de conditie van de opperhuid verbeterd binnen 6 dagen en verminderen de tekenen van veroudering zichtbaar. De huid wordt steviger en gaat meer stralen. Deze lijn is bedoeld voor vrouwen van 50 jaar en ouder. De lijn bestaat uit een dag-, nacht- en oogcrème. Adviesprijs dagcrème, 50 ml. € 155,00.

 

 

MenardMenard Authent Crème

Het activeren van stamcellen is de basis van deze nieuwe en zeer luxe Menard Authent Crème. Menard maakt gebruik van het extract van zoete kersenzaad, sterulia boomzaad en wilde paarse gerstzaad. Deze ingrediënten kunnen met behulp van het ‘carrying capsule system’ tot diep in de huid doordringen waar zij de stamcellen kunnen bereiken en activeren. Volgens Menard is, na het constant gebruik van deze crème, het collageen na 2 maanden duidelijk verhoogd en de rimpels aanzienlijk verminderd. De crème is peperduur maar wordt dan ook gepresenteerd in een schitterende verpakking die het proces van celvernieuwing symboliseert ! Adviesprijs 50 ml. € 839,00.

 

 

 

AmatokinAmatokin

Deze crème bevat een cocktail van zeer werkzame stoffen als een concentratie van peptiden (de zeer krachtige polypeptide 153), soja en gist welke een signaal afgeven aan de eiwitten, die op hun beurt de stamcellen aanzetten tot het maken van nieuwe huidcellen. Het resultaat is een jonge volle huid zonder rimpels of kraaienpootjes. Volgens Amatokin is het klinisch bewezen dat deze crème diepe rimpels en fijne lijntjes vermindert en de huid egaal maakt. Adviesprijs 30 ml. is € 198,00.

 

(Femke Huter/BeautyJournaal)

 

 

Bovenstaande informatie is gebaseerd op informatie uit de persdocumentaties.
Wil je een neutraal verhaal over deze nieuwe technologie
en de mogelijkheden ervan voor cosmetica lezen, neem dan even de tijd voor dit artikel.

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

52 reacties

 • ik gebruik nannic tzeer tevreden mijn huid is heel zacht goed doorbloed en mijn kaakslijn is ook stevige. Nannic is het beste wat mij ooit is overkomen.

 • Nog niet, ga er deze week aan beginnen. Wilde de test van een ander product niet beïnvloeden. Ben zelf erg benieuwd!

 • Gerti, goed plan, maar…..misschien eerst die frisse douche scoren voor maximaal effect:-))
  Enne ; Anybody voor het Sperti-experiment???? :-))

 • @Rona, misschien moesten we samen een keer op stap gaan. Bij voorkeur zonder sperti, alhoewel dat een interessant experiment zou zijn ;).

 • Monique, lol, zag een hele rits reacties en dacht dat jij dat had gedaan om mijn sprookjeswens te vervullen:-)) Haha. Maar als je toch gaat ‘shoppen’ voor een man voor Gerti; ook een voor mij please, gaat in een moeite door. Bij haar wensen kan ik me aansluiten met een kleine aanvulling; eentje die me af en toe iets verrassends te melden heeft en liefst minstens 1,80 meet.
  Maar…..tot dat moment:
  Gerti, ja precies dat bedoel ik, frisse douche! Ga eens kijken of ik ergens een proefje van Clarins kan scoren. Mocht het iets doen dan laat ik het jullie weten!

  Heb die vraag al eens bij Douglas gesteld, de verkoopster fluisterde me in het oor: Sperti! Ik keek haar ongetwijfeld dom aan! Sperti? Geen idee wat dat was, een nieuw merk? Nee hoor het bleek aambeienzalf te zijn. AAMBEIENZALF!!!????
  Ja, dat gebruiken modellen als ze een shoot hebben na een zware nacht.
  Huh?! Ik denk dat de werking van aambeienzalf de aambeien doet slinken, verschrompelen zoda ze weer naar binnen kunnen, zoiets toch? Brr…
  En dat smeer je dan op de kwek?! Klinkt niet echt als die frisse douche waardoor je weer een paar uurtjes door kan:-))
  Bedenk me dit zo leuk is aan vrouwen: de topic is stamcelcremes; en via eftelingachtige wensen als een instant beauty flash, ‘langs’ (helaas) orgasmes en mannenbestellijsten komen we uit bij aambeienzalf. Geweldig toch!

 • @thea, lees nou even wat ik schrijf, ik schrijf hierboven dat er tegenwoordig a.z.b.m. zijn dit dezelfde stoffen bevatten als dagcreme…………………………………

 • lieve dames, gebruik de zoekfunctie in dit portal, kijk onder de rubriek gezicht en dan onder zon en lees alle artikelen die we het afgelopen jaar over dit topic hebben geschreven.

 • precies, maar het is pure psychologie! mensen zijn geneigd een dagcreme veel minder dik op te smeren dan een zonnebrandproduct. en je moet dik smeren wil je de spf halen die op de verpakking staat.

 • @Monique, maakt het iets uit of je een anti-zonnebrand of een dagcrème met spf gebruikt? spf 15 = spf 15. Gaat het niet vooral om dik smeren? 1/2 theelepel (2,5 ml) voor je hele gezicht? Waarschijnlijk zit in een anti-zonnebrand ook UVA bescherming, maar dat sluit ik voor een dagcrème met spf niet uit.

 • ipv dagcrème?
  Ik loop hard elke dag een uur, ik fiets naar mijn werk elke dag twee keer een uur en ik wandel veel dus ja, ik ben wel vier uur per dag buiten minimaal.
  Maar is dat dan afdoende voor mijn 55+ huid?
  Die ook nog vet is en droog en gevoelig:)

 • bovendien teha, als je zoveel buitenbent, moet je gewoon een antizonnebrand voor het gezicht nemen. lijkt me een stuk veiliger en handiger, want daarin zitten tegenwoordig ook alle verzorgende stoffen die ook in dagcreme zitten. en je moet dik smeren,. kijk bij merken als l’oreal, nivea, clarins, lancaster

 • ik geef even het hele verhaal anders komt het zo vaag over.
  Ik word heel snel bruin en in mijn gezicht vind ik dat niet meer mooi.
  Vorig jaar won ik hier van olaz, ik geloof regenerist met spf 15 en die zomer was ik mooi goudbruin, niet zo zwart.
  Mijn schoonheidsspecialiste is in oktober vorig jaar overgestapt op TYRO en de olaz was op dus ik besloot deze dagcrème te proberen.
  Tot ik in januari bedacht dat er niets op stond over spf.
  Na eenvraag aan haar en zij zegt dat zij het bij TYRO heeft gevraagd, kreeg ik te horen dat het er wel in zit maar niet meer op hoeft te staan.
  Onnozele ik was daar tervreden mee.
  Maar toen de eerste zon in februari kwam en ik een weekje aan zee zat begin maart…werd ik weer eeeerrrrrgggg bruin.
  Dus ik gekeken bij Douglas, sommige merken stond het wel, andere niet: “tegenwoordig zit er overal minimaal spf 15 in” werd mij verteld.
  Ja, dat zei schsp. ook, dus toch?
  Toen nog eens bij Etos gekeken en zelfde antwoord.
  Vandaar de vraag hier.
  Hoop dat het zo duidelijk is?

 • @Monique:zowel bij de Etos als bij Douglas ging het om verschillende merken, ik geloof dat op olaz , nivea en l’oreal bij de één wel en bij de ander het niet vermeld stond, vandaar ook het “ontstaan” van mijn vraag.

  Mijn schoonheidsspecialiste gebruikt TYRO, ik heb de dagcrèmeTOPP Gem Delight, een heerlijke crème maar ik voel en zie( veel te bruin na paar keer zon) nu al dat er geen spf in zit en zo heeft TYRO het wel aan haar verkocht.

  Verschillende mensen dus en verschillende merken waar het wel en niet op staat.

  Het was een Douglas in Haarlem en een Etos in Amsterdam.

 • @teha en Monique, als de zonnefilters in de INCI lijst staan, moet dan ook nog op de verpakking de spf staan? Dat is volgens mij de vraag. Maar je kunt toch niet van een consument verwachten dat die op basis van de inci lijst de spf factor kan bepalen. Het blijft een vreemd verhaal.

 • @ Monique,wel erg dat dat dan gebeurt in drie verschillende goed bekend staande winkels!
  Overigens zegt ook mijn schoonheidsspecialiste dat er in de dagcrème die zij gebruikt spf15 zit en ook daar staat het niet op de verpakking.Vind ik wel erg!

 • @pertinente onzin teha, erg zelfs dat dit soort onzin wordt uitgekraamd. alle stoffen die in een creme zitten moeten op de inci lijst vermeld worden. en vanuit marketing en voorlichtingsoverwegingen wordt het dan ook nog eens aan de vookant op zon verpakking vermeldt met de aanduiding spf..

 • @Teha, Monique – waar gaat de wetgeving om? Dat als crème een SPF heeft, dan het ook verplicht op de verpakking moet worden vermeld (en dat los van INCI lijst, waarop bijna alles moet staan)? Wat is dan het idee achter zo’n wetgeving om SPF verplicht te vermelden?

 • @monique:zowel bij Douglas, bij Etos én bij een parfumerie in Zandvoort werd mij verteld dat er tegenwoordig verplicht spf15 in dagcrème zit en dat het daarom niet meer vermeld hoeft te worden!?
  Dat is dus niet waar?

 • Misschien moest ik maar voor een part time lover gaan.

  En bij mij is het ook niet altijd big brains. Zaterdagavond ‘junk’ tv-avond. ha ha

 • too funny gerti…terwijl ik naar Blauw Bloed zat te kijken en straks weer ga smullen van dat stuk Dragan Bakema in De Troon!

  en ehm…wat je wensen betreft, die hersens…dat zou nog wel eens een harde noot kunnen zijn om te kraken *wink*

 • Net op tv, How to look good naked. Advies van Engelse beauty journalist: Clarins Beauty Flash Balm. Kan geen toeval zijn. Ha ha

 • p.s. Moest aan Athina denken toen ik mijn reactie schreef. Ha ha. Misschien is de beste ‘remedie’ nog je gezicht in ijswater dompelen. Hoewel dat orgasme mijn voorkeur heeft 😉

 • @Gerti, daar is nou volgens mij die athena 7 minute voor bedoeld haha….

  if you don’t move.

  verder zou ik zeggen: een flinke vrijpartij of orgasme geeft ook weer blosjes op de wangen hihi. want dames, even serieus, je gelooft toch niet dat dit soort producten werkelijk ertoe doen he. is allemaal marketing!

 • teha, dat merk is al zo oud als de weg naar rome, niet dat dat erg is. maar de heer molenaar was ooit een plastisch chirurg, nu al lang in ruste, wellicht zelfs overleden(?). en hij ontwikkelde zo’n 20 jaar geleden cosmetica. het is op een gegeven moment overgedaan aan een bedrijf dat het nu voortzet. ik heb geen idee wat ik ervan moet denken. ik heb niet de indrukd at er nog aan de weg getimmerd worden bij journalisten om onder de aandacht te blijven en iets te communiceren over werkzaamheid etc.

  verder:

  als er op een dagcreme geen spf staat, dan zit er ook GEEN spf in. nooit.
  als het er wel in zit MOET het erop staan volgens de wetgeving.

 • @teha, helaas, TYRO van Dr Moolenaar ken ik niet. Ik zie op de site wel dat ze een Instant Face Lift hebben. Rona, misschien iets voor jou ;).

  @Rona, ik heb inderdaad wel eens gehoord dat Clarins zo’n beauty flash heeft. Ik begrijp ook precies wat je bedoelt want ben zelf ook op zoek naar een instant beauty flash. Alsof je gezicht een frisse douche krijgt en je er die laatste paar uurtjes nog tegenaan kunt.

 • Ha Monique, van Skinnovators.nl had ik begrepen hoor. Maar vooral bij een nieuw product vind ik het toch wel fijn om even ‘te ruiken, voelen, kijken’. We gaan het beleven.

  Wat betreft de tips voor een flashmoment (wat een woord:-)) all the above doe ik hoor (zal wel moeten:-)) ik bedoelde inderdaad een product dat je net even die boost geeft, De vraag werd meer ingegeven vanuit de gedachte dat dan ineens 10 mensen zouden roepen ‘o dan gebruik ik altijd X ‘
  Wellicht geloof ik nog in sprookjes, of heb ik daar af en toe behoefte aan! Hmm.

 • ik heb een vraag ( aan Monique of Gerti of wie er wat van weet):
  ik kreeg gisteren een proefje van TYRO van Dr Moolenaar, een serum, kennen jullie dit merk?
  En als er op dagcreme geen zonnefactor staat, zit er dan altijd factor 15 in?

 • @rona..de producten zijn te koop via de importeur skinnovators.nl – ook voor consumenten.

  instant flash – phew, er zijn best wat merken die daaraan doen ja. volgens mij clarins, estee lauder. je zou even naar een parfumerie moeten gaan. maar ik denk dat een topfoundation ook heel veel doet hoor en een fijne concealer. beetje blush erbij, glanskleurtje op de lippen, oogjeswat bij gewerkt en wenkbrauwtjes….
  instant flash krijg je al snel met een ge egaliseerde teint en een fijn blosje

 • Monique: Nice, EmerginC lijkt me een merk te zijn dat wel in deze tijd past. Benieuwd wie dit gaat opnemen in zijn assortiment. Meer info is dus prettig.

  Algemene vraag: Jullie kennen vast ook van die momenten dat je er ‘niet’ uitziet (moe/druk) maar je moet wel weg, soms zelfs naar iets belangrijks.
  Ik heb dan enorm behoefte aan een product dat in een soort flash de boel oppept. Al is het effect maar voor een paar uur:-)). Iemand suggesties voor zo’n instant-reparatie-kitje?

 • Monique en Gerti, het was natuurlijk een grapje verwijzend naar de prijs van de Menard Authent Crème. Ik denk vaak in de trant van ‘ oh, daar heb je ook een ticket voor’, in dit geval zelfs de hele vakantie:-)). Vandaar!

 • @Rona, ik sluit me aan bij Monique. Maar als vakantie niet haalbaar is, kan een pot crème een mini-vakantie zijn.

 • Gerti, weet niet of dit gepermitteerd is (Monique wellicht verkeerde vraag?) maar waar bestel jij samples?

 • Hallo Monique, nu ben ik (zo mogelijk) nog nieuwsgieriger. Is er al iemand bij jullie die (een van deze) getest heeft. Ben wel erg benieuwd naar die resultaten. Vooral naar ‘voller’ en ‘veerkrachtiger’, lees bij mij: kaaklijn/kin daar beginnen de jaartjes nu toch wel een beetje door te hangen (ze waren soms ook best zwaar:-))
  Maar voordat ik besluit de vakantie in te ruilen voor een pot creme is het fijn te weten of dat het waard is:-))))

 • Ik koop samples in de UK, ongeveer 22 ml voor €25, geen verzendkosten. Full size is erg aan de prijs! En ik zal eens bij Helena Rubenstein kijken.

  Dit artikel over stamelbeschermende crèmes is ook niet goed voor mijn portemonnee. Altijd nieuwsgierig naar iets nieuws :).

 • @Gerti, wist je trouwens dat helena rubinstein ook een serum heeft met deze combinaties? die is geloof ik alweer in 2008 uitgebracht. was pittig aan d e prijs. hoe duur is jouw serum?

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.