Binnenkort zullen we je heel uitgebreid vertellen over het hoe, wat en waarom van stamcellen in de huid en hoe de cosmeticaindustrie daar haar nieuwste uitdaging in ziet, maar vooralsnog vinden we het al erg leuk om je te vertellen dat ondanks diverse pogingen om met de beroemde dermatologe Leslie Baumann uit Amerika een boom op te zetten over dit onderwerp en dat maar niet opschoot, ze al wel vast, nadat we haar volgestopt had met (semi) wetenschappelijke onderzoeken - die ze zelf niet had uit Europa en er bij ons om vroeg- besloten heeft om er een kort item van te maken op haar eigen pagina bij de Miami Herald Tribune.

02:05 - 01:15
luistertijd 02:05 - leestijd 01:15

Binnenkort zullen we je heel uitgebreid vertellen over het hoe, wat en waarom van stamcellen in de huid en hoe de cosmeticaindustrie daar haar nieuwste uitdaging in ziet, maar vooralsnog vinden we het al erg leuk om je te vertellen dat ondanks diverse pogingen om met de beroemde dermatologe Leslie Baumann uit Amerika een boom op te zetten over dit onderwerp en dat maar niet opschoot, ze al wel vast, nadat we haar volgestopt had met (semi) wetenschappelijke onderzoeken – die ze zelf niet had uit Europa en er bij ons om vroeg- besloten heeft om er een kort item van te maken op haar eigen pagina bij de Miami Herald Tribune. Heel fijntjes. Niet linksom maar rechtsom, krijgen we dan maar op deze manier toch nog iets te horen over haar mening en tja, die konden we natuurlijk wel raden: allemaal bogus omdat er simpelweg geen, of althans geen vrijgegeven, placebo gecontroleerd bewijs aanwezig is voor de werkzaamheid van stamcel prikkelende stoffen in crème.

Maar tot slot geeft ze nog wel een aardige nadenker was en die luidt dat crèmes die de celfuncties stimuleren per definitie ook de stamcellen stimuleren, omdat stamcellen nu eenmaal de moeders der cellen zijn en altijd in actie komen als de celproductie wordt geprikkeld.

Interessant, we gaan deze conclusie maar eens voorleggen aan de koploper onder de technologische innovaties: L’Orèal. Want er zijn meer wegen die naar Rome leiden: je kunt ze activeren of beschermen, en met name dat laatste tracht men te doen met producten uit Europa, van onder meer L’Oreals Lancôme en binnenkort ook van Vichy.

Oh ja, mocht je dat Engelse stukje van haar gaan lezen: er bestaan in Europa GEEN crèmes met menselijke stamcellen, hooguit plantaardige stamcelderivaten.

Lees ook:

Het geheim van glycatie: hoe suikers de huid verouderen

Wonderlijke sirtuines, prikkeling ervan houdt de cellen langer in leven

 

Lees ook