Volgens de Engelse cosmetisch chemicus Colin bestaat de gezichtshuid uit letterlijk kleinere cellen.

01:12 - 00:43
luistertijd 01:12 - leestijd 00:43

Volgens de Engelse cosmetisch chemicus Colin bestaat de gezichtshuid uit letterlijk kleinere cellen. Hij refereert hierbij aan een pas uitgebracht wetenschappelijk onderzoek. Bovendien verliest dit deel van de huid sneller het vocht. Hoewel de huid over een zeer goede barriere beschikt om irritaties van buitenaf tegen te gaan, is deze minder functioneel op het gezicht dan op de rest van het lichaam. Hij suggereert dat je gezichtshuid daarom meer verzorging nodig heeft en vraagt zich af waarom die gezichtshuid dan dunner is (wat hij dus ook is, blijkt uit dat onderzoek). Zijn vermoeden: omdat we met ons gezicht zoveel verschillende expressies willen uitdrukken en dat met een dunnere huidlaag beter gaat.

Tot slot benadrukt hij dat als iemand bij de huidarts met allergische reacties van het gezicht komt, het wellicht geen goed idee is om de algemene tests te doen op de arm, juist omdie die huid dikker is en dus minder gevoelig kan zijn voor bepaalde stoffen.

Lees ook:

Parfum in babycosmetica vergroot kans op contactallergie

Een slokje bacteriën ook goed voor de huid

De veelzijdigheid van Manuka honing

Lees ook