Brands we love Dermatologie Geteste producten Gezicht Rimpels en slapte Zon

Getest Pascaud Unolite Rood LED apparaat

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Met voor- en nafoto’s, je staat versteld!

Pascaud Unolite

Al geruime tijd ben ik geïnteresseerd in huidveroudering en dan vooral in het tegengaan ervan. Nu de consumentenmarkt voor LED-apparaatjes groeiende is, is eeuwige jeugdigheid misschien wel dichterbij dan ik denk …

Ook Pascaud heeft een lichtapparaatje voor thuisgebruik op basis van LED’s (Light Emitting Diodes), de Unolite (€ 349). Er is een Unolite met blauw licht voor behandeling van acne en een Unolite met rood licht voor huidverjonging en stimulering van huidfuncties. Voor BeautyJournaal test ik de Unolite Rood.

Werking:

De Unolite Rood bestaat uit 37 krachtige LED’s die rood licht van 630 nanometer afgeven. Deze golflengte stimuleert het produceren van fibroblasten (5x sneller dan normaal) bij de aanmaak van collageen en elastine. Lees ook nog eens dit artikel erover.

De Unolite Rood belooft:
– Stimulatie van de huidfuncties
– Vermindering van fijne rimpels
– Verbetering van de huidstevigheid
– Verbetering van het aanzien van een zonbeschadigde huid
– Een gelijkmatiger huidskleur
– Vermindering van donkere kringen onder de ogen

Gebruiksaanwijzing:

De Unolite Rood is een prachtig vormgegeven, klein (17×4-5 cm), handzaam, licht, wit apparaatje met 1 drukknop (powerknop) en een ovalen (6×4 cm) LED-lichtpaneel dat beschermd wordt door een zwarte, afneembare ring. De Unolite werkt op het lichtnet en niet op batterijen. Hierdoor is de LED-intensiteit tijdens de behandeling continu, zonder terugloop. Het snoer is voldoende lang om het apparaatje vrij te hanteren. Na gebruik is de Unolite eenvoudig te reinigen met wat alcohol. De Unolite wordt geleverd met houder.

Je begint je behandeling op een schone, droge huid. Het apparaat piept iedere 3 minuten zodat je de tijdsduur van de behandeling gemakkelijk kunt controleren. Elk huidgebied (ter grootte van het lichtpaneel) moet je minstens 3 minuten behandelen. Je plaatst het lichtpaneel zacht en rechtstreeks op je huid, over het gebied heen dat je wilt behandelen. In principe kan je je gehele gezicht met de Unolite behandelen, ook je oogcontouren en kraaienpootjes (sluit daarbij wel je ogen). Plaats het lichtpaneel niet óp je oog/ oogbol (bewegende bovenste ooglid). Vermijd rechtstreeks staren in de lampjes als het apparaat aan staat. Gebruik de Unolite niet op zweren, open wonden of infecties.

De Unolite schakelt automatisch uit na 18 minuten maar je kunt hem onmiddellijk weer inschakelen als je je behandeling wilt voortzetten. De tijdsduur van de gehele behandeling is afhankelijk van wat je allemaal wilt behandelen (ik richt me op mijn voorhoofd- en fronsrimpels, kraaienpootjes, couperose1 en neus-lippen plooi). Het gehele gezicht neemt ongeveer 36 minuten in beslag. Een huidgebied te lang behandelen kan eigenlijk niet. De energie wordt op een gegeven moment niet meer door de huidcellen opgenomen en is in dat geval alleen maar verspilde energie.

Pascaud raadt twee tot drie behandelingen per week gedurende 8 weken aan. Om het volledige potentiële en cumulatieve resultaat te bereiken wordt aangeraden dat je de behandeling na deze 8 weken voortzet met 1x per week.

Dorine concludeert:

Ik vind de Unolite heel veilig in gebruik en uiterst gebruikersvriendelijk. De handleiding is eenvoudig en helder. Mijn aanvullende vragen worden snel en uitgebreid door Pascaud per e-mail beantwoord. Gevolg is dat het zowel gemakkelijk als prettig is om de Unolite-kuur gedisciplineerd 8 weken lang (3x per week 36 minuten) vol te houden (zeker omdat ik in de loop van de weken steeds duidelijker resultaat zie). Ik vind de behandeling ontspannend en compleet pijnloos.

De energie van de LED’s is koel en volgens Pascaud zacht genoeg voor alle huidtypen en alle huidskleuren. Na gebruik, voel ik een lichte, niet onprettige (maar lastig te omschrijven) “energievolle spanning” in mijn huid die na verloop van tijd langzaam wegebt. Gedurende de gehele kuur ervaar ik geen enkele negatieve bijwerking. Ook technisch gezien werkt het apparaat probleemloos.

En zie hier de foto’s van het mooie resultaat!

rechterwang voor en na

linkerwang voor en na

Gedurende de Unolite-kuur zie ik een steeds duidelijker wordende afname van mijn lijntjes en rimpels. Zowel mijn voorhoofdrimpels als ook mijn neus-lippen plooi (inclusief de lijntjes daar om heen) en kraaienpootjes lijken minder diep dan voorheen. De couperose lijkt heel licht te zijn weggetrokken (als zie je het nog wel) met als gevolg dat de teint van mijn huid iets egaler toont. Omdat ik de Unolite niet heb ingezet voor reductie van pigmentvlekjes of verbetering van huidstevigheid en gezichtscontouren, kan ik hier onvoldoende over zeggen. Maar gezien het mooie resultaat van de hierboven beschreven kuur, zou ik ook deze huidverouderingsproblemen graag met de Unolite Rood willen aanpakken.

Kortom, ik ben zéér tevreden over de werkzaamheid van de Pascaud Unolite Rood. De intensiteit van dit LED-thuisapparaat is krachtig genoeg om écht resultaat te verkrijgen. Naast de zichtbare effectiviteit, is de Unolite ook nog eens buitengewoon eenvoudig , veilig en prettig in gebruik.

rechteroog voor en na

De Unolite s verkrijgbaar bij de Pascaud instituten of via de Pascaud webshop

 

Meer weten over Brands we love?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

114 reacties

 • Goede morgen,

  Ik heb ook deze Pascaud Unolite rood minstens (!) 1 maand gebruik en exact volgens instructies.
  Ik heb echter geen resultaat gemerkt ( ben 55) , ik vind het echt zonde voor t bedrag ( > 350 euro) die ik hiervoor had moeten uitgeven . Ik had uiteindelijk dit apparaatje via Marktplaats voor 90 euro kunnen verkopen. Heel jammer.
  mvg Lucia

 • Ik heb thuis de 3-lite, maar dan onder een andere merknaam (er zijn verschillende). De 3-lite ander merk is te koop voor 60 tot 90 euro. Schokkend dat Pascaud hier 389 euro voor durft te vragen, daarmee het apparaat een stuk minder toegankelijk maakt en in feite mensen behoorlijk oplicht. De werking is overigens prettig en bij mij vooral merkbaar in stevigheid en uitstraling van mijn huid. Verwacht geen wonderen bij rimpels.

 • Wat grappig die opwinding over over de 3-lite.
  Zelf heb ik twee weken terug de quasar pure aangeschaft via freshwatervaley.
  Voordeliger dan de 3-lite en al ben ik leek, het boogie doel is hetzelfde.
  Daar is op jullie site niet of nauwelijks aandacht aan gegeven!
  Met groet,
  Kee

 • Voor geïnteresseerden, ik bied de 3-Lite aan via Marktplaats voor 290 euro inclusief verzendkosten.

  Hij is zo goed als nieuw, begin januari 2014 gekocht en slechts 2 maanden sporadisch gebruikt. Ik doe hem weg omdat ik hem te weinig gebruik en er eigenlijk ook nog te jong voor ben (26) en dus niet nodig heb.

  Bij interesse graag via marktplaats benaderen!

 • Dus! 😉 bij dit apparaat is er geen risico dat juist vrije radicalen worden geproduceerd?
  Ik ben een leek en denk dus simpel: tegenwoordig wordt bij zonnebrandcrèmes juist bescherming tegen infrarood licht geboden. Dat betekent dus dat juist tegen infrarood licht beschermd moet worden vanwege huidveroudering. Hoe zit het dan dat bij de 3-Lite juist dat infrarood licht huidveroudering moet tegengaan?
  (ben nog 1 stap ‘away’ van bestellen ;-)).

 • Beste Marge,

  Hartelijk dank voor uw antwoord. Ik zal meteen ‘transparant’ zijn. Juist bij een vraag die een blog lezer stelde aan Jetske, specifiek over de 3-Lite, gaf zij de opmerking dat met infrarood licht voorzichtigheid geboden is omdat dit huidveroudering ook kan versnellen. O.i.v infrarood licht kunnen er vrije radicalen worden geproduceerd vertelt ze. Verder merkt ze op dat de eventuele werking van de 3-Lite te maken heeft met de sterkte van het licht en welk licht er gebruikt wordt.
  Ik ben evengoed geïnteresseerd in de 3-Lite hoor ;-). Nog een belangrijke vraag: is het ook geschikt voor verslapping aan de voorkant van de hals? Heb hier al 2 behandelingen met Titan laser voor gehad met zichtbaar resultaat maar wil proberen het nog wat strakker te krijgen.

  Alvast bedankt,
  Lydia

 • Hoi Lydia,
  De 3-lite is inderdaad de vervanger voor de oudere Uno-Lite. Grootste verschil is dus dat de 3-Lite 3 verwisselbare kopjes heeft waardoor je met 1 apparaat nu verschillende problemen kunt aanpakken. Er is een LED opzetkopje Rood+ Infrarood ( gecombineerd), een groene en een blauwe. Je leest er hier over : http://www.pascaud.com/nl/product/3-lite-0
  De rode LED heeft een golflengte van 660 nanometer en de infrarood is 880 nanometer ( dit wordt ook wel Near Infrared genoemd)
  De output van thuisapparaten (de power uitgedrukt in Watt) is krachtig maar lager dan de LED apparatuur bij de professionals in instituten en klinieken. Daarom moet je voor de beste resultaten wel even trouw zijn in de uitvoering.In eerste instantie dagelijks 24 minuten, om het opgebouwde resultaat te onderhouden kun je het nog 1 tot 3 keer per week doen, afhankelijk van je huidconditie. De behandeling met de 3-Lite is volkomen veilig en kent geen nadelige effecten. Als Jetske melding maakt over ‘kans op huidveroudering in de hand werken’ dan kan ik duidelijk aangeven dat dat niet het geval kan zijn met 3-Lite. Wellicht dat ze meer doelt op IR met veel hogere outputs of bijv. IR sauna waarbij veel hitte vrijkomt maar waar ook een ander doel wordt nagestreeft dan bij 3-Lite lichttherapie.

  Hartelijke groeten,
  Mardge Pascaud

 • Hoi Lydia, met uitspraken als ‘ kan’ wordt het er voor de lezer helaas niet duidelijker op. Ik weet dat deze apparaten de komende jaren de markt steeds meer zullen veroveren, omdat er hele serieuze aanwijzingen zijn, ook uit klinische tests, dat ze werken. Als Jetske Ultee aangeeft dat er mogelijke risico’s zijn, is het handig als er ook bij wordt aangegeven over welke sterkte qua licht het dan gaat, dan kun je daar rekening mee houden bij je eigen research. Heeft ze dat aangegeven, zou je nog eens willen kijken? Het apparaat van Pascaud geeft een duidelijke sterkte aan: 660 + 880 nanometer. dit is een nieuwere versie dan die Dorine testte, die was 630 nanometer. de nieuwe versie is dus ook sterker. Het bedrijf pascaud is nu dicht overigens ivm de feestdagen.

 • Hoi Monique, dank je voor je snelle reactie (in deze drukke dagen ;-))

  de link:
  http://www.pascaud.com/nl/product/3-lite-0

  Ik twijfel sowieso omdat onderzoeksarts Jetske Ultee een paar keer op haar blog aangeeft dat infrarood licht (o.a. van deze apparaten voor thuisgebruik) ook averechts kan werken en juist huidveroudering in de hand kan werken. Anderzijds liegen de resultaten bij Dorine op de foto’s er niet om. Vandaar mijn vragen.

  Groet

 • Hoi Lydia, Dorine zit niet meer in ons testteam. Kun je de url sturen van de pascaud pagina waarop het apparaat te zien is? Ik vermoed dat dit, gezien de historische datum van de review, toch een nieuwer apparaat is.

 • Dag,

  Is het apparaat dat Dorine gebruikt heeft hetzelfde als wat nu op de site van Pascaud staat onder ‘3-LITE’? Dit apparaat heeft namelijk 3 opzetstukken voor 3 verschillende kleuren licht.
  Is Dorine nog steeds tevreden met de resultaten? Het is inmiddels 3 jaar later.
  Alvast bedankt voor het antwoord.

 • Goede middag,

  Helaas heeft t bij mij geen resultaat . Ik heb echt geen diepe rimpels maar zelfs bij de oppervlakkige rimpels zie ik geen enkele verandering. Heb wel 1 maand trouw gebruik volgens t gebruiksaanwijzing.
  Jammer voor het geld dat ik hiervoor betaald had

 • ‘Beste lezers,

  Ik verkoop mijn Pascaud 3 Lite voor 300 euro. Nieuwprijs is 384 euro.

  Slechts 2 maanden onregelmatig gebruikt. Zo goed als nieuw!!

  Als er geinteresseerden zijn dan hoor ik het graag.

  Mvg,
  F.

 • Ik ben de Unolite nu bijna een maand aan het gebruiken. 2x pw en dan de HELFT! van mijn gezicht. Omdat ik wil weten of er nu echt verschil is straks na 2 maanden….
  1x pw gebruik ik de home dermabrasie set van dr. Brandt met het serum overdag en onder de unolite gebruikte ik het aquaserum van Guerlain. Dit is nu op en ben nu overgestapt naar het serum van La Mer.
  Wat ik wel zie is dat een vrij donker pigmentvlekje bij mijn oor aan het “opensplitsen” is. Alsof hij vanuit het midden aan het vervagen is.

 • Heeft iemand een unolite ongebruikt liggen in goede staat voor een redelijke prijs dan heb ik er
  zeker belangstelling voor groetjes,
  Indy

 • Bedankt voor jullie reacties. Ik gebruik de unolite 3 a 4x p.w. minimaal een half uur per keer en doe daarna een serum of soms een masker. Gebruik hem ook bij de tv, zo kan je het wel volhouden. Misschien is er inderdaad verschil qua stevigheid en minder roodheid maar wil je dat ook zelf geloven, zit tussen de oren?, ga wel verder, baadt het niet dan schaadt het niet.
  Succes allemaal en groetjes,
  Lia

 • @lia, is het wellicht een idee om terugkoppeling te doen naar de schoonheidsspecialiste waar je het apparaat kocht? misschien kan zij je nog tips geven voor beter resultaat?

 • Lia;
  Sinds deze week gebruik ik de Unolite nu 8 weken. Ik zie een goed resultaat, vooral bij mijn neus/lipplooi, fronsrimpeltjes en mijn kaaklijn is beduidend strakker geworden. Ik heb ‘m wel consequent 3x per week gebruikt en bij bovengenoemde rimpels per gebied 2x per keer behandeld. Het kost wat discipline en doorzettingsvermogen maar het is het waard!
  Succes en groetjes,
  Tamara

 • Voor degene die het apparaat hebben aangeschaft met de groepskorting en het inmiddels nu een tijd gebruiken zou ik graag een reactie zien. Ikzelf kan geen echt verschil constateren en gebruik het nu 7 weken

 • Beste alle,
  Ik heb ook interesse in de nieuwe Pascaud Unolite Rood LED apparaat. Natuurlijk hoop ik ook dat iemand weet waar ik het goedkoper aan kan schaffen dan de 349,-euro.
  Hopend op een positief antwoord.
  Gr.Margo

 • Dank voor je reactie Dorine. Degenen die interesse hebben in Unolite rood LED apparaat voor thuisgebruik kunnen inderdaad hier reageren. Wij komen samen zeker wel uit.
  gr Jacin

 • @ Jacin, eerlijk gezegd weet ik net als jij geen andere dames die een Pascaud Unolite Rood zouden willen aanschaffen. Wellicht dat lezeressen van dit artikel belangstelling heb voor je LED thuisapparaat, zeker nu ze jouw hierboven geschreven reactie lezen en de Pascuad groepskorting actie inmiddels al is gesloten. En misschien hebben Noja of Marjolanda (zie hun reacties hireboven) wel interesse…

 • Hallo Dorine,

  Hier ben ik weer Jacin . Zoals je al weer had ik enkele geleden Unolite gekocht. Ik heb voornamelijk gekocht voor mijn pigmentvlekken op mijn wangen en ter preventie van rimpels. Ik moet zeggen dat ik niet helemaal trouw ben met het gebruiken (soms 2x/week maar soms sla ik ook 1 week over). Daar ben ik waarschijnlijk toch te lui voor. Hierdoor merk ik tot nog toe nog geen vermindering in pigment vlekken. Ik ben waarschijnlijk toch niet “de type “die dit ritueel vol zal houden helaas.
  Dorine, aangezien ik van mijzelf weet dat ik in de toekomst de zelf dicipline toch niet zal hebben wil ik mijn (zo goed als nieuwe ) Unolite verkopen. Weet je aantal dames die dit van mij wil overnemen? Natuurlijk vraag ik niet de volle rpijs , maar voor 225 (nieuwe prijs is 349 euro?) mogen ze het van mij overnemen..
  Hopelijk gaat het verder goed met je.
  lieve groeten,
  Jacin

 • gebruik de Unolite nu drie weken. Resultaat: goed! Paar couperoseplekjes duidelijk verminderd, fronsplooi tussen wenkbrauwen minder diep, huid strakker…val soms pardoes in slaap als ik de Unolite ‘s-avonds gebruik, op de een of andere manier is het ook heel ontspannend:)

 • Hallo dames, ik ben nu 5 weken bezig en ik behandel 3x per week mijn gezicht, hals, decoleté en de rug van mijn handen. Ik doe dit ook op de bank voor de tv en ben er wel bijna 1 1/2 uur mee bezig. Na ’t behandelen smeer ik alles in met een geweldig serum dat ik normaal gesproken samen met de dermaroller gebruik. Het serum wordt supersnel door de huid opgenomen.Vlak naast mijn linkeroog heb ik een klein litteken van een flinke val met de fiets in mijn jeugd. Dit litteken is véél zachter en soepeler geworden en ligt niet meer zo dik op de huid. Ik heb op de rug van mijn linkerhand 2 pigmentvlekjes die duidelijk aan ’t “verdwijnen” zijn. Voor mijn 50ste verjaardag heb ik me vorig jaar november een behandeling met Restylane cadeau gedaan. Ik heb ’t in mijn neuslippenplooi laten inspuiten en in kleine lijntjes die van de lip naar de kin lopen. Juist dit ‘gebied” dat met Restylane behandeld is. geeft na gebruik van de Unolite een geweldig resultaat. Hier lijkt de huid meer “gelift” en strakker. Restylane breekt langzaam in de huid af en doordat ’t hyaluronzuur bevat vult ’t de huid op. Zou dit geweldige resultaat juist op die plaatsen komen omdat er Restylane ingespoten is? Ik zou ’t niet durven zeggen, maar ’t is wel opvallend.
  Ik moet er wel bij vermelden dat ik al jaren verschillende voedingssuplementen voor mijn huid slik van LavieSage en 2x per jaar een kuur met ’t Boost & Lift poeder doe.
  Verder ben ik ’t aan ’t uitproberen op de kaaklijn van mijn man. Deze is iets aan ’t verslappen Je zou zeggen dat ’t al ietsje strakker begint te worden. Na behandeling moet hij er ook aan geloven en smeer ik zijn kin in met ’t serum. Maar alles heeft zijn tijd nodig.
  Zijn er nog meer gebruikers met goede resultaten?

 • hoi lia, ik ben ook erg benieuwd. wie wil er al wat melden? overigens is het gevaarlijk om je oordeel over het resultaat af te laten hangen van wat anderen opvalt hoor. soms valt mensen wel iets op bij een ander, en soms ook niet. vaak maken anderen na langere tijd pas een opmerking als ‘wat zie je goed uit, je lijkt wel lekker uigerust’. hoe lang ben je nu bezig?

 • Ben benieuwd hoe het nu gaat nu de meeste mensen hem inmiddels hebben ontvangen, doe het zelf 3x per week maar kan nou niet zeggen van wauw, lijkt iets steviger maar niemand die zegt van goh heb je iets aan je gezicht gedaan. wacht jullie reacties af.

 • @Simone: je kunt de Unolite prima gebruiken in combinatie met welke filler dan ook en ook in combinatie met botox.

 • Ja dit was haar antwoord:
  Beste Karolien,

  M.b.t. u vraag om de Unolite iedere dag gebruiken?
  Dat heeft geen zin daar de huidcellen maar een bepaalde hoeveelheid light kan opnemen en met de overschot wordt niets gedaan door de huid.
  Dus iedere dag heeft dan geen extra toegevoegde waarde en langer in tijdsduur gebruiken ook niet.
  De aanbevolen 2-3 per week 20 minuten is precies goed.

  Ik hoop u vraag hiermee te hebben kunnen beantwoorden

 • Ik heb haar gemaild en het heeft geen zin het led apparaat vaker dan 3 keer per week te gebruiken.

 • @karolien, dit zullen we aan mardge moeten vragen, maar volgens mij moet je huid rust hebben tussen de behandelingen door om het proces de tijd te geven. staat er niets over in de bijsluiter?

 • Als je het led apparaat elke dag zou gebruiken zie je dan ook eerder resultaat?

 • hallo marjolanda,
  wil je het antwoord van pascaud op de site plaatsen. misschien zijn er nog meer nieuwe geïnteresseerden.
  Bedankt!

 • dat is een heel goede vraag simone, ik hoorde namelijk laatst van dermatoloog peter velthuis (zit ook in ons expertteam) dat hij wel eens IPL inzet om bulten als gevolg van injectables als sculptra of bio alcamid te verminderen. maar goed ipl is geen led, we gaan het vragen aan mardge pascaud!

 • Kan je de unolite ook inzetten als je restylane, sculptra of botox hebt gebruikt?

 • Al het licht doet iets voor je huid maar het is wel sterk afgezwakt als het meer afstand krijgt tot de huid.

 • Weet iemand of het licht wat buiten het ovale gebied valt, ook iets voor je huid doet?

 • Ik heb de Unolite donderdag opgehaald bij Bizonder welness in Rotterdam. De eigenaar heeft de review ook op zijn website gezet.

 • Ja ik heb ze gemaild en heb alsnog het mailtje gekregen. Ik heb contact opgenomen met de schoonheidsspecialiste die ze noemde en zij gaat er eentje voor mij bestellen. Het geld heb ik gelijkt overgemaakt. Ik hoop de unlite dan woensdag in huis te hebben.
  Lief dat je het vraagt Monique.

 • Ik heb de Unolite afgelopen maandag opgehaald en ben er natuurlijk meteen mee begonnen. Ik ga ‘m groots inzetten; rimpels, couperose, pigmentvlekken, tevens mijn hals en decollete. Ben dan wel ongeveer 1 1/2 uur bezig per keer, maar ik doe het gewoon lekker voor de TV ;-). Ben benieuwd wat het mij gaat opleveren?

 • Karolien, ik heb van Pascoud een mail ontvangen met opdrachtbevestiging voor bestelling van de unolite voor de actieprijs bij mijn Pascaud schoonheidsspecialiste.
  Als je net contact met Pascaud hebt opgenomen, wacht dan even hun reactie af.
  Succes!

 • Dat heb ik net gedaan. ellen heb je een brief gekregen met de post, of een mail?
  Ik heb net gekeken bij ongewenste mail en daar zat het niet tussen.

 • Neem even contact op met pascaud over de actie. Misschien is je mail in de spam ergens blijven hangen

 • Ik heb nog steeds niks gehoord of een brief ontvangen . Toch heb ik een bericht gestuurd, dat ik belangstelling had voor de groepskorting.

 • ik heb de unolite vandaag opgehaald en ben meteen begonnen. Het gebruik is inderdaad heel makkelijk, ze hadden alleen de stroomkabel iets langer mogen maken. Ik heb een contactdoos naast de bank gezet haha,

 • Wanneer kan ik de unolite gaan kopen met de groepskorting? Of zijn ze uitverkocht?

 • Dorien, nogmaals veel dank voor je duidelijke en eerlijke reacties, hier heb ik zeker wat aan. Ik ga er voor en ga ook mijn best doen om na de kuur van 8 weken 1x/week de behandeling voort te zetten. Als dat zo ver ik laat ik het je weten OK?Fijne zondag Dorien,
  gr Jacin

 • Hallo Jacin,

  Door het 1-2 wekelijks bij te houden, blijft het resultaat dat ik bereikt had optimaal in stand.

  Of er verbetering is, weet ik niet goed. In ieder geval niet zo verbluffend als in die eerste weken. Ik ben niet ineens compleet rimpelloos hoor!

  Of ik het levenslang moet blijven volhouden? Eerlijk gezegd geen idee, maar ik denk het wel. Ik denk dat als ik stop met de Unolite mijn huid weer gewoon zal verouderen zoals voorheen, dat is niet te stoppen (denk ik). Ook mét de Unolite denk ik dat mijn huid gewoon doorgaat met verouderen, alleen minder snel (vermoed ik). Zeker weten doe ik het allemaal niet. Ik ben (helaas) geen huidexpert.

  Ik heb specifiek aan Mardge gevraagd of het schadelijk is om je huid 2 (of meer dan 2x) 3 minuten te behandelen. Op mijn vraag “Is er een maximum aantal minuten LED licht waaraan ik mijn huid mag blootstellen? Bijv. max. 2x 3 minuten per huidgebiedje? Kan je te lang een huidgebiedje met het LED licht gebruiken? Zo ja, waaraan zou ik dat opmerken?” antwoordde Mardge “Te lang behandelen kan eigenlijk niet. De energie wordt niet meer
  op[genomen en is in dat geval alleen maar verspilde energie.”

  Ik ben heel benieuwd hoe je de Unolite zult ervaren.

  Hartelijke groet,
  Dorine

 • Dorine, heel veel dank voor je response en je tijd hiervoor. Ik heb hier zeker wat aan gehad. Ik heb me ook aangegeven voor een groepskorting. Je onderhoudt de behandeling door 1 tot 2 x in de week door te behandelen. Heb je nog meer verbetering gemerkt Dorien? Ik vind wat je hebt bereikt (fotos voor en na) al geweldig. Het vraagt inderdaad disciplines , wil dit betekenen dat je levenslang moet blijven doen?Nog een vraag, is het niet erg om op dezelfde plek 2x 3 min te behandelen , ik bedoel is het niet slecht voor de huid?
  Alvast weer bedankt ,
  gr Jacin

 • @Jacin, ik heb mijn gezicht gedurende de testperiode 2 tot 3 x per week 36 tot 39 minuten behandeld met de Unolite (maar de tijdsduur is eigenlijk vooral afhankelijk van hoeveel deelgebiedjes je wilt behandelen. Ik heb mijn diepere rimpels vaak 2x een tijdsperiode van 3 minuten behandeld in 1 behandeling). Ik hield daarbij de Unolite stil en aan het einde van de 3 minuten per deelgebiedje maakte ik heel soms kleine ronddraaiende bewegingen (alleen op het huidgebiedje dat ik die 3-6 minuten behandelde).

  Volgens de gebruiksaanwijzingen vermindert de Unolite inderdaad pigmentvlekken, maar ik heb het niet getest (in de zin dat ik er heel specifiek op heb gelet en het met foto’s heb vast gelegd).

  Ik onderhoud (en hoop het resultaat te verbeteren) door 1 tot 2 per week 36-39 minuten door te behandelen.

  Jacin, kun je wat met dit antwoord? Mocht je nog vragen hebben, stel ze me gerust.

  Hartelijke groeten,
  Dorine

 • Dorien, wat een geweldig resultaat (buitenverwachting) heb je bereikt. Als ik het goed begrijp, had je dus 2 x 36 minuten per week het hele gezicht behandeld. Heb je gedurende de weken Unolite per gebied stil gehouden ik bedoel dus niet met een strijkende of rond bewegende beweging gedaan? Helpt Unolite rood echt ook tegen pigmentvlekken (veroudering) ? Onderhoud je het nu 1x in de week Dorien of blijf je het 2x /week doen om nog betere resultaat te krijgen? Heel graag je response , want ik overweeg ook om er een aan te schaffen (via groepskorting). Alvast veel dank voor je tijd. Gr Jacin

 • Ik bedoelde de tanda maar de automatische woordaanvulling kwam er tussendoor 🙂

 • ellen, ik volg het even niet: je hebt een vergelijk gedaan met….’tandarts’?? 🙂

 • ik heb gisteren een vergelijk gedaan tussen unolite, tandarts en silkn reju en ben tot de conclusie dat de unolite het gaat worden! De unolite werkt op stroom en geen accu , verder lijkt hij mij het beste te hanteren qua vorm.

 • Ik heb me net bij Pascaud ingeschreven voor de groepskorting van de Unolite rood. Ik ben benieuwd!

 • Goedemorgen lieve lezers van Unolite, het gaat goed met de actie: inmiddels hebben 18 mensen zich ingeschreven, dus we zijn er bijna! zegt het nog even voort en jullie kunnen gaan inkopen:-)

 • Linde, mij lijkt dat hoe meer winst er te behalen valt, hoe groter het effect van het apparaat is.

 • Nog even een vraagje! Is het ook geschikt voor de oudere huid of is het evt. gewenste effect dan minder?
  Ik ben bijna vijftig en voor mijn leeftijd is mijn huid nog in goede conditie, maar misschien is het resultaat niet zo zichtbaar dan bij een jongere huid?

 • @Joke, afhankelijk van welk gebied je behandelt (wel of niet rondom je ogen), kun je naast het behandelen ook tv kijken of lezen (met name tv kijken gaat, vind ik persoonlijk, goed samen met de Unolite behandeling). Omdat ik mijn ogen sloot als ik de Unolite rondom mijn ogen plaatste (ter behandeling van mijn kraaienpootjes), kon ik op die momenten niet lezen of tv kijken.

 • @ Lia, ik heb de Unolite Rood (en NIET de Unolite Blauw) getest en me daarbij in eerste instantie specifiek gericht op mijn voorhoofd- en fronsrimpels, kraaienpootjes, couperose en neus-lippen plooi. Gezien het prachtige resultaat, wil ik de unolite rood ook inzetten voor versteviging van mijn gezichtscontouren en mijn pigmentvlekjes.

 • Heb je nu de kuur met blauw gedaan omdat je schrijft gezien het resultaat zou ik ook met rood een kuur willen doen voor versteviging, onderaan je verhaal.

 • Ik vind het best lang, twee of drie keer per week een half uur.
  Ben bang dat ik dat niet volhoud.
  Kun je lezen of televisie kijken terwijl je de behandeling uitvoert? Dat zou misschien schelen.

 • beste karolien, we zijn ermee bezig. hopelijk heb je nog wat geduld? zodra het bekend is, maken we het hier op BeautyJournaal openbaar.

 • ook ik zou geinteresseerd zijn in groepskorting, gebruik pascaud producten al een tijdje en ben er heel blij mee!

 • Wat een goed resultaat!Ik heb een grote rimpel verticaal van mijn kin naar mijn wang lopen en die vind ik zo opvallen.

 • Hier nog iemand met interesse. Ook voor die andere met het blauwe licht overigens.

 • Zou denk ik wel interesse hebben, ik ben echt diep onder de indruk van het resultaat!

 • @Monique, ik ben ook enthousiast geworden na het lezen van dit artikel, dus ik heb ook zeker interesse in het apparaat.

 • @ Monique, ik ben heel enthousiast over het artikel, dus ja ik heb ook interesse

 • @Monique, lijkt mij ook geweldig ( onder voorbehoud:) Anti-rimpel en versteviging zijn mijn grootste wensen!

 • @allen, wie zou geinteresseerd zijn om dit apparaat te kopen mbv een groepskorting: dus hoe meer inschrijvingen, hoe meer korting we wellicht kunnen bedingen voor jullie? (nog niet gezegd dat het kan, maar ik wil jullie alvast even polsen!)

 • @Jolanda, …. 😉
  Ik denk dat de Unolite daar ook heel geschikt voor is (maar zeker weten doe ik het niet).

 • Wat leuk al die reactie’s!

  @Jolanda, geen idee of het ook op je decollete werkt. Ik neem aan van wel. Waarvoor zou je het willen inzetten?

  @ Karolien, ik ben helaas onbekend met de Tanda Anti-aging lichttherapie. Wellicht kan Mardge Pascaud je meer over de overeenkomsten en verschillen tussen Tanda Anti-aging Therapie en de Unolite Rood Licht therapie vertellen.

  @ Aromax, Ik weet ook niet precies waarom het niet op open wonden, zweren en infecties gebruikt kan worden. Het staat onder het kopje “Niet te gebruiken in geval van”. Overigens de Unolite ook niet gebruiken in geval van: “Epilepsie, Indien u cortisone gebruikt en indien u steroide injecties krijgt, Indien zwanger alleen na raadpleging van arts, Rond stromend water, Dicht bij een elektromagnetisch of statische bron zoals een zaktelefoon of nylontapijt”.)

  @ Karolien, in de gebruiksaanwijzing staat “LED’s zijn niet onderhevig aan schokken of trillen en hebben een zeer lange levensduur.”Verder kan ik helaas niets zeggen over hoe lang het apparaat meegaat. Wellicht een goede vraag aan Mardge Pascaud. Evenals je andere vraag, namelijk of dit het meest optimale resultaat is. Op de website van Pascaud Innovations staat “Om het maximale resultaat, na de eerste 8 weken periode, te bereiken wordt aangeraden dat je de behandeling voort zet met 1 x per week.”

 • Tanda Anti-aging Lichttherapie is dit led apparaat vergelijkbaar?
  De prijs is net wat vriendelijker.

 • Was ook al een tijdje benieuwd naar wat al die lichtjes met je huid kunnen doen. De foto’s laten het duidelijk zien. Bedankt!
  Waarom mag het niet op de open wonden en infecties worden gebruikt? Ik neem aan, dat het puur vanuit hygiene overwegingen is? Ik vraag me af of het stimuleren van fibroblasten bij een open wond nadelig is.

 • Dorine is het ook bekend, hoe lang het led apparaat mee gaat?
  En is dit het maximale resultaat, of kunnen je rimpels nog meer afnemen?

 • Wat een geweldig resultaat! Daar kan geen creme tegenop. Ik wist nog geen verjaardagcadeautje, nu wel 😉
  @ Dorine, Zou het ook werken op het decolleté?

 • Noja, je hebt gelijk hoor, je kunt inderdaad volgens de gebruiksaanwijzing ook ronddraaiende of strijkende bewegingen maken met de Unolite maar Mardge (Pascaud) adviseerde mij via de mail om in eerste instantie het apparaat 3 minuten op dezelfde plaats te houden en daarna naar een ander huidgebiedje te gaan (of nogmaals 3 minuten op hetzelfde huidgebiedje te blijven, schade door te veel LED licht/ te lang op 1 plaats blijven zou volgens haar niet mogelijk zijn, het is hooguit verspilling van energie omdat de energie niet meer door de huidcellen zou worden opgenomen en dus geen effect meer zou hebben). Fijn dat ook jij resultaat ziet!

 • Dorine, ik ben heel blij met jouw verslag. Ik gebruik ook al een tijdje de Unolite, maar met veel minder resultaat (maar wel duidelijk zichtbaar). Mij is geadviseerd het apparaat met ronddraaiende – en strijkende bewegingen te gebruiken . Ik had inmiddels al mijn bedenkingen over het gebruik, maar nu ik jouw resultaten zie ga ik het apparaat ook 3 minuten op mijn probleemzones gebruiken. Ik vind dat mijn huid ook steviger is geworden.

 • Karolien, ik denk dat het, naast het kostenaspect, ook heel erg afhankelijk is van wat voor persoon je bent of het raadzaam is om de Unolite aan te schaffen. Het is namelijk wel een kwestie van gedisciplineerd 2 wekelijks kunnen en willen volhouden, ook na die eerste 8 wekenkuur. Anders belandt de Unolite bij de andere handige apparaten die in de loop van de tijd (althans bij mij) in onbruik raken en uiteindelijk nutteloos ver achterin een hoekje verstoffen (zoals bij mij de broodbakmachine, groentepersmachine, sapcentrifuge, het vacuumzuigapparaat, de gezichtssauna, de backstretcher, etc.). Dat zou zonde zijn van je uitgave. Maar omdat de Unolite mij zo zichtbaar resultaat geeft en echt heel gebruikersvriendelijk blijkt te zijn, zou ik het apparaat wel degelijk zelf aanschaffen, ondanks dat ook voor mij 349 euro een grote uitgave is.

 • Dorien, zou jij het apparaat zelf aanschaffen?
  Ik vind het apparaat ook duur in aanschaf.

 • Allemachtig, wat een goed resultaat ( beetje jaloers..;)
  Weer goede voor en na foto’s , die niet bewerkt zijn zoals in vele advertenties. Het lijkt zelfs alsof je ooglid gelift is!
  Waarom, of wat maakt zo een apparaat nu zo duur in aanschaf? ( hoewel dat een relatief begrip is)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.