Patricia’s rosacea kalmeert en ze adviseert als schoonheidsspecialiste Esse iederaan aan!

13:04 - 07:50
luistertijd 13:04 - leestijd 07:50

Ik heb een rosacea gevoelige huid. Het is een huidconditie die altijd om zorg vraagt. Vooral ook om het niet erger te laten worden. Ik ben er heel blij me dat ik me kon verdiepen in Esse, een Zuidafrikaans merk dat aan de wieg stond van het gebruik van probiotica voor de huid om de huidflora weer in evenwicht te brengen.

Ook  op BeautyJournaal is de afgelopen jaren al gepubliceerd over Esse. Bovendien onderging redacteur Corine onlangs ook al een mooie facial waarover ze een uitgebreide reportage maakte. Lees maar.

esse

Biologisch gecertificeerd

De naam Esse betekent “zijn” in het latijn, Het merk heeft zich waargemaakt op de biologische huidverzorgingsmarkt in Zuid-Afrika. Biologisch gecertificeerd sinds 2005, door niet natuurlijke chemicaliën te vermijden. Biologische boeren gebruiken geen pesticiden, herbiciden of kunstmest dus het water en de aarde worden niet vervuild door giftige stoffen. Dat betekent ook dat jij geen restjes gif in je producten krijgt.

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Probiotica in de producten

Daarbij is er dus nog en belangrijk speerpunt van dit merk. Esse stopt probiotica in de producten. Probiotica zijn goede bacteriën (in Esse zijn het lactobacillen – melkzuurbacteriën) die de ecologie van je huid verbeteren zodat deze gezond genoeg is om aanvallen van ziekteverwekkers, ofwel slechte bacteriën tegen te gaan en daarbij het huidverouderingsproces te vertragen. Het werken met probiotica is de grootste trend op dit moment in huidverzorging. Esse werkt met ingekapselde probiotica die vrijkomen door contact met vocht op de huid.

Esse is een vegan merk en dierproefvrij. Esse draagt bij aan fairtrade grondstofontwikkeling en opereert als een CO2 neutraal bedrijf.

Gevoelige huid met rosacea

De sensitive lijn is voor mijn gevoelige huid met wat sporen van rosacea de meest geschikte lijn. Ik verwacht dat de producten mijn huid kalmeren, hydrateren en sterker maken en de laatste roodheid wegneemt.

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Esse Sensitive Cleanser

Dit is een niet schuimende ietwat dunne milk met een heerlijke zachte vanilleachtige geur. Een nadeel is dat het flesje van glas is. Ik ben altijd bang dat het stuk valt op mijn vloer. Met extra zorg gebruik ik de milk 2x per dag op een vochtige huid. Inmasseren met lauw warm water en afspoelen. Mijn huid voelt schoon en zacht. Het is een zeer zachte reiniging.

Alcohol in de formule

De cleanser bevat Aloë Vera leaf extract. Deze is biologisch verbouwd, zorgt voor verzachting en kalmeert de huid. Het lactobacillus extract zorgt voor een positieve verschuiving van bacteriepopulaties.

Op zoek in de ingrediëntenlijst kom ik twee alcoholen tegen, cetearyl alcohol en cetyl alcohol. BeautyJournaal schreef al eens over deze stof. Passen die stoffen wel in deze pure producten? Na me ingelezen te hebben kom ik erachter dat ze helemaal niet zo schadelijk zijn als ik dacht.

Veilig cosmetische stof

Hoewel cetyl alcohol een alcoholgroep bevat, lijkt het qua eigenschappen in de verste verte niet ethylalcohol (INCI-naam: alcohol) en moet hier niet mee worden verward. Onderzoeken bewijzen dat cetyl alcohol een veilig cosmetisch stof is en fungeert als emolient en als emulgator, ook maakt het de substantie dikker.

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Esse Sensitive Toner

Dan de toner. Deze breng je niet aan met een watje, maar je sprayt hem over je huid heen. Op zich kan dit handig zijn, echter heb ik wel het gevoel dat er veel naast mijn gezicht neer komt. Toch is het mooi voor een gevoelige huid. Je hoeft geen extra mechanische bewegingen te maken.

esse toner

Ook deze toner bevat lacobacillus en herstelt de bacteriebalans. Verder zit er Inulin in, dit is een pre-bioticum, een voedingsstof voor de goede bacteriën op je huid. En natuurlijk weer de aloë vera voor een verzachtend en kalmerende werking. De geur is net als de cleanser heerlijk zacht met een vleugje vanille.

pH-waarde van de huid

Nog een zeer belangrijk aspect is dat beide reinigers de pH-waarde tussen de 4 en 5 houden, net als de huid. Ze tasten dus niet je pH-waarde aan met als gevolg dat de natuurlijke bescherming van je huid wordt aangetast en zo infecties, irritaties, allergieën en uitdroging veroorzaken. In mijn salon kom ik nog met regelmaat klanten tegen die hun toner of lotion vergeten of overslaan, jammer want dit is een hele belangrijke stap. Het is een voorbereiding op je mooie huidverzorging die daarna komt.

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Esse Protect Oil

Dit is een interessante olie, dit ben ik nog nooit tegengekomen. Deze gezichtsolie vormt een beschermende laag tegen schadelijke invloeden van buitenaf, UV en vrije radicalen. En dat is goed want daar zijn deze huiden extra gevoelig voor.

esse protect oil

Slechts vijf ingrediënten

De olie bevat Ximenia zaadolie. Dit herstelt en ondersteunt de natuurlijke barrière van de huid, net als de zonnebloemolie (Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil). Het product heeft een kleine ingrediëntenlijst (welgeteld vijf ingrediënten) en zijn allen van natuurlijke oorsprong.

Vijf tot tien druppels

Hoe gebruik je deze olie? Door middel van het pipetje druppel je 5 tot 10 druppels op je vingers om volgens te verdelen op de huid, hals en decolleté. Druk zachtjes in tot de olie geheel is opgenomen. Ondanks dat mijn huid soms een verhoogde talgproductie heeft houd ik van olie! Dus ik ga voor 10 druppels. Heerlijk! Het geeft ook direct een gevoel dat er een goede bescherming op zit.

Een weldaad voor de droge huid

Het duurt even voor de olie in mijn huid zit, na een minuut of 2 breng ik de Hydro Moisturiser eroverheen aan. Dit voelt beter, maar na een paar uur onder mijn make-up voelt het toch nog een beetje vet aan. Voor een droge huid denk ik een weldaad, maar voor mij iets te veel van het goede.

De volgende dag ga ik voor 5 druppels, ook dat geeft een heerlijk comfort en voelt voor mij beter aan de gehele dag. De beschermende laag voel je zeker de hele dag op je huid en dat is wat het product ook beloofd.

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Esse Sensitive Serum

Dit is een serum op oliebasis en bevat geen water, helemaal in mijn straatje. Ook dit product versterkt de barrièrefunctie en verandert en verbetert het immuunsysteem.

Probiotica (meer dan een miljard per ml) zijn ingekapseld en worden geactiveerd in contact met vocht dat aanwezig is op de huid en door de prebiotica (voeding voor de goede huidflora) die aanwezig zijn in de Esse moisturizers. Een van de belangrijkste ingrediënten (tenminste, deze staat bijna bovenaan de lijst) is Sesamum indicum (sesame) seed oil. Daar herken ik de geur dus van!

esse serum

Sesamolie

Sesamolie bevat veel voordelen, zoals een goede anti-oxidante werking, ontstekingsremmende werking en zelfs een antibacteriële werking. Ook is sesamolie rijk aan vitamine E. Dit werkt onder andere tegen de afbraak van collageen en werkt hydraterend in de opperhuid.

Soepel en makkelijk serum

In de eerste week gebruik je het serum dagelijks ’s avonds onder de Nourish Moisturiser. Daarna bouw je rustig af naar 1 á 2 x per week. Ik heb hem iedere avond gebruikt omdat ik mijn roodheden extra onder controle wil hebben en omdat ik het heerlijk vind om voor de nacht een vol product aan te brengen. Het is een handig tubetje met een pompje waar je het serum makkelijk mee doseert. Twee pompjes is voldoende omdat het heel makkelijk en soepel uitsmeert.

Het serum brengt fijn aan, de volgende ochtend is mijn huid ook heerlijk zacht, egaal en oogt fris. Ook mijn roodheden zijn zichtbaar rustiger.

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Esse Hydro Moisturiser

Dit is een dag/nacht verzorging voor de normaal tot vette huid. De aloë vera die bovenaan de lijst staat zorgt voor een lage tot medium toevoeging van olie op de huid. Als ik kijk naar de textuur van de crème, had ik die dan luchtiger verwacht omdat het toch nog best een volle en rijke textuur heeft. Hij trekt overigens wel snel de huid in de huid en dat is fijn.

esse hydro moisturiser

Stralende en egale huid

Daar is ie weer, het lactobacillus extract voor een positieve verschuiving van bacteriepopulaties. Mooi dat dit ingrediënt steeds weer terugkomt, naar mijn mening ook helemaal waar Esse om draait. In combinatie met de beschermende olie geeft deze crème een hele mooie stralende en egale huid.

moisturiser

Link de Nourish Moisturiser en rechts de Hydro Moisturiser

Esse Nourish Moisturiser

Dit is en dag/nachtcrème voor de droge huid. De shea butter en glycerine zijn in deze crème wel toegevoegd en in de Hydro Moisturiser niet. Dit zorgt dus voor die extra rijke textuur, en dat verschil voel je goed. De crème smeert heerlijk soepel uit en geeft gelijk een gezonde glow. Net als in de Hydro Moisturiser zit het ingrediënt squalane.

esse nourish moisturizer

Squalane

Squalane lijkt erg op het huideigen talg, het komt van nature voor in talg. Het helpt vocht vast te houden en houdt de huid zacht en soepel. Het wordt gewonnen uit plantaardige oliën zoals olijfolie, rijstkiemolie of tarwekiemolie. Squalane zorgt voor een natuurlijke bescherming van de huid tijdens hoge blootstelling aan de zon. Een sterke antioxidant en beschermd ook tegen slechte invloeden van buitenaf. Een heel nuttig stofje, al zeg ik het zelf. Voor mij is het nu wel een must in mijn crèmes.

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Het resultaat

Na een paar dagen gebruik merk ik al dat mijn huid egaler is. Niet alleen de roodheid is minder, ook de structuur begint er egaler en gladder uit te zien. Mijn voorhoofd kan nog wel eens droog aanvoelen, maar dat wordt ook al minder.

resultaat

Patricia’s huid na gebruik van Esse

In totaal heb ik Esse nu twee maanden gebruikt. De reinigingsmilk, Protect Oil en het Sensitive Serum zijn helemaal op, hoewel de creme’s nog zeker meer dan de helft vol zijn, dus die gebruiken we lekker door.

Mijn eindconclusie

Ik ben zeer enthousiast! De filosofie van het merk spreekt me erg aan. Zo natuurlijk mogelijk en uiteraard biologisch verbouwd. Ook zeker mooi is de probiotica, de goede levende bacteriën.

Eigenlijk zouden alle merken hier mee moeten werken toch? De producten zijn zacht, puur en eerlijk. De vanillegeur voert in (bijna) alle producten de boventoon en dat vind ik heerlijk zacht ruiken, en zeker niet overheersend.

mooie huid

Patricia’s huid na gebruik van Esse

Een klein minpuntje

Ik heb echt geen minpunten, nou eentje dan… de reiniging in glazen flesjes. Dit is extra oppassen maar verder een echt aanrader voor gevoelige huiden met roodheid en natuurlijk voor de bewuste vrouw die het beste uit de natuur wil.

Mocht ik in de toekomst opzoek gaan naar een nieuw merk voor in mijn salon, dan staat Esse zeker bovenaan mijn lijst!

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Lees ook:

Lees ook