Kiehl’s, Louis Widmer, Mádara, Annemarie Börlind

06:29 - 03:53
luistertijd 06:29 - leestijd 03:53

Je huidbehoeften veranderen niet alleen per leeftijdsfase, maar ook per seizoen. We hebben een paar luchtiger producten voor je uitgekozen die nu nieuw in de winkels te vinden zijn. Lekker te combineren met een vitamine serum voor een mooie glow.

Kiehl’s Anti Onzuiverheden Collectie

Bye-bye puistjes! De nieuwste Anti Blemish collectie van Kiehl’s belooft een baanbrekende oplossing te zijn tegen puistjes. De twee producten, die samen een innovatief duo vormen, helpen bij pukkel-uitbarstingen zonder de huid een onprettig gevoel te geven.

Truly Targeted Blemish Clearing Solution

Dit product werkt als een onzichtbare ‘vloeibare pleister’ om puitjes te bestrijden en daarbij een luchtig, niet-afsluitend zegellaagje te creëren om op effectie wijze de onderstaande tekenen te verminderen:

De veganistische formule is speciaal voor de acne-gevoelige huid gemaakt van basis van 2% salicylzuur, 4% niacinamide, 2% zoethoutwortel en postbiotische lactobacillus ferent en glycerine. 

De combinatie van ingrediënten helpt naast het verminderen van puistjes ook bij het voorkomen van nieuwe mee-eters en kalmeert de verschijning van roodheid. De vochtbarrière van de huid wordt versterkt en het vochtgehalte wordt verhoogt, hierdoor worden ongemakken als uitdroging en irritatie geminimaliseerd. 

Expertly Clear Acne-Treating & Preventing Lotion

Deze lotion is speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van overmatig talg en overmatige puistjes-uitbarstingen te bestrijden. Het is een verfrissende gel lotion die een drievoudige werking heeft op onzuiverheden: het vermindert imperfecties, vervaagt verkleuringen na puistjes en voorkomt toekomstige uitbarstingen. Dit allemaal zonder overmatige uitdroging van de huid!

De milde formule is verrijkt met 1,2% salicylzuur en 2% niacinamide. Samen helpt dit de ontwikkeling van nieuwe puistjes te voorkomen en het vervaagt littekens. 

De lotion is voor dagelijks gebruik in te zetten, echter gebruik je de solution het beste als een lokale pukkel behandeling, wanneer nodig. 

Louis Widmer Tweefase Serum Olie-in-Serum

Een gloednieuw serum maakt de Intensief Anti-Ageing-lijn van Louis Widmer compleet: dit nieuwe huidverjongende tweefasige Serum Olie-in-Serum is een krachtig celvernieuwend concentraat met verzorgende oliën. De combinatie van hooggedoseerde actieve bestanddelen bestrijdt gericht tekenen van vroegtijdige huidveroudering met een 7-voudige werking.

De olie- en waterfasen bevinden zich in twee aparte compartimenten in de dispenser. Pas wanneer er op het pompje gedrukt wordt, mengen de twee fasen zich tot één textuur en komen samen tot hun volledige effectiviteit. 

De belangrijkste bestanddelen in dit product zijn Reforcyl-Aion en EPS Seafill. 

Reforcyl-Aion komt uit de biologische pompoen en versterkt de detox-werking op de cellen door de ontgiftende werking te stimuleren. Dit verhoogt de celenergie, waardoor er nieuwe cellen kunnen worden gevormd. Hierdoor wordt de huid steviger, elastischer en meer gehydrateerd. Rimpels worden van binnenuit opgevuld en de huidbarrière wordt sterker. 

EPS Seafill wordt geproduceerd door zeeplankton. Het postbiotische actieve bestanddeel stimuleert de synthese van collageen en elastine voor een huidversterkend effect en maakt de huid gladder en steviger. Het helpt het microbioom van de huid in balans te brengen.

De 7-voudige werking op een rijtje:

Mádara Botanic Niacinamide Alternative 5-in1 Serum

Mádara lanceert een natuurlijk niacinamide-alternatief dat de huidverbeterende eigenschappen van conventioneel niacinamide evenaart. Dit serum met actieve, plantaardige werkstoffen, verbetert de textuur van de huid en pakt imperfecties aan.

Het alternatieve niacinamidecomplex met extracten uit rode en bruine algen en rozenmirte is net zo effectief als conventionele niacinamide. Het verheldert de huid, brengt haar in balans en zorgt voor een gezonde uitstraling en glans.

Extracten uit mos, korstmos en jeneverbesstamcellen bieden verzachtende en antioxiderende voordelen, terwijl cantharel zorgt voor een glad en zacht huidgevoel.

De extra lichte gel-crème textuur trekt direct in en maakt de huid zijdezacht en fris. 

PS: hebben we een plantaardige variant van niacinamide nodig? Nee. Niacinamide komt van oorsprong voor in granen, vlees, vis, zaden en groenten. Het wordt tegenwoordig veelal synthetisch nagemaakt en is volkomen veilig – in plantaardige en synthetische variant. Er zijn zeer weinig huidreacties van te verwachten. Echter is het gewoon leuk om als plantaardig merk ook een plantaardig alternatief aan te kunnen bieden.

Het is wel zo dat de huidverhelderende effecten van niacinamide een aantal maanden op zich laten wachten, vaal een half jaar. Wellicht dat de cocktail die Madara nu aanbiedt sneller werkt.

Annemarie Börlind Limited Edition zonproducten

Annemarie Börlind voegt twee nieuwe limited edition zonproducten met organische UV-filters aan haar assortiment toe. Beide producten bieden zowel verzorging als beschermende ingrediënten die de ongewenste bijwerkingen van UV-straling voorkomen.

SUN 2-in-1 Cream & Balm SPF 50

Deze anti-aging zonnebrandcrème en lippenbalsem in één biedt zowel verzorging als hoge bescherming tegen de zon. Waar vitamine E en panthenol de huid tegen vroegtijdige veroudering beschermen en zorgen voor intensieve hydratatie, bieden UVA-/UVB-filters professionele bescherming tegen schadelijke UV-straling. 

PS: veel van jullie kennen het merk als biologisch, echter wordt er geen officieel biologisch keurmerk meer gevoerd, althans niet op de zonneproducten. Wel is er een EcoControl standaard die controleert op duurzaamheid. De filters in de zonneproducten zijn dus ook niet per se passend in organic skincare. Er wordt gebruik gemaakt van synthetische filters (diethylamino hydroxybenzoyhexyl benzoate, ethyhexyl saliicylate, dietthyhexyl butamido triazone, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine) die te boek staan als veilig voor mens en milieu.

SUN Natural Tanning Boost SPF 30

Deze zonbescherming combineert UVA-/UVB-filters met extracten van de johannesbroodboom die helpen de bruining tot 62% te verlengen. Dit product is geen zelfbruiner, alleen de natuurlijke bruining door de zon wordt ondersteund. 

Lees ook