Een fris en sensueel powerduo!

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

In 2019 testte ik samen met mijn vriend de bekende Jean Paul Gaultier La Belle en Le Beau parfums. La Belle werd al snel een van mijn all-time favoriete avondgeuren. Dit jaar lanceert het merk de Paradise Garden edities, geheel in het teken van flora en fauna. Een hemelse tuin waar meer wordt verhuld dan verborgen… 😉 Beide parfums testen we in dit artikel uit!

Het verhaal achter Paradise Garden

De hypnotiserende tuin van Eden staat centraal in dit verhaal. Vrouwelijke verleiding en mannelijke passie vormen samen dit krachtig, nieuwe duo. De geuren zijn speels en puur, maar vooral vrij van alle taboes. Een verleidelijke blik die onweerstaanbaar en zelfs bijna erotisch is, dát is de inspiratie achter deze twee geuren. 

De geuren zouden exotisch moeten zijn en perfect op elkaar afgestemd. We gaan het zien!

De blikken

Natuurlijk draait het uiteindelijk allemaal om de geur zelf, maar parfum is naar mijn mening ook echt een beleving. Hoe leuk is het dat een verhaallijn dan zelfs wordt doorgetrokken in de verpakking?! De metalen conservenblikken waar de geuren van Jean Paul Gaultier in worden geleverd zijn voor Paradise Garden versierd met allerlei flora en fauna. Landschappen met historische prints van het modehuis bijvoorbeeld, maar ook de kleurrijke schetsen van een draak en opvallende bloemen. 

De flacons

Net als de originele La Belle en Le Beau, hebben de flacons het silhouet van de man en de vrouw. Voor La Belle Paradise Garden vertaalt dit in laguneblauwe rondingen â la Eva, maar dan in de tuin van Gaultier. 😉

De details van geborduurde bloemen, overigens geïnspireerd op de prêt-á-porter herfst-winter collectie van 2010-2011, maken de flacon helemaal af. Ik houd ervan!

De krachtige, stoere en groene energie van Le Beau Paradise Garden wordt nog eens extra in de verf gezet dankzij het verleidelijk geborduurd vijgenblad. Weer een fantastisch detail!

La Belle Paradise Garden

Laten we beginnen met de vrouwengeur. La Belle Paradise Garden bevat een overdosis vanille met een combinatie van een heerlijk bloemige toets van iris en blauwe waterlelie.

Nu moet ik zeggen dat ik de vanille niet zo sterk ruik. Het bloemige komt meer naar voren. Hij opent heel bloemig, maar hij droogt ook bloemig op. Het is een zachte, zomerse geur. Hij ruikt subtiel, maar dat betekent gelukkig niet dat hij snel vervliegt.

De geur blijft lang op de huid, zeker wel een hele werkdag. Stel je gaat die avond ook nog uit eten, dan zou ik hem daarvoor nog wel een keertje bij-sprayen. 

Ik vind het meer een geur voor overdag. Echt fris, bloemig, zomers. Niet extreem aanwezig en in-your-face, maar heel aangenaam, lief en schattig. Echt alsof je door een bloementuin loopt.

Ik vind hem heerlijk, vrouwelijk ook. Dit parfum is zeker te gebruiken vanaf het voorjaar tot en met de hele zomer. 

Le Beau Paradise Garden

Ik laat mijn vriend de mannengeur testen. Dit is een houtachtig aromatisch eau de toilette met frisse vijgen, kokoswater en sandelhout.

In eerste instantie opent hij heel fris, als een fris bos. Hij doet eer aan zijn naam. Mijn vriend noemt het zelfs een beetje betoverend. Als ik hem dan vraag wat hij daarmee bedoeld, krijg ik terug: ‘zoiets is niet uit te leggen, dat ervaar je gewoon. Het is magisch’. Oké dan…. 😉

Het frisse neemt na een tijdje iets meer af, hij droogt subtiel op. De algemene vibe transformeert van een fris bos, naar een sensuele spa. ‘Alsof je de Rituals instapt, maar dan wat meer premium’, zegt mijn vriend. Een gevoel van rust, en dat ervaar ik dus ook met de vrouwengeur. 

Hoewel mijn vriend dat frisse en sensuele ruikt, dat bosachtige met kokos, vijg en kruiden, ruik ik iets compleet anders. Ik vind deze mannengeur helaas heel vies. Het doet mij denken aan koriander, of selderij. Inderdaad wel een aardse bos- en kruidenachtige geur, maar voor mij totaal niet op de positieve manier. Ik moet echt even een paar stappen achteruit zetten als hij hem op-sprayt.

Gelukkig droogt hij wel iets subtieler op, maar ik ben niet dol op deze geur bij hem. Gelukkig vindt hij hem zelf wel helemaal fantastisch en dat is natuurlijk ook belangrijk.

Ons eindoordeel

Twee verrassend nieuwe parfums die heel mooi op elkaar afgestemd zijn. Beide lekker frisse zomergeuren die lang blijven ruiken en die een gevoel van rust en kalmte met zich meebrengen. 

Ik ben verliefd op de vrouwengeur, minder op die voor mannen. Mijn vriend vindt ze beide heel lekker. Ik zou zeggen, breng een bezoekje aan de parfumerie en probeer ze zelf! 

Lees ook