NYX Cosmetics, Foamie, NARS, Laura Mercier

06:24 - 03:50
luistertijd 06:24 - leestijd 03:50

Ook in deze eerste maand van het nieuw jaar heeft het BeautyJournaal testpanel al een aantal fijne, favoriete producten ontdekt. We delen ze graag met je!

Make-up artist Lydia le Loux – NYX  Zero to Brow Gel

Er zijn inmiddels aardig wat producten op de markt om je wenkbrauwen mee te kleuren en perfect in model te houden. Deze gel van NYX Cosmetics doet beide. De gel zit in een smalle tube/container met een precieze applicator waarmee je de gel ook nauwkeurig aan kunt brengen. 

Tip je wenkbrauw er lichtjes mee aan en kam/blend het door je wenkbrauw met het borsteltje aan het andere uiteinde. De textuur is licht maar goed gepigmenteerd, het ziet er natuurlijk uit. Het blijft de hele dag zitten en is smudge proof. 

Er zijn maar liefst 7 tinten. Wat ik zelf fijn vind, is dat er mooie as tinten bij zitten, met weinig rood/oranje erin. De formule is verder ook vegan en cruelty free. 

BeautyJournaal uitgever Monique Lindeboom – Foamie Cleansing Face Bar met rozenolie

Oei, durf ik dit wel te vertellen? Ik ben namelijk helemaal geen fan van zepen. Simpelweg omdat ik ze vaak te agressief vind voor mijn huid, uitdrogend. En over de waszepen voor het haar is ons team ook niet al te happy geweest.  Maar gemak dient de mens. Mijn koffer voor mijn overwintering zat al zo overvol dat die 250 ml navulverpakking van mijn geliefde cleanser van Pascaud er echt niet meer bij kon. Potdorie.

In de gauwigheid greep ik een doosje zeep van mijn bureau. Ik dacht: dan heb ik in ieder geval de eerste dagen wat, ter overbrugging en kijk ik ter plekke wel verder. 

En nu met de billen bloot, want ik gebruik deze Foamie met haar kekke vorm die makkelijk in de hand ligt al 25 dagen en ik vermoed dat ik ermee doorga tot het ‘zeepje’ op is. 

Deze cleanser heeft een aantal leuke USP’s die passen in de huidige tijd: watervrij, plasticvrij, vegan. En op stoffenniveau is er ook wel wat te zeggen, want er zit geen zeep in, maar een Syndet. Nu zul je je afvragen wat dat nou weer is: een synthetisch wasmiddel dus met uiterst huidvriendelijke pH, waardoor het zelfs voor de meest gevoelige huid gebruikt worden. 

Verder zitten er nog wat leuke stoffen in zoals rozenolie, vitamine B3 of wel niacinamide, sheaboter, jojoba olie.

Wat vind ik ervan? Nou, heerlijk dus. Het schuimt wel als een tierelier en dat hoeft van mij nou ook weer niet. Maar het reinigt goed en mijn droge huid voelt na de wasbeurt zeker niet vervelend aan. Straks thuis ga ik natuurlijk wel weer lekker verder met mijn cleansingcreams uit een fles, want ik vind een zeepje altijd gemodder, omdat het op een tray moet liggen of zo. 

Maar for the time being, op reis, ben ik zeer te spreken over dit compacte niemendalletje. Oh ja, ik gebruik momenteel geen make-up zoals foundation, en ik verblijf in zeer schone lucht. Dat scheelt natuurlijk ook al in de reiniging 😉

Gerti – NARS Radiant Creamy Concealer

Mijn favoriet deze maand is de Radiant Creamy Concealer van Nars. Mijn favoriete concealer was niet meer verkrijgbaar. Toen ik het laatste restje eruit geperst had, moest ik toch echt op zoek naar een nieuwe. Niet zo eenvoudig. Ik wil de kringen onder mijn ogen camoufleren, maar wel onzichtbaar. Tegenstrijdige eisen dus. 

Ik had al wat positieve verhalen gehoord over deze concealer. Dus heb ik me bij de Bijenkorf laten adviseren. Vaak willen mensen kringen met een lichtere kleur camoufleren. Ik vind dat meestal niet mooi, het kan er grauw uitzien. De kleur Honey kwam het dichtste in de buurt. 

Het is een erg mooi product. Romig maar niet heel dik, je kunt hem daardoor makkelijk opbouwen. Wil ik hem meer dekkend dan gebruik ik een compacte kwast, wil ik hem transparanter dan gebruik ik een luchtige kwast. Soms poeder ik een beetje af, hij wordt dan niet cakey. Hij gaat niet in de fijne lijntjes zitten. Kortom, hij is onzichtbaar maar doet zijn werk.

Beautyliefhebber Dian – Laura Mercier Real Flawless Weightless Perfecting Foundation

Ook ik bezocht afgelopen maand de Bijenkorf, nadat ik weer eens beïnvloed werd op TikTok door iemand die een Laura Mercier foundation uittestte. TikTok is super slecht voor mijn portemonnee, maar ik moet eerlijk toegeven, ik ontdek er wel echt parels van producten op.

De Laura Mercier Real Flawless Weightless Perfecting Foundation is een super vloeibare foundation, die een medium tot volledige dekking biedt zonder de huid er cakey uit te laten zien. Het resultaat is echt heel natuurlijk en glanzend, waar ik  enorm van houd. Je kunt de foundation in laagjes opbouwen, maar aan één laagje heb ik al voldoende. Zeker omdat ik daarna altijd nog een beetje concealer en poeder aanbreng. 

Doordat de TikTok (en dit product) viraal is gegaan, was het nog lastig om een juiste kleur in de winkel te scoren. Na een shade match in de Bijenkorf bleek mijn ideale kleur 1N2 Vanille te zijn. En daar was er gelukkig nog precies een van op voorraad!

In de TikTok werd de foundation vlekkeloos aangebracht met een dure kwast van Make Up Forever, maar gelukkig kon ik de verleiding voor dat product wél weerstaan. Ik breng hem aan met mijn vertrouwde Morphe sponsje, vind ik toch fijner werken. Hij breng heel egaal aan en geeft mij een heldere, glowy uitstraling. Echt een aanrader!

Lees ook