Paula’s Choice heeft twee krachtige serums voor pigment en rimpels

04:51 - 02:54
luistertijd 04:51 - leestijd 02:54

Paula’s Choice is afgelopen jaar met verschillende nieuwe producten gekomen. Ik test er twee: Paula’s Choice Triple Active Total Repair Serum en het Pro-Collagen Multi-Peptide.

In combinatie worden ze beschouwd als een powerkoppel, daarom test ik ze samen. Op Instagram zeggen ze er het volgende over: De RESIST Triple Active Total Repair Serum & Pro-Collagen Multi-Peptide Booster bieden geavanceerde anti-agingsvoordelen voor je huid! Peptiden zorgen voor stevigheid en gladheid, terwijl de Niacinamide, Retinoïde en Hexyresorcinol werken tegen huidverkleuringen & rimpels.

Dat belooft nogal wat. Eerst maar een kijken of de ingrediënten dit waar kunnen maken. Wat zit erin?

Pro-Collagen Multi-Peptide booster: Tridecapeptide-1⁠, Palmitoyl Tetrapeptide-72 Amide⁠, Sh-Polypeptide-121⁠, SYN-TC⁠, Polyglucuronic Acid⁠, Glyceryl Glucoside.⁠

De meeste van deze peptiden zorgen vooral voor een goede huid conditie. Ik vind Tridecapeptide-1⁠ interessant omdat dit peptide in 15 minuten je rimpels minder zichtbaar zou maken en dat effect minimaal 4 uur aanhoudt. De fabrikant beweert zelfs dat bij langdurig gebruik fijne lijntjes verdwijnen.

Triple Active Total Repair serum: 5% Niacinamide (voor het percentage moest ik naar de Amerikaanse website), 0,3% Retinyl Propionaat, 0.4% Hexylresorcinol.

Over niacinamide hoef ik niks meer te zeggen, het is een topingrediënt. Retinyl propionaat is een retinol esther. Over het algemeen zijn esthers minder effectief dan retinol of retinal, maar dat geldt niet voor retinyl propionate. Dit esther heeft een laag molecuul gewicht en kan daardoor dieper in de huid komen. Het hoeft niet eerst gesplitst te worden. Daarbij is het een stabiele vorm van retinol.

Ik vind verschillende onderzoeken die aantonen dat Retinyl Propionate even effectief is in verminderen van rimpels en hyperpigmentatie dan retinol en de combinatie met niacinamide en peptiden lijkt zelfs vergelijkbaar te zijn met 0.02% tretinoine zonder de nevenmeffceten.

Een studie van de fabrikant laat zien dat 0,5% Hexylresorcinol een vergelijkbaar effect op pigment heeft als 2% Hydroquinone.

Triple active total repair serum bevat dus veelbelovende ingrediënten. Niacinamide staat buiten kijf. Retinyl Propionaat en Hexylresorcinol hebben beloftevolle onderzoeksresultaten.

Het gebruik

Ik meng beide producten: 2-3 druppels booster met 1,5 pompje serum. Hiermee kan ik ook mijn hals en decolleté insmeren. Het voelt heerlijk aan en geeft een mooi dewy effect op mijn huid. Niet vet, maat goed gehydrateerd.

Ik gebruik deze combi twee keer per dag en pas mijn routine minimaal aan omdat ik zo het beste het resultaat van deze producten kan beoordelen. Ik laat mijn peptide serum achterwege, ook gebruik ik geen hydraterend serum. Ik blijf ’s avonds wel mijn retinal serum (Trinny London Overnight Clarity) gebruiken en ’s ochtends mijn vitamine C serum (Geek & Gorgeous C-Glow).

Let op, er zit in het Triple Active Serum ook een retinoïde, weliswaar een laag percentage. Paula’s Choice beschouwt het Triple Active Serum als een aanvulling en adviseert goed op de reactie van je huid te letten. Aangezien mijn huid aan retinoïdes gewend is, gebruik ik ze allebei.

Het resultaat

Ik ben blij verrast. Mijn fronsrimpel valt minder op. Hij zit er nog wel maar je ziet hem minder omdat mijn huid goed gehydrateerd is. Ook door het dewy effect valt de fronsrimpel minder op. Ik sta op met een rustige huid.

Als ik stop met deze producten, merk ik dat mijn huid wat roder wordt, ook pigment valt iets meer op. Mijn huid lijkt een fractie onrustiger. Omdat ik weinig problemen met mijn huid heb, zijn de verschillen minimaal maar toch zichtbaar. Ik word heel blij van dit powerduo.

De veiligheid

Het Pro-Collagen Multi-Peptide booster bevat geen irriterende stoffen. Triple Active Total Repair serum bevat BHT:  butylhydroxytolueen. Bij normaal gebruik zijn producten met BHT veilig, maar er lopen wel onderzoeken naar de mogelijke hormoon verstorende werking van BHT. Het wordt dus niet geadviseerd voor baby’s, jonge kinderen en zwangeren.

Conclusie

Hoewel de ingrediënten in de producten veelbelovend zijn, is er beperkt onderzoek naar gedaan. Het meeste onderzoek van de grondstofleverancier zelf.

Ik vind de prijs aan de hoge kant. De Pro-Collagen Multi-Peptide booster kost €63 voor 20 ml, het Triple Active Total Repair Serum 49 euro voor 30 ml. Gelukkig heeft Paula’s Choice regelmatig acties met 15 of 20% korting. En als je beide producten mengt, zijn ze zuiniger in het gebruik.

Ondanks deze minpuntjes ben ik erg tevreden over de producten. Op mijn huid werken ze wel! Zeker in combinatie met elkaar krijg ik een mooie glow en lijkt mijn fronsrimpel minder zichtbaar.

Lees ook