Rosalique, CND, A/N/G/ Cosmetics, Redken

07:51 - 04:42
luistertijd 07:51 - leestijd 04:42

Het is niet altijd even makkelijk om iedere maand weer een nieuwe favoriet uit je stash te kiezen. Toch hebben we deze maand weer een (bescheiden) selectie van maandfavorieten voor je verzameld. Skin-, hair- en nailcare it is!

Beautyliefhebber Dian: Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50

De zomer is wellicht voorbij, maar dat betekent niet dat we opeens stoppen met het smeren van een SPF. Het hele jaar door breng ik ‘s ochtends een laagje SPF aan onder mijn make-up. Echter heb ik sommige dagen helemaal geen zin om een full-face make-up te dragen, maar ben ik wel op zoek naar een beetje dekking én bescherming. Dan komt de Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula mooi van pas!

Dit handige 3-in-1 product kun je gebruiken als een primer onder je make-up (daar vind ik hem wel te dekkend voor), als een getinte moisturizer of als een camouflerende concealer. Het product bevat beschermingsfactor 50 en camoufleert roodheid in het gezicht. De kleur van het product is in eerste instantie groen, maar smeert neutraal uit. 

Ik gebruik hem dus voornamelijk als een beschermende getinte moisturizer op de dagen dat ik geen make-up draag. Het is echt een kleurcorrigerend product want hij maakt mijn teint heel egaal. Roodheid is weg en de rust keert terug in mijn gezicht. 

Je hebt heel weinig product nodig omdat hij voor een getinte moisturizer best dekkend is. Maar hij  is niet zo dik als een foundation, mijn huid ademt wel. Ik vind het een heerlijk product!

De crème beat α-Bisabolol, Zeoliet, Provitamine B5, Urea en Shea Boter. Hij is vegan, cruelty-free, dermatologisch getest, non-comodogeen en zeker het proberen waard! 😉 

Gerti: CND RescueRXx

Begin dit jaar heb ik mijn gellak laten verwijderen. Toen ik met gellak begon, leek dit mijn nagels sterker te maken, ze braken en scheurden minder. Ik kon eindelijk mijn nagels laten groeien. Het laatste jaar begonnen ze weer te breken en te splijten. Ik weet niet wat de oorzaak is. Mijn nagelstyliste was van merk veranderd, maar ook mijn leeftijd kan een rol spelen. 

Ik besloot te stoppen met gellak en wilde mijn nagels de tijd geven om te herstellen. Toen kwam ik CND RescueRXx tegen, een keratine serum voor de nagels. Je brengt dit 2 keer per dag aan en masseert het in je nagel, de vrije rand en je nagelriemen. Je doet dit gedurende 4 weken. Na 2 weken merkte ik al een verandering. Mijn nagels scheurden minder. Natuurlijk moeten bestaande beschadigingen uitgroeien. Voor goed resultaat moet je het 4 weken volhouden, daarna gebruik je het een keer per week.

Ik krijg de indruk dat RescueRXx beter werkt dan 2 keer per dag je nagels en nagelriemen met een olie insmeren. Ik vind het wel lastig om 4 weken vol te houden, het betekent ook 4 weken geen kleur op mijn nagels. Als ik stop met de behandeling merk ik dan ook dat mijn nagels weer wat sneller splijten. Maar af en toe een kuurtje blijf ik zeker volhouden, dan maar een paar weken geen kleur op mijn nagels.

Make-up artist Lydia: A/N/G Organic Revitalizing Eye Balm

A/N/G Cosmetics werd bekroond met de eerste prijs bij de Dutch Beauty Award 22/23 in de categorie ‘Gezichtsverzorging exclusief productlijn’. De prijs is voor haar complete premium organic productlijn, bestaande uit Organic Cleanser, Exfoliator, Toner, Eye Balm, Cream en Cream Rich. 

Het jury rapport: ‘De texturen van deze compacte collectie zijn fantastisch. Ze voelen luchtig en vol tegelijk terwijl de pure, biologische en vegan formules zelfs voor gevoelige huidjes een passende oplossing bieden. A/N/G wijst de weg naar milieuvriendelijke huidverzorging die geen enkele concessie hoeft te doen in resultaten en beleving.’ 

Ik probeerde 4 weken lang de Organic Revitalizing EyeBalm

Allereerst: waarom een oogcrème gebruiken? Die vraag krijg ik als visagiste nog altijd. De huid rond de ogen is dunner, kwetsbaarder, bevat geen talgklieren, heeft een andere structuur, is extra belast door wrijving en knipperen, laat als eerste fijne lijntjes door droogte zien, is gevoelig voor het ontstaan donkere kringen, heeft kans op vet -en vochtophopingen. Kortom, de huid rondom de ogen is heel anders dan de rest van je huid. Omdat de huid zó verschillend is, vereist het andere ingrediënten. 

De A/N/G Eye Balm is voorzien van een speciale A/N/G essential blend. Verrijkt met vitaminen, plantenextracten en antioxidanten speciaal voor de gevoelige oog zone. Het werkt direct revitaliserend, verstevigend en voedend. Voor een verhelderend en gladstrijkend effect op de oogcontour.

Mijn ervaring

Op de kartonnen omverpakking staat duidelijk alle informatie. Wat erin zit, wat het doet en hoe te gebruiken. De Eye Balm komt in een compact, handzaam en hygiënisch pompje. Een lichte druk geeft een druppel die voldoende is voor beide ogen. 

Het is fluweelzacht van substantie. Ik klop het zachtjes in de huid zoals aangegeven met mijn ringvinger. Vergeet de (soms) droge binnenste ooghoekjes niet, die wil men nog wel eens in alle haast overslaan. Ik gebruik het ‘s ochtends en ‘s avonds. Het geeft direct een verfrissend gevoel, wat heel prettig is. 

Na een week stop ik hem dan ook in mijn handtas om hem af en toe tussen door te gebruiken. Na 4 weken gebruik kan ik zeggen dat mijn huid rond de ogen het duidelijk een fijn product vindt. Vooral een betere structuur van mijn soms droge, kreukelige binnenste ooghoekjes. En ja, het is ook heel fijn voor de lippen en lipcontour, fluweelzacht. Fijn bij fotoshoots. 

Uitgever en journalist Monique: REDKEN Acidic Bonding Concentrate 5-Min Liquid Mask 16%

Voor mij is 2023 het jaar van de ultieme glans & antipluis haarproducten en dat allemaal dankzij de komst van ‘zuur’ in de haarverzorgingswereld – in de producten voor thuisgebruik.

Dat zeg ik er even bij, want in de salon worden al veel langer maskers en concentrates gebruikt die de haarschubben met zure werkzame stoffen sluiten.

Zuur werkt echt het allerbeste om mooi glad vallend haar te krijgen. Zelfs bij dun en snel pluizig haar als dat van mij. Het gave eraan is dat je haar ook meteen weer wat voller lijkt, omdat het sleek valt. 

Dit 5-minuten masker van Redken spant voor mij echt de kroon. Wat een topproduct. Er zit citroenzuur in. Logisch, wie kent niet de kracht van je haar naspoelen met citroensap – een recept uit oma’s repertoire 😉 Bovendien gaat mijn haar ongelofelijk glanzen.

Ik gebruik het na elke wasbeurt. Bijkomend effect is dat mijn haar ook minder snel vettig wordt. Ik kan het masker zelfs bovenop mijn hoofd gebruiken, waar ik met gewone maskers niet hoef te komen: vet, vet, vet. Er is ook een shampoo en een conditioner. Echter volstaat de concentrate voor mijn dunne haar.

Go, get it! Je krijgt er geen spijt van! Let op: ik gebruik de 16% concentrate – er bestaat ook een 5% – die moet je dus niet hebben.

Lees ook