Van donkerblond naar ontkleuren en dan asblond is een hele weg. Hoe voorkom je een paarse gloed straks?

02:14 - 01:20
luistertijd 02:14 - leestijd 01:20

Een lezeres mailt ons dat ze haar haren al jaren verft, maar nu zin heeft om het asblond te maken. Deze kleur had ze nog nooit geprobeerd. Ze heeft het haar ontkleurt en is het geel geworden. Ze vraagt zich af of ze nu met een pakje asblonde haarkleuring wel de gewenste tint krijgt.

Wella’s kleurexpert Lieke Stout geeft advies:

Liever niet zelf doen

‘Mijn advies is om een ontkleuring nooit zelf te doen, maar altijd door een kapper te laten doen. Een ontkleuring is de meest intensieve behandeling voor het haar op gebied van kleuren en zal altijd met uiterste precisie uitgevoerd moeten worden.

Welke kleurtoon zit in de basis van je haar

‘De kans dat het kleurresultaat ongelijkmatig, te mat/koel wordt, of juist te warm blijft, is groot. Als het haar ontkleurd wordt, komt er altijd warmte vrij die het haar van nature bevat. Dit kan rood, oranje of geel zijn, afhankelijk van hoe donker of licht het haar is.

Toning met violet

‘Afhankelijk van de ondergrond wordt de juiste toner gekozen. In jouw geval is deze ondergrond nu geel en kun je het beste een toning kiezen met violet erin omdat violet het geel opheft, en je zo een koele kleur krijgt.

Zoeken naar het juiste kleurevenwicht

‘De kleur moet alleen niet te sterk zijn in violet pigment omdat het violette dan gaat overheersen en je een paarse kleuring krijgt. Of je haar dus een mooie asblonde kleur kan krijgen, is afhankelijk van de sterkte van de toning en de ondergrond waar je deze op gaat gebruiken. Bij de kapper kunnen ze de toning precies zo klaar maken dat het afgestemd is op jouw haar.’

Hartelijke groet, Lieke Stout

Lees ook