Ook de BeautyJournaal vrouwen testten het afgelopen jaar een aantal award winners!

03:06 - 01:52
luistertijd 03:06 - leestijd 01:52

Op maandag 15 mei zijn voor de 38e keer de beste, meest innovatieve en aangenaamste cosmeticalanceringen & behandelingen van het afgelopen jaar beloond met een award.

De uitreiking vond plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam, waarbij de presentatie in handen was van tv-presentator, programmamaker en auteur Kees Tol. Voor de muzikale omlijsting zorgde Carolina Dijkhuizen met haar tribute aan Donna Summer. Alle inzendingen werden zoals ieder jaar beoordeeld op inhoud, uitstraling en innovatie.

Record Nooit eerder waren er zoveel categorieën waarin awards werden uitgereikt: maar liefst 27. Ook het aantal productinzendingen was met 240 hoger dan ooit.

De winnaars werden beloond met een prachtige award; ook was er voor de nummers twee en drie een fraaie sculptuur. De vakjury De Dutch Beauty Award is de enige Nederlandse beautyprijs die wordt uitgereikt door een in cosmetica gespecialiseerde vakjury. Ga hier naar het overzicht met de juryrapporten van alle winnende cosmeticaproducten!

Lees hier onze reviews van producten die ook een award of nominatie in de wacht sleepten:

Deze Experts of Beauty zijn gerenommeerde beautyjournalisten, beautybloggers en beautyvloggers. De betrokken juryleden bij deze editie zijn Amanda Rijff, Caroline Schuller tot Peursum, Claudia Koopman, Coen Wulms, Georgette Koning, Inge Hanssen, Kim Querfurth, Maartje van Engelen, Sylvia Platjouw en Tine Lafaire (juryvoorzitter).

PR Persoonlijkheid van het Jaar Voor de tweede keer werd ook een award uitgereikt aan de ‘PR Persoonlijkheid van het Jaar’. De wisselprijs ging deze editie naar Maud Griep, Brand & Content Manager PR bij Skin Cosmetics.

De jury was unaniem in de keuze: ‘Deze PR Persoonlijkheid organiseert persdagen die altijd zéér de moeite waard zijn: mooie merken met een verhaal, face to face verteld door founders en creators die graag naar Amsterdam komen waar deze winnaar iedereen verrast met telkens een unieke locatie. Daarnaast zijn de persberichten van deze personality voorbeeldig en wordt er snel gereageerd. De liefde voor print spat er vanaf. En je kunt nog met haar lachen ook!’

Partners ● Goodiebox

De ruim 40.000 abonnees van Goodiebox, de abonnement service waarbij maandelijks een fraaie box vol beautyitems aan huis wordt geleverd, kozen hun favoriete product uit de speciale Dutch Beauty Awardbox. ● Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) Namens de NCV, de brancheorganisatie van fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica, feliciteerde Marjolein van Oostrum 8 beauty experts die werkzaam zijn bij parfumerie- of drogisterijwinkels met het behalen van de titel Master of Beauty en reikte de speld uit die bij het behalen van deze merkentraining hoort.

Lees ook