Ook waarschuwt hij voor een te zware kin, een te breed gezicht en te diep liggende ogen….

02:13 - 01:19
luistertijd 02:13 - leestijd 01:19

Ja, dit is wel weer een dingetje in het land der injectables. Jaren geleden werd de cosmetisch medische industrie wakker geschud door de pillow faces als gevolg van verkeerd gebruik van polymelkzuur, waardoor je in de loop der tijd steeds vollere wangen kreeg.

De pillow face

Inmiddels is bekend dat er ook met de hyaluronzuren voorzichtiger omgegaan moet worden. Als jij denkt dat je niets meer ziet in je gezicht, kan het nog echt wel zo zijn dat er filler in je huid zit. Als je vervolgens aan de arts vraagt, of hij/zij voorstelt, dezelfde hoeveelheid weer te injecteren, ga je dus stapelen. Met als gevolg: na verloop van jaren weer een pillow face.

De valkuilen van fillers

In deze video legt de beroemde Amerikaanse arts Karam haarfijn uit waar de valkuilen zitten met fillers. Van teveel uberhaupt, tot teveel op plekken waar je toch echt voorzichtig moet zijn om geen te grote gezichtsveranderingen te krijgen. Zoals een te heftige, mannelijke kin, een te breed gezicht, en te diep liggende ogen.

Ook cosmetisch arts Frodo Gaymans waarschuwt ervoor

Heb je deze video bekeken, kijk dan ook nog even naar een video interview met onze eigen cosmetisch arts Frodo Gaymans die uitlegt hoe hij werkt, en vooral wat hij niet doet. Ook hij waarschuwt voor het gevaar van stapeling, met als onnatuurlijk effect tot gevolg.

Frodo Gaymans vertelt over het werken met minder filler, voor meer resultaat, en hoe je deze filler precies in de huid legt:

Lees ook hier nog het complete artikel bij deze video met dokter Frodo.

Lees ook:

Lees ook