Betaalbaar, van plantaardige oorsprong en een goede werkzaamheid!

07:55 - 04:45
luistertijd 07:55 - leestijd 04:45

Q+A (questions and answers) is een natuurlijk en clean huidverzorgingsmerk met focus op ingrediënten die prestaties leveren. Het Britse merk bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten, daarnaast gebruikt het geen siliconen.

Vriendelijk voor mens dier en planeet

De producten zijn dierproefvrij en ze bevatten ingrediënten die betrokken zijn bij COSMOS gecertificeerde bedrijven (ethische supply chain), het merendeel van de producten zijn vegan (op de moisturizers na, die bevatten namelijk bijenwas). 

De producten zijn verder vrij van kunstmatige  geurstoffen en bevatten geen minerale oliën. Ook de verpakkingen hebben de nodige aandacht gekregen en zijn recyclebaar. In de communicatie zijn ze open en eerlijk.

De verpakkingen

Het verpakkingsdesign spreekt mij erg aan. Het ziet er strak, fris en verzorgd uit, maar de verpakkingen vormen ook echt een helpende hand voor jou als consument.

Op de voorzijde van de verpakking worden de volgende boodschappen gecommuniceerd: wat is het, en voor welk gebied is het toepasbaar. Op de rechterzijde staat een uitleg over wat het hoofdingrediënt van het product is en wat je er van kan verwachten.

Op de linkerzijde vind je Q+A’s skincare checklist: 

1. Waar helpt het product tegen? (bijvoorbeeld: hydratatie, helpt poriën verminderen)

2. Voor welke huid is het geschikt? (bijvoorbeeld, sensitieve huid, vettig, gestressed etc.

3. Wanneer en waar kun je de crème toepassen?

Al met al biedt de verpakking je al alle antwoorden op de vragen die je hebt over jouw huidverzorging. De website helpt je ook nog de juiste huidroutine vast te stellen!

Bepaal jouw huidroutine

Met een vragenlijst komt het merk tot een viertal producten die je kunnen helpen je huidconditie te verbeteren. Bij mij komen er de volgende producten uit: Hyaluronic Acid Facial Serum, Peptide Facial serum, Seaweed Peptide Eye Gel en 5HTP Face & Neck Cream.

Het merk heeft mijn hart al gestolen met zijn belofte, verpakkingscommunicatie en zijn helpende hand in het opbouwen van een beauty regime.

Het feit dat Q+A belooft dat het vriendelijk voor mens, dier en planeet is, vergroot dat positieve gevoel alleen maar. Als ik dan een minpunt mag opnoemen: het gebruik van een glimmende vernis in de verpakking draagt niet bij aan het milieu.

Q+A Hyaluronic Acid Facial Serum 

Met dit hyaluronzuur serum hydrateer je je huid langdurig zodat fijne lijntjes verzacht worden.

Het helpt tegen tekenen van veroudering, is kalmerend, verzachtend, zorgt voor hydratatie en is huidverstevigend. Het is voor elke huid geschikt en kan dag en nacht toegepast worden.

Clean beauty

Ik heb het product gescand in de Clean Beauty app, er komt een ingrediënt naar boven dat dubieus is; Phenoxyethanol: het is een conserveringsmiddel dat antibacterieel is.

In principe is deze stof volgens de EU-wetgeving met een maximum van 1% toegestaan in cosmetische toepassingen. Deze stof komt vaak in cosmetische producten voor en voor je het weet kom je toch boven die 1% uit. Je kunt dus huidirritaties verwachten of allergische reacties krijgen.

Nu is dit conserveermiddel HET conserveermiddel van de nieuwe tijd, en het zit bijna overal in. Het is ter vervanging van stal gehaald omdat parabenen in de ban gingen. Phenoxyethanol is al een oude conserveerstof en werd ooit aan de kant gezet voor het ‘betere’ parabenen. Echter, het is dus in potentie een huidirriterende stof. Dat het je het maar weet – volgens de clean beauty ethiek.

Mijn ervaring

Het serum is transparant en geurloos. Het smeert makkelijk uit en trekt snel in. Mijn ervaring is dat het serum (net als bij bijna elk hyaluronzuur serum) plakt. De huid voelt direct verzorgd aan.

Q+A Peptide Facial Serum

Peptiden geven je huid een oppepper, waardoor collageen wordt aangemaakt met als gevolg dat de huid zacht, sterk en veerkrachtig gehouden wordt. Daarnaast bevat het Q+A Peptide Facial Serum hyaluronzuur, wat zorgt voor een langdurige hydratatie. Ook bevat het serummagnesium PCA voor een frisse teint.

Het helpt tegen tekenen van huidveroudering, is kalmerend, boost de collageen aanmaak, zorgt voor hydratatie en is huidverstevigend. Het is voor elke huid geschikt, behalve de gevoelige huid en is bij uitstek in de dagroutine toepasbaar.

Er komen geen controversiële ingrediënten naar voren in de Clean Beauty app.

Mijn ervaring

Het ondoorzichtige serum is zeer fluïde. Het smeert makkelijk uit en trekt snel in mijn huid. Het laat een gladde ietwat ’trekkerige’ huid achter. Het trekkerige gevoel komt van een soort van filmpje op mijn huid. Dit verdwijnt direct als je er een crème overheen smeert.

Q+A Seaweed Peptide Eye Gel

Peptiden ter ondersteuning van het collageen, zitten ook in deze oog gel. Daarnaast bevat het aloë vera, wat hydrateert en Toverhazelaar, bekend om zijn zuiverende werking.

Mijn ervaring

De gelachtige crème is geurloos. Bij het uitsmeren blijft de crème ook gelachtig, dit maakt het makkelijk om het aan te brengen. De crème trekt snel in.

Q+A 5-HTP Face & Neck Cream

De 5-HTP crÈme, met extracten uit de Afrikaanse griffonia plant, zorgt voor een elastische en soepele huid. De aminozuren die van nature in de griffonia plant aanwezig zijn, moeten ook een positieve invloed hebben op de collageenvoorziening. Biosaccharide gum (een suikerachtige stof) geeft de huid langdurige hydratatie en verzacht optisch de fijne lijntjes.

Het is voor elke huid geschikt en is zowel overdag als ‘s nachts toepasbaar.

Clean Beauty

We vinden twee controversiele ingrediënten terug in de ingrediëntenlijst:

Mijn ervaring

Deze ietwat vettige crème met een stevige viscositeit, smeert lekker uit, maar trekt minder snel in. Dit vind ik niet zo een probleem, omdat ik dan altijd eerst even aankleed voordat ik make-up op doe. De huid ziet er gezond, gevoed en glanzend uit. Echt een heel prettige crème.

Mijn eindconclusie….

Ik vind het een mega verrassende lijn in alle opzichten: in prijs, de plantaardige oorsprong van de ingrediënten en de helpende hand in het vinden van de juiste producten.
De werkzaamheid is ook fantastisch. Ik kom net van een periode huidbootcampen met zeer werkzame ingrediënten zoals retinol en ik was een beetje bang dat mijn huid er minder goed uit zou gaan zien als ik daarmee stopte. Niets is minder waar. Q+A beautyregime is prettig in gebruik, met een prachtige huid als gevolg. 

Lees ook:

Lees ook