Zacht, warm en verslavend lekker!

05:28 - 03:17
luistertijd 05:28 - leestijd 03:17

Black Opium… de mega populaire geur van Yves Saint Laurent waar je ongetwijfeld al eens van hebt gehoord óf welke je al eerder hebt geroken. Ik maakte een jaar geleden pas kennis met deze geur (heel laat, I know), maar nu is er recentelijk een nieuwe variant gelanceerd: Le Parfum. In dit artikel vertel ik je er alles over! 

Het verhaal achter Black Opium

Black Opium is de laatste zeven jaar dé bestseller geweest van het luxe merk Yves Saint Laurent. In 2019 werden er zelfs 36 flesjes per uur verkocht (!!). Waarom is Black Opium zo populair? Online lees ik een interview met meesterparfumeur Nathalie Lorsen, het brein achter Black Opium. Zij geeft aan dat het idee achter de geur ‘verslaving’ was, maar verslaving is natuurlijk voor iedereen anders en dus moest er iets universeels inzitten. 

Er werd besloten dat koffie de hoofdgeurnoot moest zijn, alleen moest het meer vrouwelijker en zachter worden gemaakt. Het resultaat was een unieke melange die zich onderscheid van de andere geuren van het merk, omdat die vooral gelaagd waren met voornamelijk bloemige noten. Black Opium heeft echt zijn eigen persoonlijkheid. Het is sensueel, mysterieus en sexy. Met de koffie- en vanilleboon, patchouli en toch ook een beetje witte bloem voor een contrast van licht en duisternis. 

Ik vind Black Opium fantastisch. Hij is inderdaad mysterieus en verslavend. Het is een geur waar je geregeld complimenten over krijgt als je langsloopt. Er zijn al meerdere versies van de geur uitgebracht, waarvan Le Parfum de nieuwste. 

Le Parfum – een ware vanillebom! 

De nieuwe Yves Saint Laurent Black Opium Le Parfum is een geur waarin een totale overdaad van vanille tot uiting komt. Uiteraard vind je er ook het iconische koffie-akkoord en een bedwelmend boeket van witte bloemen in terug. Maar goed, laten we focussen op de vanille… mijn favoriete geurnoot in een parfum!

Een kwartet van zwarte vanille

Om de pure kracht van Black Opium een boost te geven wisten parfumeurs Nathalie Lorson, Olivier Cresp, Honorine Blanc en Marie Salamagne, precies welk ingrediënt ze moesten toevoegen. 

De meest begeerlijke noot in het palet van de parfumeur… vanille. Zo zacht, zo warm, zo verslavend. I love it! Vier verschillende en complementaire kwaliteiten van de vanillepeul zijn speciaal op maat gemaakt voor Yves Saint Laurent en zijn in één blend samengevoegd voor de nieuwe Le Parfum geur. 

Mijn mening

Ik ben dol op het originele Black Opium Eau de Parfum en vanille is ook nog eens mijn favoriete geurnoot, dus de verwachtingen lagen hoog. Persoonlijk vind ik Le Parfum een topgeur. De samenstelling klopt, het vanille is duidelijk aanwezig en overheerst daadwerkelijk. Ik voel me vrouwelijk, aantrekkelijk en misschien zelfs wel een beetje rijk. Het ruikt naar luxe.. kan dat? 😉

Voor mij roept het dezelfde gevoelens op als bij Black Opium Eau de Parfum, alleen vind ik deze geur een stuk softer. Ik moet eerlijk zeggen dat Le Parfum een stuk sneller vervaagt dan ik gewend ben van Black Opium. Goed, ik ruik hem nog wel als ik mijn neus op mijn pols druk na drie uur, maar het liefst wil ik mezelf nog kunnen ruiken zonder ergens mijn neus op te hoeven drukken. Waar ik mezelf met Black Opium Original na uren nog ruik, heb ik dat bij Le Parfum dus niet. Dat vind ik jammer..

Anderen ruiken mij gelukkig wel, want ook tijdens het dragen van Le Parfum heb ik een complimentje ontvangen. Die ‘goh, wat ruik jij lekker!’ is toch altijd fijn om te horen? Voor mij ook zeker een pluspunt die ik meeneem in het beoordelen van een geur.

Kortom: een heerlijke, mysterieuze vanillegeur die zeker een verslavende touch heeft, maar die voor mijn gevoel nét iets sterker mocht zijn en langer mocht blijven hangen. Ik ben minder omver geblaast dan gehoopt, maar ik ben zeker niet ontevreden. Deze nieuwe geur heeft mij in ieder geval ook nieuwsgierig gemaakt naar de Neón, Illicit Green en Extreme edities van Black Opium. 

Ik ben benieuwd, welke Black Opium variant is jouw favoriet?

Lees ook:

Lees ook